Dha Yurt Bülteni-2 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-2

Adana'da aranan 15 kişi yakalandıADANA'da uyuşturucu, hırsızlık, dolandırıcılık, yaralama suçlarından haklarında hapis cezası bulunan 15 kişi, şafak vakti düzenlenen operasyon ile yakalandı.

03.06.2017 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da aranan 15 kişi yakalandı

ADANA'da uyuşturucu, hırsızlık, dolandırıcılık, yaralama suçlarından haklarında hapis cezası bulunan 15 kişi, şafak vakti düzenlenen operasyon ile yakalandı.

Emniyet Asayiş Şube Müdürlüğü İnfaz Büro Amirliği ekipleri, haklarında hapis cezası bulunan çok sayıda kişinin evine sabahın ilk saatlerinde 500 polis ile operasyon düzenledi. Terörle Mücadele (TEM) ve Özel Harekat  şubeleri ile polis merkezi ekiplerinin destek verdiği operasyonda, 45 evde arama yapıldı. Direnişin olabileceği evlerin demir kapıları özel harekat polislerince koç başları ve levyelerle kıralarak girilen baskında,  uyuşturucu, hırsızlık, dolandırıcılık, yaralama suçlarından haklarında hapis cezası bulunan 15 kişi yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler, önce bağlı bulundukları polis merkezlerine, daha sonra işlemleri yapılmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Özel harekat polislerinin tim yürüyüşü ile baskın yapılacak evin avlusuna girmesi

Özel harekat polisinin kapıya vurup "Aç kapıyı" diye bağırması

Polislerin eve girmesi

Evin damına çıkan özel harekat polisleri

Evin önünde güvenlik önlemi alan özel harekat polisinden görüntü

Özel harekat polislerinin evin damındaki bir odanın demir kapısını koç başı ile kırması

Sokaktaki polis araçlarından görüntü

- Özel harekat polislerinin tim yürüyüşü ile baskın yapılacak eve gidişi

Özel harekat polislerinin koç başı ile evin kapısını kırması

Polislerin eve girmesi

Evin dışında polislerden görüntü

Sokaktaki polis araçlarından görüntü

Genel ve detay görüntüler

Süre: 03'48" Boyut: 232 MB

Haber - Kamera: Gökhan KESKİNCİ/ADANA,

=============================================

'Uyuşturucu satma' diyen babasını vurdu

ADANA'da uyuşturucu satıcı 17 yaşındaki B.P., uyuşturucu yüzünden tartıştığı babası 42 yaşındaki Bülent Polat'ı  pompalı tüfekle vurarak yaraladı,

Olay, sabah 09.00 sıralarında merkez Seyhan İlçesi 19 Mayıs Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre. Bülent Polat, uyuşturucu satan oğlu B.P.'yi bu işi yapmaması için uyardı. Evlerinin önünde konuşan baba-oğul arasında tartışma çıktı. Öfkelenen B.P.,  evde bulunan pompalı tüfeği alarak babasına ateş etti.  Ağır yaralanan Bülent Polat, komşular tarafından Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.  Hayati tehlikesi olan Polat, yoğun bakıma alındı.

Kaçan B.P. ise kısa sürede yakalanarak soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Mahalleden genel ve detay görüntü

Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmaları

Yerdeki kandan görüntü

Haber-Kamera: Gökhan KESKİNCİ/ADANA,

===============================================

Yabancı uyruklu 'tırnakçı' dolandırdı

Güvenlik kamerası görüntüleri

ANTALYA'da bir market sahibi, kendisinden 100 Dolar bozmasını isteyen yabancı uyruklu kişi tarafından 'tırnakçılık' yönetimiyle dolandırıldı. Dolandırılma anı ise güvenlik kameralarına yansıdı.

Olay, Konyaaltı İlçesi Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'ndaki bir markette saat 22.00'de meydana geldi. Market sahibi 28 yaşındaki Gürol Coşkun, markete gelen 3 yabancı uyruklu müşteriye 5 TL'lik kuruyemiş sattı. İçlerinden siyah giyimli adı öğrenilemeyen erkek, Coşkun'a 100 dolar bozup bozamayacağını sordu. Doların alış- satış fiyatından 30 TL ucuza, 320 TL'ye bozabileceği yönünde anlaşan Coşkun, dolandırıcıdan aldığı 100 doları TL'ye çevirmek üzere cebinden toplu para çıkardı. Coşkun, toplu paraları sayıp 320 TL'yi vermek isterken yabancı uyruklu şahıs birden elindeki paraların tamamını alarak kendisi saymaya başladı. Bu sırada 'tırnakçılık' diye tabir edilen el çabukluğuyla 400 TL'yi avucunun içine sakladı. Kalan parayı 'Bozdurmaktan vazgeçtim' bahanesiyle geri veren şahıs avucundaki paraları ise cebine koydu.

Alışverişin ardından müşteri kılığındaki dolandırıcılık zanlıları hiçbir şey olmamış gibi marketten ayrıldı. Cebindeki paraları tekrar sayan Coşkun 400 TL eksiği görüp güvenlik kameralarını inceleyince durumu anladı. Olayın polise bildirilmesi üzerine gelen ekipler, kameralardan eşkallerini tespit ettikleri zanlıları yakalamak için çalışma başlattı.

Uyanıklık yaparken dolandırıldığını belirten Coşkun, "Doları normal fiyatından bir miktar aşağı bozacaktım. Hem 100 Dolar'dan hem de kendi param olan 400 TL'den oldum" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Market detay

Mağdur Gürol Coşkun detay

Güvenlik kamerası zanlının parayı cebine koyma anı ve paraları sayma anı

HABER- KAMERA: Alparslan ÇINAR/ANTALYA,

============================================

Kendini ağaca asarak intihar etti

KONYA'da Suriye uyruklu 51 yaşındaki Ahmed El Ahmed kendisini ağaca asarak intihar etti.

Olay, saat 07.45 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Beyşehir Çevreyolu üzerinde bulunan bir parkta meydana geldi. İddiaya göre parkta sulama yapan bir işçi Ahmed El Ahmed'i ağaçta asılı görmesi üzerine durumu polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri yapılan müdahale sonrası El Ahmed'in öldüğünü tespit etti. Bir merdivene çıkarak intihar eden Ahmed El Ahmed'in cenazesi yapılan olay yeri incelemelerinin ardından otopsi işlemi için morga kaldırıldı. Soruşturma sürüyor.

Görüntü dökümü:

--------------------------------

Olay yeri detay

Polis ve sağlık ekiplerinin incelemeleri

Parktan genel ve detaylar

Haber-Kamera: Tolga YANIK KONYA

==================================

40 metrelik su deposu 7 saniyede yıkıldı

ADANA'da kullanılmayan 30 yıllık su deposu, belediye ekipleri tarafından 7 saniyede yıkıldı, 40 metre yüksekliğindeki su deposunun yıkım anında etrafı toz bulutu kapladı.

Merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Camuzcu Mahallesi'ndeki su deposunun zamanla taşıyıcı kolon betonları tamamen düşünce, tonlarca ağırlıktaki deponun temel demirleri göründü. Ana yol kenarında bulunan depodan kopan ağır beton parçalarının yaya ve araçlara tehlike yaratması üzerine çevredekiler, su deposunun yıkılması için Seyhan Belediyesi'ne dilekçeyle başvurdu. Belediye ekipleri tarafından incelenen deponun yıkımına karar verildi. Ekipler önce deponun taşıyıcı ayaklarına halat bağladı. Bağlanan halat iş makinesi tarafından çekilerek, eski depo büyük bir gürültüyle yıkıldı. Yıkım anında etrafı toz bulutu kapladı.

Camuzcu Mahallesi muhtarı Turhan Böbürel, büyük bir sorundan kurtulduklarını söyledi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Su deposunun yıkılması

Camuzcu Mahallesi muhtarı Turhan Böbürel'in konuşması

Depodan görüntü

Haber: Çağlar ÖZTÜRK  -Kamera: ADANA,

=============================================

Minik müzisyenler, Fazıl Say ile aynı sahnede

Eskişehirli minik müzisyenlerin hayalleri gerçek oldu

Belçika'da Avrupa üçüncüsü olan Eskişehir Tepebaşı Belediyesi 'İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestrası' Fazıl Say ile birlikte aynı sahneyi paylaşıp konser verdi. Ünlü besteci ve piyanist Fazıl Say'ın gönüllü olarak genç müzisyenleri desteklemek amacıyla katıldığı gece uzun süre hafızalardan silinmeyecek nitelikteydi. Tepebaşı Belediyesi tarafından Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen özel konserde ünlü besteci ve piyanist Fazıl Say'ın Türk Bestecileri Serisi kapsamında yayımladığı "Çocuklar İçinö albümündeki 11 eser seslendirildi. Tepebaşı Belediyesi İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestrası'ndan 105 çocuğun sahne aldığı ve Ramazan Albayrak'ın şefliğini yaptığı özel konserde İlhan Baran ve Adnan Saygun'un yanı sıra Fazıl Say'ın eserleri de icra edildi.

Ağır Zeybek, Masal, Bağlamacı, Rüya, Kocaman Bebek, Ninni, Ege Şarkısı, Kırda Oyun, Kumru, İstanbul'da Kış Sabahı ve Ses isimli eserleri seslendiren Tepebaşı Belediyesi İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestrası ve Fazıl Say, davetliler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı

HAYAL BİLE EDEMEZDİK

Tepebaşı Belediyesi İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestrası'nda müzik yapan minik müzisyenler, Fazıl Say ile aynı sahneyi paylaşmanın heyecanını yaşadı ve "Bunu hayal edemezdik" ifadelerini kullandı. Orkestra üyeleri ayrıca Fazıl Say için bir de jest hazırlayarak duygularını yazdıkları panoyu kendisine hediye etti. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ise "Çocuklarımızın hem Brüksel başarısı hem de bu başarısı olağanüstü. Bundan sonra bizim çalışma azmimiz, hedeflerimiz, özgüvenimiz, kalitemiz artarak devam edecek. Tabi bize bu konuda Fazıl Say'da destek verirse çok mutlu oluruz. Bu çocuklar hepimizin çocuğu, daha da iyi yerlere gelecekler" ifadelerini kullandı.

FAZIL SAY: DÜNYA BU ÇOCUKLARI TANIYACAK

Fazıl Say ise, bu orkestrayı büyük illerin örnek alması gerektiğini belirterek, "Siz teşekkürler ettiniz ama öncelikle Eskişehir dışındaki herkesin sizlere teşekkür etmesi gerekiyor. Böyle bir oluşum, Türkiye'de bir tek bu şehirde var. Bu bir gönül işi... Bu Türkiye için çok önemli bir katkı. Devamını canı gönülden diliyorum. İnşallah bu Çocuk Senfoni Orkestrası'nı dünyada daha çok tanıtırız, beraber daha çok şeyler yaparızö dedi.

Görüntü Dökümü

----------------

-Konserden görüntü

-Konsere katılanlardan görüntü

-Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ile röp.

-Fazıl Say ile röp

-detaylar

Haber-Kamera: ESKİŞEHİR

============================================

15 Temmuz darbesi okul duvarında

HATAY'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki Şehit Bilal Kurtoğlu İmam Hatip Ortaokulu'nun iç duvarlarına  15 Temmuz darbe kahramanlarının resimleri çizildi.

Resim öğretmeni Cuma Yeniçeri, 2 aylık bir çalışma sonucu, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminde halkın gösterdiği kahramanlığı gelecek nesiller ile ziyaretçilerin izlemesi için yağlı boya ile yaptığı resimlerle anlattı. O gece yaşananlara ait derlediği 23 resmi duvarlara çizen Yeniçeri, okul olarak amaçlarının, başta öğrencilere, gelecek nesillerle ve okula ziyarete gelenlerin izlemesine sunarak Türk milletinin kahramanlığını anlatmak ve bu kahramanlığı unutturmamak olduğunu söyledi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Duvarlardaki kahramanlık resimleri

İzleyen öğrenciler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gece yarısı cnntürk kanalından halka çağrısı

Ömer Halisdemir'in resimleri

Resim öğretmeni Cuma Yeniçeri'nin konuşması

Haber-Kamera : Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(HATAY),

==================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement