Dha Yurt Bülteni - 11 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 11

Şanlıurfa'da çıplak genç şaşkınlığıŞANLIURFA'da, caddede çırılçıplak yürüyen bir genç görenleri şaşkına çevirdi.

02.05.2017 17:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da çıplak genç şaşkınlığı

ŞANLIURFA'da, caddede çırılçıplak yürüyen bir genç görenleri şaşkına çevirdi. Görenlerin polise ihbarda bulunduğu çıplak genç ise Suriye plakalı otomobile binerek uzaklaştı.

Olay, öğle saatlerinde Kadri Erdoğan Caddesi üzerinde yaşandı. Kimliği bilinmeyen 20 yaşlarındaki bir genç çırılçıplak vaziyette yolda bir süre yürüdü ve daha sonra cadde üzerindeki Suriye plakalı bir otomobile bindi. Çevredekilerin şaşkın bakışları arasında otomobile binerek uzaklaşan çıplak genç için çok sayıda vatandaş polise ihbarda bulundu. Bazı kişilerin cep telefonuyla görüntülediği çıplak gencin bulunması için polis çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------

Çırılçıplak genç sokaktan çıkıp otomobile binmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: ŞANLIURFA-DHA)

====================================

Servis midibüsü kamyona çarptı: 10 yaralı

MANİSA'nın Turgutlu İlçesi'nde, işçileri taşıyan servis midibüsünün kamyona arkadan çarptığı kazada 10 kişi yaralandı.

Kaza, bugün saat 15.00 sıralarında, İzmir- Ankara Karayolu üzeri Erbiller Sanayi Sitesi Kavşağı'nda meydana geldi. Bir tavuk kesim fabrikasının işçilerini taşıyan Şükrü Arı (44) yönetimindeki 45 ZC 5538 plakalı servis midibüsü, önde giden ve şoförünün kimliği öğrenilemeyen 34 ED 3613 plakalı kamyona arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle camları kırılan midibüsünün şoförü Şükrü Arı ile işçiler Rukiye Oğur (38), Muzaffer Gündüz (22), İsa Ateş (26), Mehmet Can (37), Hasan Alaca (34), Mehmet Akcan (35), Fatma Yıldırım (37), Fatih Karagöz (33) ve Bayram Ergen (30) kazada yaralandı. Kaza yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Çevre güvenliğini alan polis, önlem için karayolunun İzmir yönünü bir süreliğine trafiğe kapattı. Yaralılar ambulanslarla Turgutlu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Kaza sonrası kamyon şoförü karakla götürüldü. Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

Kaza yerinden görüntü

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Doğan ÇİZMECİ/ TURGUTLU (Manisa),

=====================================

18'nci Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali başladı

18'nci Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali, Atatürk Alanı'nda düzenlenen açılışı töreni ile başladı.

Trabzon Devlet Tiyatrosu'nun organizasyonunda 2-20 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek  festivalde Litvanya, Kazakistan, Rusya, Ukrayna, İspanya, Romanya ve Bosna Hersek'ten 8, Türkiye'den ise bir grup, 2 farklı sahnede 21 oyun sahneleyecek. Festivalin Meydan Parkı'nda yapılan açılış törenine Trabzon Vali Vekili Şükrü Kara, Trabzon Büyükşehşir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Nejat Birecik, Devlet Tiyatroları Sanattan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Erdal Küçükkömürcü, Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdürü Uğur Keleş ile çok sayıda vatandaş katıldı. Atatürk Anıtı'na çelen sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

KARA: TRABZON TARİHİ BİR KENT

Trabzon'un tarihi bir kent olduğuna işaret eden Trabzon Vali Vekil Şükrü Kara, "Trabzon tarihi mirasın zengin olduğu ve ülke birlik ve beraberliğiyle çimento olan illerimizden biri. Elimizdeki malzemeyi, geçmişten ecdat yadigarı olan değerlerimizi kültürümüzle, sanatımızla ne kadar işleyebiliyorsak, bu çimentoyu daha iyi bir şekilde kullanma cihetine gidiyoruz demektir. Bu vesileyle programımızı sürekli hale getirerek bize 18'inci seneyi yaşatanlara huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Devletimiz, Cumhuriyetimiz bir kültür devletidir. Ulusal kültürümüzü, milli kültürümüzü işlemeli ve yeni nesillere birlikte yaşamanın ve dayanışarak, büyüyerek gelişmenin yollarını göstermeliyiz. Bunun yolu sanattan geçiyor. Bir kültür şehri, bir kültürel mirasının ecdattan devralındığı tarihi bir kent. Bu kentin değerlerini, geçmişten bize gelen bütün değerlerini işlemeliyizö dedi.

KÜÇÜKKÖMÜRCÜ: TİYATRO SEVGİ KÖPRÜSÜDÜR

Sanatın önemine vurgu yapan Devlet Tiyatroları Sanattan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Erdal Küçükkömürcü ise, tiyatronun bir sevgi köprüsü olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

"Sanat, saygı ve sevginin yücelmesine çağlar boyunca hizmet etti. Ne salt bir oyundur tiyatro, ne salt bir eğlence. Tiyatro, zamanı, mekanı, sınırları aşan bir sevgi köprüsüdür. Bizler de Devlet Tiyatrosu olarak, tiyatro sanatının bu gücü ile sahnelerimizi başka uluslara açtık. Karadeniz'in maviliğinin coşkusu ve Karadeniz insanının kucaklayıcı yapısının gücünü de arkamıza alarak her yıl Trabzon Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali'ni gerçekleştiriyoruz. Dünyanın çeşitli yerlerinden değerli sanatçıları Trabzon'da ağırlamanın sorumluluğunu yüreklerimizle hissediyoruz.ö

KELEŞ: OYUNLARA GÖSTERİLEN İLGİNİN GURUR MADALYONUNU TAŞIYORUZ

Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali'nin bu yıl 18'incisini düzenlediklerini belirten Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdürü Uğur Keleş de şunları söyledi:

"Trabzon Devlet Tiyatrosu duruşu ile sadece dünya ülkeleri ve tiyatro arasında bir köprü vazifesiyle kalmayıp, tiyatro bayrağını göndere çekerek sanatın aydınlığıyla dünya barışına ciddi bir katkı sunmaktadır. Şehrin 18'inci Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivaline duyduğu heyecanı ve oyunlara gösterdiği ilgiyi gurur madalyonu olarak taşıyoruz. Festivalimizin halkımıza ve ülkemiz aracılığıyla dünyaya hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.ö

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Nejat Birecik ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da festivale katılanlara ve ilgi gösteren vatandaşların yanı sıra destek veren herkese teşekkür etti. Halk oyunları gösterileriyle devam eden program, belediye bando ekibinin eşliğinde Atatürk Alanı'ndan Trabzon Devlet Tiyatrosu binasının önüne kadar gerçekleştirilen yürüyüşle son buldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Trabzon Vali Vekili Şükrü Kara'nın açıklamaları

Devlet Tiyatroları Genel Müdür Yardımcısı Erdal Küçükkömürcü'nün açıklamaları

Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdürü Uğur Keleş'in açıklamaları

-Halk oyunu gösterileri

Trabzon Devlet Tiyatrosu binasına yürüyüşten görüntüler

-Detaylar

HABER: TOLGA SAĞLAM, KAMERA: SELÇUK BAŞAR/TRABZON-DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 11 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement