Dünya Sağlık Haftası - Son Dakika
Güncel

Dünya Sağlık Haftası

Van'da, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ile 112 Acil Servis ekiplerinin yaptığı tatbikat, gerçeği aratmadı.

15.04.2013 00:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'da, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ile 112 Acil Servis ekiplerinin yaptığı tatbikat, gerçeği aratmadı.

Her yıl 7-13 Nisan tarihlerinde kutlanan Dünya Sağlık Haftası etkinlikleri kapsamında, kent merkezinde UMKE, 112 Acil Servis, itfaiye ve polis ekiplerinin katılımıyla trafik kazası tatbikatı yapıldı.

Cumhuriyet Caddesi Beşyol mevkisinde gerçekleşen tatbikatta, senaryo gereği, trafik kazası yapan bir araçtaki yaralılar kurtarıldı.

Trafik kazasının meydana gelmesinin ardından polis, itfaiye ve sağlık ekiplerinin yaptığı ortak çalışmanın uygulamalı olarak gösterildiği tatbikatta, sağlık ekipleri araçta sıkışan yaralıları kurtarmaya çalıştı.

Bu esnada, senaryodan haberi olmayan bazı vatandaşlar da kazanın gerçek olduğunu zannederek kurtarma çalışmalarına yardımcı oldu.

Olayın senaryodan ibaret olduğunu öğrendiklerinde şaşkınlıklarını gizleyemeyen vatandaşlar, böylesine gerçekçi bir tatbikatla ilk defa karşılaştıklarını belirterek, donanımlı ekiplere sahip oldukları için kendilerini güvende hissettiklerini ve tatbikatı başarılı bulduklarını söylediler.

Çok sayıda kişi tarafından ilgiyle izlenen tatbikatın ardından gazetecilere açıklamada bulunan İl Sağlık Müdürü Bilal Acar da trafik kazalarına karşı vatandaşlarda bilinç oluşturmak için böyle bir tatbikat düzenlediklerini ifade etti.

Tatbikatta, yaralıların aciliyetine uygun müdahale ile etkin bir sonuca ulaşıldığını anlatan Acar, "Ne yazık ki bizler, çoğunlukla kendi yaşantımızda herhangi bir kazayla karşılaşmadıkça önlem almayı düşünmeyiz. Ancak unutulmamalıdır ki trafik kazalarını önleyici kurallara uymak ve uyulmasını sağlamak en temel vatandaşlık görevimizdir" dedi. - VAN

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dünya Sağlık Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement