Dgp Genel Başkanı Bal Açıklaması - Son Dakika
Politika

Dgp Genel Başkanı Bal Açıklaması

Dgp Genel Başkanı Bal Açıklaması

"Soruşturma Komisyonu haberlerine yasak getirilmesini, iktidarın Meclis'teki gücünü hoyratça, sorumsuzca, demokratik ilkelere aykırı şekilde kullanmasının delili olarak görüyorum"

27.11.2014 12:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demokratik Gelişim Partisi (DGP) Genel Başkanı, Kütahya Milletvekili İdris Bal, "Soruşturma Komisyonu haberlerine yayın yasağı getirilmesini "iktidarın Meclis'teki gücünü hoyratça, sorumsuzca, demokratik ilkelere aykırı şekilde kullanmasının delil olarak gördüğünü" söyledi.

Bal, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 4 eski bakan ile ilgili kurulan soruşturma komisyonu başkanının mahkemeye başvurarak, haberlere ayın yasağı koydurduğunu belirtti.

Bu durumun şeffaflık anlamında büyük sorun olduğunu bir delili olduğun dile getiren Bal, "Başkan, üyelerden habersiz başvuruda bulunuyor ve sansür koydurtuyor. Bunlardan sonra teselli olabilecek bir durum Türk basınında cesur insanlar var ki direnmeye başladılar ve tanımıyoruz dediler. Bunun karşısında her şeyi kabullenirseniz her şey yapılabilir" dedi.

Soruşturma Komisyonu haberlerine yasak getirilmesini "iktidarın Meclis'teki gücünü hoyratça, sorumsuzca, demokratik ilkelere aykırı şekilde kullanmasının delili olarak gördüğünü" kaydeden Bal, "Bu, demokrasinin yüz karasıdır. Demokrasinin ne kadar derin yaralar aldığının göstergesidir" ifadelerini kullandı.

Medyanın havuzlarla, yandaşlarla kirletildiği yetmezmiş gibi bir de yasaklarla kirletildiğini öne süren Bal, "Sansür alabildiğine devam ediyor. Sansürün olduğu yerde, faili meçhuller, yolsuzluk, hırsızlık artar. Kurt puslu havayı sever. Medyayı susturarak puslu hava yaratıyorsunuz. Hırsızın, arsızın istediği ortamı oluşturuyorsunuz" diye konuştu.

Polis akademilerinin "yangından mal kaçırır gibi kapatıldığını" savunan Bal, buna ilişkin eleştirilerde bulundu. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Dgp Genel Başkanı Bal Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement