Doğu Karadeniz'den Unesco Atağı - Son Dakika
Güncel

Doğu Karadeniz'den Unesco Atağı

Doğu Karadeniz\'den Unesco Atağı

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alabilecek değerlerin araştırılması ve başvuruların yapılması için girişimler başlatılıyor.

07.02.2015 13:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alabilecek değerlerin araştırılması ve başvuruların yapılması için girişimler başlatılıyor.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Kemal Üçüncü'yü makamında kabul ederek bölgedeki UNESCO Dünya Kültür Mirası'na listesine girebilecek eserler konusunda bir toplantı gerçekleştirdi. Bölgede UNESCO kültür mirasına girebilecek özellikte pek çok kültür varlığı olduğunu ifade ederek bu çalışmaların yapılmamış olduğunu dile getirdi Tanıtımda eksik kalındığını kaydeden Üçüncü, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde bu girişimlerin artırılması önerisinde bulundu. Bölgede bu çalışmaların zaman geçirilmeden derlenip toparlanması gerektiğini belirten Üçüncü, bu çalışmanın tamamlanması ile bölgede bir dijital müze oluşturulması, bu çalışmalara KTÜ olarak destek verebileceklerini bildirdi. Üçüncü, "Bölgemizin bu anlamdaki bütün değerlerini tanıtılması yaygınlaştırılması önemsiyoruz. Bu konuda değerlerimizin birçoğunu doktora tezi olarak yaptık. Bu çalışmalar devam ediyor. Bu çalışmaların bundan sonra da yayına çıkarılması önemlidir" dedi.

Doğu Karadeniz Bölgesi ve Trabzon'da UNESCO tespitine girebilecek alanların bir ön çalışmasının Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ile yürütülebileceğini kaydetti. Bu verilerin bir dijital arşiv üzerinde de toplanabileceğini aktaran Üçüncü, " Trabzon Türkiye'de pek çok alanda ilklerin yaşandığı bir ildir. Bunların tanıtılması çok önemlidir. Bunlar müze veya yaşayan kültür ve festivaller olarak değerlendirilmelidir"şeklinde konuştu. Üçüncü, bölgede, kitle turizminden kültür turizmine geçilebilmesi için bu çalışmaların önemli olduğunu sözlerine ekledi. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Doğu Karadeniz'den Unesco Atağı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement