Dha Yurt Bülteni-16 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-16

Samsun'a şehit ateşi düştü (EK)1)SAMSUNLU ŞEHİDİN CENAZESİ MEMLEKETİNE GETİRİLDİ Batman'da, PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Samsunlu Jandarma Uzman Onbaşı Adem Güven'in, cenazesi askeri uçakla Samsun Çarşamba Havalimanı'na getirildi.

31.08.2018 16:35

Samsun'a şehit ateşi düştü (EK)

1)SAMSUNLU ŞEHİDİN CENAZESİ MEMLEKETİNE GETİRİLDİ

Batman'da, PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Samsunlu Jandarma Uzman Onbaşı Adem Güven'in, cenazesi askeri uçakla Samsun Çarşamba Havalimanı'na getirildi. Buradaki törene Vali Osman Kaymak, Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, şehidin babası Yusuf, annesi Saime, kız kardeşleri Fatma ve Büşra Nur Güven katıldı. Ailesinin gözyaşı döktüğü törende anne Saime Güven sinir krizi geçirdi. Acılı anne oğlunun tabutunun konulduğu cenaze aracına bindi. Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Adem Güven'in cenazesi daha sonra cenaze aracıyla Kıranköy Mezarlığı Gasilhanesi'ne götürüldü. Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Güven için yarın Büyük Camii'nde öğle namazı sonrasında cenaze töreni düzenleneceği belirtildi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Şehitin naaşının omuzlarda gelmesi

-Ailesinin sinir krizi geçirmesi

-Annesinin cenaze aracına binmesi

-Cenaze aracının gidişi

-Zonguldaklı şehit Recep Turan'ın naaşının askeri uçağa nakledilmesi

(Süre: 01.30 Dk) - (Boyut: 170 MB)

Haber-Kamera: Hakan AKGÜN/SAMSUN,

===================================================

Zonguldak'a şehit ateşi düştü (EK)

2)SOSYAL MEDYADAN YAPTIĞI PAYLAŞIM DUYGULANDIRDI

Şehit Recep Turan'ın sosyal medya hesabı instagram adresinden 6 Temmuz'da paylaştığı video görenleri duygulandırdı. Osman Öztunç'un 'Şehitler ölmez' türküsü eşliğindeki 7 saniyelik videoda otomobilinden inen Recep Turan'ın görüntüsü sosyal medyada yüzlerce kez paylaşıldı. Görüntülerde otomobilinin bagajından Türk bayrağı açan Turan'ın ardından araçtan indiği görülüyor. Videonun altına yorum yapan birçok kişi şehit Recep Turan'a Allah'tan rahmet diledi.

Turan'ın ayrıca başka bir videoda da silahlarla yaptığı çalışma videosu da büyük beğeni topladı.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Recep Turan'ın paylaştığı videolar

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK,

======================================================

3)MOBİLYA VE DEKORASYON ATÖLYESİNDEKİ YANGIN KORKUTTU

DENİZLİ'nin Merkezefendi ilçesinde bir mobilya ve dekorasyon atölyesinde çıkan yangın, korku dolu anlar yaşattı. Atölyeden çıkan siyah dumanlar gökyüzünü kaplarken, itfaiye ekipleri alevleri kontrol altına alarak söndürdü.

Bugün saat 14.00 sıralarında, Akçeşme Mahallesi'ndeki bir mobilya ve dekorasyon atölyesinde yangın çıktı. Atölyenin makine bölümünde başlayan yangında, alevler kısa sürede yayıldı. Atölyede çalışan işçiler, alevlere ilk müdahaleyi yangın tüpleriyle yaptı, ancak bu çabaları yetersiz kaldı. Yangın sırasında atölyenin çatısından çıkan siyah dumanlar, gökyüzünü kapladı. Alevler yakında park halindeki bir minibüs ve otomobile de sıçrayarak zarar verdi. İtfaiye ekipleri, 3 ayrı noktadan su sıkarak atölyedeki yangını güçlükle söndürdü. Atölyede maddi hasar meydana gelirken, itfaiye ekipleri yangının çıkış nedeninin araştırıldığını bildirdi. Polis, yangınla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

------------------

-Atölyenin dışından görüntü

-İtfaiye ekiplerinden görüntü

-Çatıdan çıkan dumandan görüntü

Haber: Ramazan ÇETİN/ DENİZLİ,

===========================================================

4)BELEDİYE BAŞKANI UĞURLU, ŞOFÖR KOLTUĞUNA OTURDU

İZMİR'in Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, Bağyurdu, Ören ve Armutlu mahallelerinin bulunduğu güzergahta yolcu taşımacılığı yapan minibüslerin sıkıntılarını anlamak için direksiyona geçip şoförlük yaptı.

Kemalpaşa Belediye Başkanı Ak Partili Arif Uğurlu, 'Mahalle Buluşmaları' programı kapsamında toplumun bütün kesimleriyle bir araya gelmeye devam ediyor. Bağyurdu Mahallesi'nde Otobüsçüler Kooperatifi üyeleri ve vatandaşlarla bir araya gelen Uğurlu, programın ardından Bağyurdu, Ören ve Armutlu mahallelerinin bulunduğu güzergahta yolcu taşımacılığı yapan minibüslerden birinin şoför koltuğuna geçip, Kemalpaşa merkeze kadar şoförlük yaptı.

Uğurlu, minibüse binen yolculardan ise para almayıp, "Bugün ilçe Kaymakamımız Kemal Kızılkaya ile birlikte şoför esnaflarımızla bir araya geldik. Hem onların sorunlarını dinledik hem de vatandaşlarımızın yolculuk esnasındaki sıkıntı ve sorunlarını yerinde tespit etmek için şoför koltuğuna oturduk" dedi.

Minibüse binen yolcularla sohbet eden Uğurlu, vatandaşların hem ulaşım hem de hizmetlerle ilgili talep ve beklentilerini de dinledi. Başkan Uğurlu'nun sürdüğü minibüse binen yolcular, şoför koltuğunda belediye başkanını görünce çok şaşırdı.

Görüntü Dökümü

------------------

- Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu'nun şoförlük yapması

Genel ve detay görüntüler

İndirme bağlantısı

https://wetransfer.com/downloads/1664f6620a63fb0fe623f788ede33c1b20180831130559/1af8f69cf41d94ae1824e8222469e10f20180831130559/0c9fb2

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-16 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement