Devrek'te Büyüklere Saygı Gecesi - Son Dakika
Yerel

Devrek'te Büyüklere Saygı Gecesi

Devrek\'te Büyüklere Saygı Gecesi

Devrek Belediyesi ve Devrek Kültür Derneği tarafından "Büyüklere Saygı Gecesi" düzenlendi.

29.01.2012 12:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Devrek Belediyesi ve Devrek Kültür Derneği tarafından "Büyüklere Saygı Gecesi" düzenlendi.

Zonguldak'ın Devrek ilçesinde Devrek Belediyesi ve Devrek Kültür Derneği katkılarıyla organize edilen "Büyüklere Saygı Gecesinde" ilçede yaşayan 70 yaşın üzerinde olan büyükler Çınar Otel'de bir araya geldiler. Bu yıl 2.'si organize edilen programla ilgili bilgi veren Devrek Kültür ve Derneği Başkanı Semra Taşkaya, "Amacımız ilçemizde 70 yaşın üzerinde yaşayan ve ulaşabildiğimiz büyüklerimizi bir araya getirerek ilçede yaşayan genç nesillerin ve orta yaş grubundakilerin büyüklere saygı ve sevgilerini göstermek, büyüklerin gözü ile geçmişi anlamak, onların uzun yaşamlarında geçirdikleri acı ve tatlı olayları bire bir kendi ağızlarından dinleyerek geçmişte yaşananlardan tecrübe edinmelerini sağlamak, bilmediklerimizi öğrenerek geçmiş mirasımıza sahip çıkmak için böyle bir organizasyon tertip ettik. Bu yıl 2.'sini düzenlediğimiz gecede desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımız Mustafa Semerci'ye ve bu özel geceye katkı veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Düzenlenen programda konuşan Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci de, "Gecedeki amacımız, geçmişi yad etmek, hatırlamak ve hatırlatmaktır. Yaşlılık hayatın özel bir dönemidir. Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Ömrünün büyük bir kısmını topluma ve memleketine hizmetle geçirmiş insanların yaşlandıkları dönemde insan onuruna yakışır bir şekilde ilgi, alaka ve bakım hakları vardır. Öncelikle gecenin bu yıl ikincisini organize edenlere ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ve belediye olarak bu tür organizasyonlara desteğimiz kesintisiz devam edecektir" diye konuştu.

Devrek Kaymakamı Hüseyin Öner ise, "Bu yıl ikincisi düzenlenen bu özel geceye hepiniz hoş geldiniz. Yaşlılarımız gençlerin aynasıdır bir gün gelecek bizlerde yaşlanacağız bundan kaçınmamız mümkün değil yeter ki insan ömrü uzun olsun. Düzenlenen bu gece özellikle ilçemizde yaşayan ve yaşı 70'in özerinde olan vatandaşlarımızın unutulmadığının bir göstergesidir. Bu vesile ile bu gecenin düzenlenmesine katkı veren herkese teşekkür ediyor, halen aramızda bulunan yaşlılarımıza uzun ömürler, ebediyete intikal etmiş olanlara da Allah'tan rahmet diliyorum" dedi. Yaşlılara Saygı Gecesinde konuşan AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulpınar ise şunları söyledi:

"Belediye Başkanlığım döneminde dernek yöneticileri bana geldiler ve 'başkanım biz böyle bir gece düzenlemek istiyoruz ne dersiniz?' diye sordular. Tabii çok sevindim ilçemizde ilk kez yaşlılarımız için böyle bir gece tertip etmek, onların yalnız olmadıklarını ve arkalarında olduğumuzu göstermek için olması gereken bir organizasyondu ve ilkini geçen yıl yaptık ve gayet de başarılı oldu. Bu akşam düzenlenen gece ise geçen yıldan daha canlı olduğuna inanıyorum katılım oldukça yüksek bu onur verici bir gelişmedir. Büyüklerimizin asaletinden ve görgüsünden bilgi ediniyor, onların tecrübelerinden faydalanıyoruz. Onlar bize hayatımızın her alnında örnek oluyorlar. Allah onları başımızdan eksik etmesin."

Düzenlenen gecede Devrek isminin nereden geldiği, eski Devrek düğünleri, Devrek'te eski eğlenceler nasıl yapılırdı? sorularına ilçenin ileri gelen ve halen hayatta olan yaşlılarından geçmişte yaşananları bire bir anlatmaları davetliler tarafından büyük beğeni topladı.

Düzenlenen geceye; AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Devrek Kaymakamı Hüseyin Öner, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, AK Parti İlçe Başkanı Özcan Özmekik, CHP İlçe Başkanı Şeref Aydınlı, il genel meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Düzenlenen geceye destek verenlere yetkililer tarafından teşekkür plaketi verildi - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Devrek'te Büyüklere Saygı Gecesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement