Dünya Şampiyonu Haltercinin Baba Ocağında Sevinç - Son Dakika
Spor

Dünya Şampiyonu Haltercinin Baba Ocağında Sevinç

Dünya Şampiyonu Haltercinin Baba Ocağında Sevinç

Fransa'da devam eden Dünya Halter Şampiyonası'nda koparmada dünya şampiyonu olan Mete Binay'ın Tokat'ta yaşayan ailesi büyük sevinç yaşadı.

09.11.2011 14:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransa'da devam eden Dünya Halter Şampiyonası'nda koparmada dünya şampiyonu olan Mete Binay'ın Tokat'ta yaşayan ailesi büyük sevinç yaşadı.

Fransa'nın başkenti Paris'te devam eden Dünya Halter Şampiyonası'nda Erkekler 69 kiloda mücadele eden Mete Binay koparmada 157 kiloluk kaldırışıyla altın madalyanın sahibi oldu. Binay ilk olarak 154, ikinci hakkında 157 kilo kaldırdı. Son hakkında 166 kilo dünya rekorunu deneyen milli sporcu başarılı olamamasına rağmen 157 kiloluk kaldırışıyla altın madalya almaya hak kazandı ve dünya şampiyonu oldu.

Şampiyonada milli takım adına ilk altın madalyayı kazanan Binay'ın bu başarısı Tokat'ın merkeze bağlı Emirseyit Beldesi'nde yaşayan ailesine büyük sevinç yaşattı. Evlerinde belde sakinlerinin tebriklerini karşılayan Mete Binay'ın babası 53 yaşındaki Abil Binay, büyük mutluluk yaşadıklarını söyleyerek, "Bu şampiyonada oğlumuz bize çifte bayram yaşattı. O anı ben seyredemedim. Ağırlığı kaldırırken ben arkamı döndüm. Çünkü, benim yüreğim dayanmıyor. İnsan o an bakamıyor" dedi. Oğlunun giderken kendisine altın madalya sözü verdiğini söyleyen baba Binay, "İnşallah olimpiyatta da güzel başarı elde eder. Bu başarı Türkiye'nin. Yarışmadan sonra oğlum beni aradı. Tek üzüntüsünün rekoru kıramamak olduğunu söyledi" diye konuştu.

Anne Züleyha Binay ise, yarışmayı izlerken çok heyacanlı olduğunu belirtti. Oğlunun haltere beldede yapılan anons ile başladığını söyleyen Anne Binay, "Belediyeden bir anons yapıldı. Eve geldi, 'Ben yazılacağım' dedi. Biz gitmesini istemedik ama ısrar edince izin verdik. Yazıldıktan sonra yarışma yapmışlar. Yarışmayı kazandıktan sonra ilkokulu burada bitirdi. Daha sonra Tokat'ta hem okudu hem de haltere devam etti." dedi.

Aileyi ziyaret ederek tebrik eden Emirseyit Belde Belediye Başkanı Ertuğrul Ağıl da, Van'da yaşanan deprem sonrası bayrama buruk girdiklerini fakat elde edilen başarı ile burukluğun sevince dönüştüğünü söyleyerek, "Kendisini dünya şampiyonluğundan dolayı kutluyorum. Ailesini de Türk milletine böyle bir evlat yetiştirdiği için tebrik ediyorum. İnşallah Mete'nin başarısı bundan önce olduğu gibi bundan sonrada devam eder" dedi. - Tokat

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Dünya Şampiyonu Haltercinin Baba Ocağında Sevinç - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement