Digilogue Summit-Future Tellers'18'in İlham Veren Zirve Program! - Son Dakika
Güncel

Digilogue Summit-Future Tellers'18'in İlham Veren Zirve Program!

Digilogue Summit-Future Tellers\'18\'in İlham Veren Zirve Program!

Geleceği duyup; teknolojik ve felsefi meseleler üzerine düşünülecek 2 gün!

15.10.2018 11:19  Güncelleme: 11:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

#FutureTellers18

Zorlu Holding'in Zorlu PSM ile birlikte hayata geçirdiği Digilogue'un her yıl gerçekleştirdiği; bilginin, yaratıcılığın, algoritmaların ve verinin; açık ve kapalı kullanımlarını odağına alan Digilogue Summit- Future Tellers'18, 19-20 Ekim tarihlerinde Zorlu PSM'de gerçekleşecek. "Yeni Öğrenme" (Kişi ve/veya Makine), "Veri Çağında Profil Oluşturma", "Toplum ve Kültür Üzerinde Algoritmaların Etkisi", "Dijital Alanlarda Kullanıcının Gizlilik ve Yasal Hakları ile Özgürlükleri" alanında üreten, öğreten ve araştıran isimlerin yer alacağı Digilogue Summit – Future Tellers'18'in iki günlük programı açıklandı.

Digilogue Summit - Future Tellers'18, "Açık Kaynak Akımı" temalı 19-20 Ekim tarihlerinde Zorlu PSM'de gerçekleşecek zirve programını duyurdu.

Günümüzde merkezileşmiş, hiyerarşik ve sahiplenici tutumlardan; şeffaf, bilinçli bir paylaşım ekonomisine doğru bir dönüşüm yaşanırken, yeni sistemler tasarlanıyor. Açık kaynak akımı, geleceğin bugünden talep ettiği yeni bir insanlık anlayışını doğurarak, kolektif katkının önemini vurguluyor. Bu çerçevede oluşturulan Digilogue Summit - Future Tellers'18 programında; çağımızın önemli yeni medya sanatçılarından biri olan Refik Anadol; openFrameworks gibi açık kaynak sanat mühendisliği araçlarına katkıda bulunan Kyle Mcdonald; kod ve sanatın kesiştiği konular üzerine atölye çalışmaları yapan ve dersler veren Gene Kogan; teknolojinin sosyal ilişkilerimize olan etkilerini sanatsal projelere dönüştüren Lauren McCarthy; kendisini yeni bir ifade ve oyun tarzları keşfetmeye adayan yeni medya sanatçısı Zach Lieberman; bilim, sanat ve teknoloji ekseninde çalışan araştırmacı Ebru Yetişkin, Google'da program yöneticisi olarak çalışan Eda Aksoy, işleri Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa ve Asya'daki birçok müze ve galeride gösterime sunulan Casey Reas, "Big Data" ve sadakat konuları üzerine çok sayıda konferansta konuşmacı olarak yer alan Kına Demirel, TTGV Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ultav, akademisyen Dr. Ecmel Ayral, Bilişim Hukuku alanında akademik ve profesyonel alanda çalışan Av. Gönenç Gürkaynak, SALT Araştırma ve Programlar Direktörü Meriç Öner, dijital diplomasi yüksek lisans dersleri veren Gökhan Yücel, kök hücre çalışmalarıyla pek çok kongrede konuşmacı olarak bulunan İnci Kadribegiç ve daha pek çok isim yer alıyor. Zirvenin hikaye anlatıcılığını bu yıl da Levent Erden üstlenirken; zirvenin açılış ve kapanış konuşmalarını da Digilogue Artistik Direktörü Lalin Akalan'la birlikte gerçekleştiriyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Digilogue Summit-Future Tellers'18'in İlham Veren Zirve Program! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement