Doğu Türkistanlılar Nevruz'u Kutladı - Son Dakika
Yerel

Doğu Türkistanlılar Nevruz'u Kutladı

Doğu Türkistanlılar Nevruz\'u Kutladı

Nevruz bayramı, Bağımsız Doğu Türkistanlılar Birliği tarafından coşku ile kutlandı.

22.03.2014 10:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nevruz bayramı, Bağımsız Doğu Türkistanlılar Birliği tarafından coşku ile kutlandı.

Bağımsız Doğu Türkistanlılar Birliği Binası'nda düzenlenen kutlamaya, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, ve davetliler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Bağımsız Doğu Türkistanlılar Birliği Başkanı Erkin Beğ Uygurtürk, "Nevruz çiçeğinin ifade ettiği anlamı bizim genç kardeşlerimize anlatmaktır. Nevruz çiçeği yalnız yetişir, zor büyür ve dirençlidir. Doğu Türkistanlılar da bu esaretle direnmeye devam ettiği sürece biz bu devri sürdüreceğiz. Nevruz tarihte Türklerin bayramıdır. Herkes istediği gibi kutlayabiliyor ama Ergenekon'dan çıkışı temsil eder, kardeşliği temsil eder, Doğu Türkistan'dan da Kaşgarlı Mahmut zamanında Nevruz koşaklarının olduğunu biliyoruz" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise, "Allah nice güzel günlerde, özgürlüğümüzün olduğu, ezanlarımızın hür bir şekilde semalarda okunduğu, bayrağımızın dalgalandığı güzel günler göstersin. Daha kötüye götürmesin. Hepimizin bildiği gibi bize ait dünya dediğimiz, bizim değerlerimizi taşıtan dünyada sıkıntı var. Bizim ana yurdumuzda, Kafkaslarda sıkıntı var. Kan var, gözyaşı var. Neredeyse her türkü sıkıntı bizim coğrafyamızda. Fakat batı aleminde rahatlık ve keyif var. Zor bir durumdayız. İnşallah Allah bizlere yardım eder. yeniden düştüğümüz yerden kalkarız" ifadelerini kullandı.

Kayseri Valisi Orhan Düzgün'de Nevruz bayramının tüm dünyada coşku ile kutlandığını söyledi. Düzgün, "Nevruz Bayramı tüm dünyada olduğu gibi ilimizde de kutlanıyor. Bugün üniversitemizde Nevruz kutlamalarına katıldık. Gerçekten Kayseri'de Nevruz çok daha farklı bir şekilde kutlanıyor. Erciyes Üniversitesi bünyesinde birçok Türk coğrafyasından gençlerimiz bugün gerçekten çok güzel hazırlıklar yapmışlar. Bütün Türk dünyasının ortaklaşa hazırlamış olduğu program gerçekten beni çok duygulandırdı. Bu akşamki programda öyle. Nevruz'un ilk doğuş yerlerinden olan Türkistan'da, bugün Türkistan'dan gelen kardeşlerimiz ile bunu kutlamak, Nevruz'un anlam ve önemini sizlerle kutlamak gerçekten çok önemli" dedi.

Protokol daha sonra, Nevruz ateşini yakarak üzerinden atladı. Demir döven protokol, yumurta kırma yarışı düzenledi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Doğu Türkistanlılar Nevruz'u Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement