Dört Büyükler Oyun Sektörüne Göz Kırpıyor - Son Dakika
Ekonomi

Dört Büyükler Oyun Sektörüne Göz Kırpıyor

Dört Büyükler Oyun Sektörüne Göz Kırpıyor

Son yıllarda dijital oyuncuların sayısı 1 milyara ulaşırken, sektörün parasal hacmi baş döndürücü şekilde gelişerek 70 milyar Dolara ulaştı.

30.10.2012 08:34  Güncelleme: 08:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sabah Gazetesinin haberine göre, bu büyümeden nasibini alarak 250 milyon dolarlık ciro yakalayan Türkiye payını daha da artırmakta kararlı. Hedef, dev pastadan 5 yılda 1 milyar dolar kazanmak. Pazarın potansiyeline kayıtsız kalamayan Türk futbolunun dört büyük kulübü Fenerbahçe, Beşiktaş, Galataşaray, Trabzon da oyun sektörüne göz kırpıyor. Futbol takımlarını bu işe dahil etmeyi hedefleyen kişi ise oyun piyasasının Türkiye'deki duayen ismi, video oyunları geliştiren Sobee'nin kurucusu ve Genel Müdürü Mevlüt Dinç.

Sektörün en gelişmiş pazarlarından İngiltere'de edindiği birikimi Türkiye'ye taşıyıp öncü olmayı amaçlayan Dinç, Futbol Federasyonu'nun hedeflerini de bu ivmeyle daha yukarılara taşımaya kararlı. Dört büyüklerin dijital oyun takımlarını kurmayı planlayan Dinç'in projeleri bununla da sınırlı değil. Takımların en iyilerinden A Milli Takım'a dijital oyuncular seçerek 2013'te turnuvalar düzenlemeyi planlıyor. Milyonlarca oyuncunun ilgi göstermesi beklenilen turnuvalarda para ödülü de koyacaklarını söyleyen Dinç, "Futbolla başlanıp diğer branşlarla devamını getirmek istiyoruz. Hatta olimpiyatları düzenlemeyi bile gündemimize aldık" demişti. Dünyada bir ilk olan ve 2011'de kurulan Türkiye Digital Oyunlar Federasyonu'nun başkanlığını da Dinç üstlenmiş durumda.

Pazarın özellikle gençler için çok cazip olduğunu anlatan Dinç sözlerini şöyle sürdürüyor: "Gençler dijital dünyayı çok cazip buluyor. Ülkemizde 20 milyon oyuncu var. Toplam 200-250 milyon dolar gibi bir pay alarak dünyada ilk 10'a giriyoruz. Pazar ekonomik olarak da müthiş bir ivme kazandı. Bizde online oyunlar ücretsiz. Aylık üyelik gibi unsurlar yaratarak geliştirmeye çalışıyoruz. Dijital oyun geri dönüşü en yüksek sektör."

http://www.sabah.com.tr/Ekonomi/2012/10/27/4-buyugun-oyunu-cikiyor

Kaynak: TheLira.com

Son Dakika Ekonomi Dört Büyükler Oyun Sektörüne Göz Kırpıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement