Dünya Çevre Günü - Son Dakika
Güncel

Dünya Çevre Günü

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü "Dünya Çevre Günü" dolayısıyla tören düzenledi.

05.06.2017 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü "Dünya Çevre Günü" dolayısıyla tören düzenledi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat, burada yaptığı konuşmada, kutlamalarla çevre kirliliğinin etki ve sonuçlarına dikkat çekmeyi, daha sağlıklı bir çevre ve daha temiz bir dünya için çabaları yoğunlaştırmayı amaçladıklarını söyledi.

Çarpık kentleşme, sağlıksız sanayileşme, azalan ve tükenen canlı türleri, artan kirlilik ile iklim değişikliklerinin neden olduğu çevre kirliliklerinin çağın önde gelen sorunları olduğunu vurgulayan Bolat, şöyle konuştu:

"Çevre sorunları, kalkınma ve ekonomik gelişmeyle ilgilidir. Gerekli önlemler alınırsa sorunlar birlikte çözülebilir. Genç bir nüfusa sahip olan ülkemizde üretimin artırılması ve ekonomik gelişmenin önemi çok açıktır. Şehircilik ve fiziki mekanların iyileştirilmesi yönündeki alt yapı ve kentsel dönüşüm konusunda çalışmalarımız devam ediyor. 2017'de tespiti yapılan riskli bina sayısı 43'tür. Tespiti onaylanan bağımsız birim sayısı 98, yıkımı tamamlanan riskli bina sayısı 30, yıkım kontrolü yapılacak bina sayısı ise 14'tür."

Programa Vali Yardımcısı Halil İbrahim Acır, İl Halk Sağlığı Müdürü Ömer Balcı, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun Yıldız, PTT Bilecik Başmüdürü Serhat Bozkurt ile öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dünya Çevre Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement