Dha İstanbul Bülteni - 1 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 1

Beyoğlu'nda gece kulübüne girmek isteyen bir grup ile kapıdaki güvenlik görevlileri arasında çıkan silahlı kavgada biri kadın 2 kişi yaralandı.

19.11.2017 08:34

Beyoğlu'nda gece kulübüne girmek isteyen bir grup ile kapıdaki güvenlik görevlileri arasında çıkan silahlı kavgada biri kadın 2 kişi yaralandı. Olay anı bir iş yerinin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Olay Beyoğlu, Hüseyinağa Mahallesi, Balo sokakta saat 03.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sokaktaki bir gece kulübüne girmeye çalışan bir grup ile kapıdaki güvenlik görevlileri arasında tartışma yaşandı.

1'İ KADIN 2 KİŞİ YARALANDI

Tartışma  bir anda büyüyerek kavgaya dönüştü. Silahların kullanıldığı kavgada o sırada yoldan geçen bir kadın kolundan,  Mehmet  Emin Babacan ise bacağından yaralandı. Olayı gerçekleştiren kişi ise koşarak uzaklaştı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri tarafından olay yerinde ilk müdahalesi yapılan yaralılar ambulanslarla çevre hastanelere kaldırıldı.

Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

OLAY ANI GÜVENLİK KAMERALARINA YANSIDI

Öte yandan olay anı bir iş yerinin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde gece kulübünün önünde bir grup ile güvenlik görevlileri arasında  kavga yaşandığı görülüyor. Kavganın ardından ise bir kişinin etrafa ateş açtığı kameralara yansıyor.

OLAYI GERÇEKLEŞTİREN KİŞİ ARANIYOR

Güvenlik kameralarını inceleyen polis ekipleri olayı gerçekleştiren kişiyi yakalamak için çalışma başlattı.

Görüntü dökümü: (GÜVENLİK KAMERASI)

-----------------------------

Gece kulübü önünde yaşanan kavga

-Bir kişinin etrafa ateş açması

19.11.2017 - 07.56 Haber Kodu : 171119009

////////////////////////////////////////////////////////

4 - (ÖZEL) 30 SANİYEDE 13 BİN LİRALIK TELEFONU BÖYLE ÇALDILAR

Haber-Kamera: Mehmet İlkay ÖZER/ İSTANBUL DHA

Üsküdar'da cep telefonu satan bir dükkana giren yüzleri maskeli üç hırsız 30 saniye içinde maddi değeri 13 bin lira olan cep telefonlarını çaldı. Telefon hırsızlığı dükkanın güvenlik kameralarına yansıdı.

Olay, 15 Kasım tarihinde Ferah Mahallesi'nde cep telefonu satan bir dükkanda meydana geldi. Gece 03.07'de dükkanın kepenklerini açan yüzleri maskeli üç kişi camı kırarak dükkana girdi. Hırsızlardan biri kasaya yöneldi. Kasada bulunan bozuk paraları almaya değer bulmayan hırsız diğerlerine yardıma gitti. 30 saniye gibi çok kısa bir sürede sergide bulunan telefonları alan hırsızlar dükkandan ayrılmadan önce masada bulunan bilgisayarı da çaldı. Bu anlar dükkanın güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

"HIRSIZLARIN EN KISA SÜREDE YAKALANMASINI İSTİYORUZ"

Dükkan sahibi Ümit Sarıoğlu olayı şöyle anlattı: "3 tane hırsız kepengi ve camı kırarak içeriye giriyor. Telefonlarımızı ve bilgisayarımızı alıyor. 13 bin lira civarında maddi kaybımız var. Olaydan gece 04.00 gibi komşularımız tarafından haberdar edildik. Polise haber verdik. Emniyet güçlerinden hırsızların en kısa sürede yakalanmasını istiyoruz" Polis hırsızların yakalanması için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

(GÜVENLİK KAMERASI)

4 farklı açıdan soygun anı

-Kasayı açan hırsız

-Hırsızların camı kırması

-Tezgahta bulunan telefonları torbaya koymaları

-Bilgisayarı almaları

-Dükkandan çıkmaları

(AKTÜEL GÖRÜNTÜ)

-Dükkan sahibi ile röportaj

-Dükkandan detay görüntüler

18.11.2017 - 21.44 Haber Kodu : 171118198

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

5 - ŞEMSUDİN KUÇEVİÇ'İ ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

Haber: İstanbul DHA

Bayrampaşa Belediyesi ile Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından Sırbistan'ın Sancak bölgesindeki Tutin kentinin belediye başkanlığını yapmış ve 11 Ekim'de trafik kazasında hayatını kaybeden Şemsudin Kuçeviç'i anma programı düzenlendi. Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Kuçevic'in eşi Bedrija Kuçevic, kızları ve Sancak'tan yakınlarının yanı sıra vatandaşlar katıldı. Anmada Gülistan İlahi Grubu da mini bir konser verdi.

Anma töreninde konuşan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu,"Sancaklı kardeşlerimiz, Avrupa'nın ortasında ve güneydoğusunda kendi dinleri ve kültürleriyle, barışın ve istikrarın sembolü olarak görülmelidir. Cumhurbaşkanımızın son seyahatlerinde Sırbistan Cumhuriyetiyle imzalanan anlaşmaların önemli bir kısmı Sancak'taki kardeşlerimizin ekonomik refahlarını sağlamaya yöneliktir" dedi. "Sancak'ın Peşter Yaylası'ndan 5 bin ton et ithal etmek üzere imzalanan anlaşma, hiç şüphesiz Sancak'ın ekonomisine ciddi bir katkı sağlayacaktır" diyen Çavuşoğlu sözlerine şöyle devam etti: "Ülkemiz ve hükümetlerimiz Avrupa'daki Müslüman azınlıkların bulunduğu ülkelerde, asimilasyona uğramamaları konusunda ciddi hassasiyet göstermektedir. Ancak bunun tersine, bulundukları ülkeler ile tam bir entegrasyon içinde bulunarak, o ülkelerin refah ve istikrarına katkı veren bir kültürel zenginlik olmaları konusunda her türlü desteği vermektedir. Sancaklı kardeşlerimiz de çalışkanlıklarıyla, zengin kültürleri ve dini hassasiyetleriyle Sırbistan'da ve hatta Karadağ'da ülkelerinin refah ve barışının anahtarı haline gelmişlerdir. İnşallah ülkemizin ve hükümetimizin de destekleriyle Sancaklı kardeşlerimiz Avrupa'nın ortasında Müslüman kimlikleriyle örnek bir toplum olarak tarihi misyonlarını yerine getirmeye devam edeceklerdir."Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner,Boşnak Milli Konseyi Başkanı Süleyman Ugljanin ve Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Muhammed Sancaktar da anmada birer konuşma yaptı.

Görüntü dökümü:

----------------

-Anmadan görüntü

-Hakan Çavuşoğlu'nun konuşması

-Konuşmalardan detay

-Genel ve detaylar

19.11.2017 - 01.53 Haber Kodu : 171119004

////////////////////////////////////////////////////////////////////

6 - BAĞCILAR'DA BOŞ BİNANIN ÇATISI YANDI

Haber-Kamera: Soner HASIRCIOĞLU/ İSTANBUL DHA

Bağcılar'da akşam saatlerinde kentsel dönüşüm için boşaltılan bir binanın çatı katında yangın çıktı. Olay Bağcılar, Demirkapı Mahallesinde akşam saat 18: 30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 1648. sokak üzerinde kentsel dönüşümden dolayı yıkılacak olan 4 katlı boş bir binanın çatı katından henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Mahalle sakinleri binanın çatısından çıkan alevleri görünce durumu itfaiye, polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Bu sırada polis ekipleri çevrede önlem alırken, sağlık görevlileri de herhangi bir olumsuzluğa karşı hazır beklediği görüldü. İtfaiye ekiplerinin yaklaşık 30 dakikalık çalışması sonucu yangın söndürüldü. Yangın bir vatandaşın cep telefonu görüntülerine de yansıdı. Görüntülerde binanın çatısında alevler olduğu görüldü. İtfaiye ekipleri yangının çıkış sebebini araştırırken, polis ekiplerinin de olayla ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

Yangının çıktığı boş bina

İtfaiye ekiplerinin çalışması

Vatandaş ile röp

Sağlık ekiplerinin beklemesi

Genel ve detaylar

18.11.2017 - 20.19 Haber Kodu : 171118190 - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni - 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement