Dha Yurt Bülteni-10 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-10

Sahte estetikçi tahliye edildi ADANA'da kendisini 'medikal estetik uzmanı doktor' olarak tanıtıp, aralarında hemşire Merve Keleş'in de olduğu 4 kişiye dudak dolgusu yaparak hastanelik ettiği öne sürülen 34 yaşındaki Soner Gülnar, 3 suçtan 17 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı...

01.08.2017 16:03

Sahte estetikçi tahliye edildi

ADANA'da kendisini 'medikal estetik uzmanı doktor' olarak tanıtıp, aralarında hemşire Merve Keleş'in de olduğu 4 kişiye dudak dolgusu yaparak hastanelik ettiği öne sürülen 34 yaşındaki Soner Gülnar, 3 suçtan 17 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı mahkemece tahliye edildi. Gülnaz, başka suçtan kesinleşmiş hapis cezası olduğu için cezaevinde kalacak.

İddiaya göre Soner Gülnaz, kendisini 'doktor' olarak tanıtarak Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde hemşire, 22 yaşındaki Merve Keleş, 30 yaşındaki Z.U., alnına botoks işlemi yapılan 33 yaşındaki Güllü Sel ile ve eşi 39 yaşındaki Celal Sel'e dudak dolgusu yaptı. Yapılan işlem sonrası 3 kadın hastanelik olurken Soner Gülnaz şikayet üzerine başlatılan soruşturma sonunda tutuklandı.

3 AYRI DAVA AÇILDI

Soner Gülnaz hakkında ilk olarak Adana 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'ne 'Tababet ve Şuabatı Sanatlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun'a Muhalefet' suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Soner Gülnaz, bu suçtan yargılandığı ilk duruşmada pişman olduğunu söyleyerek mağdurların zararlarını karşılayacağını söyledi. Tutukluluk halinin devamına karar verilen Gülnaz hakkında 'Dolandırıcılık' ve 'Taksirle yaralama' suçlarından da 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'ne 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. 3 dava birleştirilirken Gülnaz hakkında istenen toplam hapis cezası 17 yıla ulaştı.

TAHLİYE EDİLDİ

Bugün 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmanın 2'nci celsesine tutuklu sanık Soner Gülnaz ile şikayetçi Merve Keleş katıldı. Gülnaz, hakkında hazırlanan dolandırıcılık ve yaralama suçları ile ilgili iddianamelerin kendisine gönderilmediğini söyledi. Bunun üzerine mahkeme hakimi, Gülnaz'ın bu suçlardan savunmasını diğer celse alınmasına karar verdi. Hakim, Merve Keleş'in 15 Ekim'de Adli Tıp Kurumu'na sevk edilerek yüzünde kalıcı iz kalıp kalmadığı ile ilgili rapor aldırılmasına karar vererek Gülnaz'ı tahliye etti. Hakkında başka suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunan Gülnaz cezaevinde kalmaya devam edecek.

Duruşma çıkışında açıklama yapan Merve Keleş, "Yaşadığım onca kötü şeyden sonra tek tesellim o kişini gerçekten hak ettiği yerden olmasıydı. Şimdi bunu elimden almışlar gibi hissediyorum. Üzüldüm ama yine de sonuna kadar hakkımı arayacağım. Şu an şaşkınlık içindeyim tahliyesini beklemiyordum" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

--------------------

Merve Keleş'in ve avukatının adliye önünde konuşması

-ARŞİV

-olayla ilgili arşiv görüntüler

Haber: Salih ÜÇTEPE/ ADANA, -

=================================

Edirne'de kadınlar, müftülerin nikah kıymasına tepki gösterdi

EDİRNE'de Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği üyeleri il ve ilçe müftülerine resmi nikah kıyabilmeleri için yapılacak yasal düzenlemeye tepki gösterip, geri çekilmesini istedi.

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Edirne Şube üyesi yaklaşık 30 kadın, il ve ilçe müftülerine resmi nikah kıyabilmeleri için yapılan yasal düzenlemeye 'anayasaya aykırı' olduğu gerekçesiyle tepki gösterdi. Trafiğe kapalı Saraçlar Caddesi üzerinde toplanan kadınlar adına konuşan Nebahat Çavuş, müftülere resmi nikah kıyma yetkisi verilmesiyle kadın haklarının elinden alınacağını söyledi. Çavuş, "Vatandaşlarımızın evlenme işlemlerini kolaylaştırmak, daha kolay ver seri bir şekilde hizmet almalarını sağlamak olduğu iddia edilmektedir. Bugüne kadar evlendirme işlerinde sıkıntı olduğuna dair bir yakınma söz konusu değildir. Yapılmak istenen laik hukuk düzenine ve kadının insan haklarına saldırıdır. Din görevlilerine yetki verilerek, imam nikahı ve resmi nikahı bir arada yapmak gibi nedenlerle, evlendirme için, din görevlilerin zamanla tek yetkili olması hedeflenmektedir. Böylelilikle kadınların Cumhuriyetle, 1926 yılında kabul edilen medeni kanunla elde ettiği hakların, ikinci plana düşmesinin ve haklarını yitirmesinin önü açılacaktır. Tasarı halen yürürlükte olan anayasaya da aykırıdır. Dini kurumlara bu tür temel yetkilerin verilmesi laiklik ilkesine de aykırıdır" dedi.

"ÇOCUK EVLİLİK VE CİNSEL İSTİMAR ARTAR"

Müftülere verilecek nikah kıyma yetkisiyle çocuk yaşta evlendirilmelerin önünü açılıp cinsel istismarların artacağını öne süren  Çavuş, "Çocuk evlilik ve cinsel istismar dahil pek çok konuda suiistimallere sebebiyet vereceğinden endişe ediyoruz. Bu gerekçelerle laik Türkiye Cumhuriyeti'nin kadınları olarak,  kazanılmış haklarımız konusunda endişelerimiz nedeniyle, söz konusu tasarının geri çekilmesini istiyoruz" dedi.

Polisin geniş güvenlik aldığı eylemde kadınlar, "İmamların resmi nikah kıymasını istemiyoruz" şeklinde slogan atarak dağıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Kadınların toplanması

Kalabalık genel detay

Nebahat Çavuş'un açıklaması

Slogan atılması

Haber-Kamera: Ali Can ZERAY/EDİRNE,

=============================================

Polis memuru beylik tabancasıyla intihara kalkıştı (2)

POLİS MEMURU KURTARILAMADI

Kepez İlçesi Ulus Mahallesi Mithatpaşa Caddesi'ndeki 6 katlı Yılmaz Apartmanı'nın 4'üncü katındaki dairede beylik tabancasıyla şakağına ateş ederek intihar eden İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü'nde görevli polis memuru 2 çocuk babası 40 yaşındaki Abdullah Özen, tedavi gördüğü Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde saat 13.30 sıralarında yaşamını yitirdi. Özen'in cenazesi işlemlerinin ardından Antalya Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

Haber: ANTALYA

============================================

Şirince'de yıkım hazırlığı (2)

BELEDİYE BAŞKANI'NDAN ŞİRİNCE AÇIKLAMASI

Şirince'ye gelen belediye yetkilileri, hakkında yıkım kararı bulunan evler ve işletmelere giderek, yıkımın kendileri tarafından yapılması için süre verdi. Bu sırada AK Parti'li Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı da çalışmaları yerinde denetlemek ve süreci yönetmek üzere Şirince'ye geldi. Verilen kararlar ile ilgili konuşan Başkan Bakıcı, "Burada sit alanında kalan binalarda eklentiler yapılmış. O eklentilerin kaldırılması ile ilgili bir çalışma başlattık. Şirince'nin dokusunu korumak zorundayız. Bu doku Şirince'yi gezmeye gelenlere cazibe merkezi oluşturan bir doku. Biz belediye olarak gerekli çalışmayı yapıyoruz. Vatandaşlarımızın, işletmecilerimizin bu konuda duyarlı olmalarını bekliyoruz. Çatı kapamaları, balkon büyütmeleri, pergule yapmak gibi eklemelerden kaçınmalarını istiyoruz. Her halükarda imar ve şehircilik müdürlüğüne gelerek bilgi almalılar. Biz bilgilendirmeyi sürekli yapıyoruz, burası kentsel sit alanıdır. Biz yasal ve hukuksal alanda hareket etmeyenlere, Şirince'yi koruma adına müdahale edeceğiz. Tabii ki bunu gerçekleştirirken de biz vatandaşlarımıza bu eklentilerin yasal olmadığını, görüntüyü bozduğunu söyleyerek süre veriyoruz. Eğer verilen sürede eklentileri kaldırmazlarsa belediye olarak bu eklentileri kaldırıyoruz. Şirince'yi koruma adına bu işlemleri gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

İşlemler sırasında işletmelerin faaliyetlerine devam ettiğini belirten Bakıcı, "Yaz ortasında turizm sezonunda bu işlemin yapılamayacağı yönünde eleştiriler var. Şirince ilkbahar ve sonbaharda daha fazla ziyaretçi alan bir yerdir. Biz her zaman müdahalelerimizi yapacağız. Şirince'nin dokusunu bozdurmama adına bunlar gerçekleştirilecek. Şirince'yi gözbebeğimiz gibi korumak zorundayız. Bu görev sadece belediyeye ait bir görev de değildir. Bununla ilgili müzemizin, koruma kurullarının, Kültür ve Turizm Bakanlığının faaliyetlerini biliyoruz. Vatandaşımız da uzlaşı kültürüyle biz daha müdahale etmeden bu eklentiler kaldırılıyor" dedi.

Yapılacak küçük tadilat işlerinin izinleri konusunda vatandaşlara yardımcı olmak için Selçuk Belediyesi bünyesinde Koruma Uygulama Denetleme Bürosu'nu (KUDEB) kurduklarını belirten Bakıcı, "Tamamen kentsel sit alanı içerisinde vatandaşlarımıza hizmet edebilme adına, onların küçük onarımlarla ilgili işlerini İzmir'deki koruma kurullarına gidip yapmak yerine Selçuk Belediyesi'nde yapabilmeleri için kurduk. 30'a yakın hemşehrimiz bundan istifade etti. Şirince'de yaşayanlara ve işletmecilerine sesleniyorum, herhangi bir işlem yapmadan belediyeye başvurarak, bilgi, izin ve ruhsat alınız, aksi halde biz belediye olarak kesinlikle müdahale edeceğiz" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Selçuk belediye başkanı ile röp.

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Timur TARLIĞ/ İZMİR,

=========================================

Çay'da kaza: 1 ölü

AFYONKARAHİSAR'ın Çay İlçesi'nde Tır'ın başka bir Tır'a arkadan çarptığı kazada 1 kişi yaşamını yitirirken, 1 kişi de yaralandı.

Afyonkarahisar- Konya karayolunun 55'inci kilometresinde sabaha karşı meydana gelen kazada, Uğur Kılıç yönetimindeki 49 AG 946 plakalı Tır, bir dinlenme tesisine giren Şaban Tekeli yönetimindeki 68 BB 387 plakalı Tır'a arkadan çarptı. Kazayı gören dinlenme tesisindekiler jandarma ve 112 ekiplerine haber verdi. Kısa sürede gelen ekipler arkadan çarpan Tır'ın sürücüsü Uğur Kılıç'ın araçta sıkışarak yaşamını yitirdiğini belirledi. Yaralanan diğer Tır'ın sürücüsü Şaban Tekeli ise ambulansla Çay Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Uğur Kılıç'ın cansız bedeni AFAD ekiplerinin uzun uğraşları sonucu sıkıştığı yerden çıkarılabildi.

Kaza anı yakındaki bir güvenlik kamerası tarafından da kaydedildi. Görüntülerde yoldan dinlenme tesisine girmek için sağa yönelen Tır'a, arkadan gelen diğer Tır'ın hızla çarptığı görülüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Kazaya ilişkin güvenlik kamerası görüntüsü

HABER- KAMERA: Muzaffer NAL/ÇAY,

=============================================

Mersin'de apartman yangını korkuttu

MERSİN'de 5 katlı binanın en üst katında meydana gelen yangın çevrede korkuya neden oldu.

Yangın, merkez Yenişehir İlçesi, Çiftlikköy Mahallesi 34'üncü Caddesi üzerinde Cemal Oral'a ait evde meydana geldi. Yoldan otomobili ile geçen bir kişinin kornasına basarak apartmandakileri uyarması ile yangın fark edilirken, alevler bir anda evi sardı. Çevredekilerin haber vermesi üzerine bölgeye ulaşan itfaiye ekipleri, bir taraftan evde kimsenin olup olmadığını araştırırken, diğer taraftan ise yangına müdahale etmeye başladı. Yarım saat süren yangında ev kullanılamaz hale gelirken, içeride kimsenin olmaması herkese derin nefes aldırdı. Apartman sakinleri ve çevrede bulunanların büyük paniğe kapıldığı yangın sırasında küçük patlamalar yaşanırken, evin camları yola savruldu. Yangın kısa süre içinde kontrol altına alınırken, evdeki soğutma ve yangının neden çıktığı konusunda inceleme sürüyor.

Görüntü Dökümü

---------------------

Yanan binanın görüntüsü

İtfaiye ekiplerinin görüntüsü

İtfaiye araçlarının görüntüsü

Ekiplerin yangına müdahale etmesi

Haber-Kamera: MERSİN,

=====================================

Düzce'de fındık payı tartışmasında amcasını vurdu

ÜZCE'nin Beyköy Beldesi'nde 25 yaşındaki Ziya Akdemir, fındık paylaşımı konusunda anlaşmazlık yaşadığı amcası 55 yaşındaki Baki Akdemir'i tabanca ile ateş ederek yaraladı.

Olay, dün akşam saatlerinde fındık bahçesinde meydana geldi. Fındık bahçesinde hayvan otlatan Ziya Akdemir, daha önce fındık paylaşımı konusunda tartıştığı amcası Baki Akdemir ile karşılaştı. Amca ve yeğen, aynı nedenle tekrar tartışmaya başladı. Ziya Akdemir, iddiaya göre tartışma sırasında yanındaki tabancasını çıkarıp amcasına iki el ateş etti. Silah sesini duyan çevredekilerin haber vermesiyle gelen 112 Acil ekibi, yaralanan Baki Akdemir'i Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırdı. Baki Akdemir, tedavi altına alındı.

Olayın ardından kaçan Ziya Akdemir ise jandarma tarafından yakalandı. Akdemir, jandarmadaki işlemleri ardından bugün adliyeye sevk edildi.

Görüntü dökümü:

-Şüphelinin adliyeye sevk edilmesi

-Adliye detay

Dosya adı: dzcvurgun

Haber-Kamera: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE,

===================================

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement