Dünya Yetimler Günü - Son Dakika
Güncel

Dünya Yetimler Günü

Dünya Yetimler Günü

İHH Kütahya İnsani Yardım Derneği, Dünya Yetimler Günü nedeniyle iftar düzenledi.

10.06.2017 09:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İHH Kütahya İnsani Yardım Derneği, Dünya Yetimler Günü nedeniyle iftar düzenledi.

Belediye sosyal tesislerinde düzenlenen program, Filistinli öğrenci Yazen Shabaneh'in Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Dernek Başkanı Mustafa Yenipazar, burada yaptığı konuşmada, tüm dünyada ramazan ayının 15'inci gününün "Yetimler Günü" olarak kutlandığını söyledi.

Yetim çocukların Allah'ın insanlara birer emaneti olduğunu belirten Yenipazar, şöyle konuştu:

"Yetimler bizim için büyük önem taşıyor. Rabbimiz Kur'an-ı Kerim'de 22 ayette değiniyor ve ümmete, 'Bu konu üzerinde hassasiyetle durun. Sizin için bu alanda büyük hayırlar ve büyük bir çıkış yolu vardır' buyuruyor. Biz de İHH olarak bu doğrultuda 'İnsan ekseninde yetimlere, coğrafya olarak da Kudüs'e sahip çıkan dünyaya hakim olur' anlayışıyla yetimlere yönelik faaliyetlerimizi artırarak devam ettiriyoruz. Bu faaliyetlerimizi hem yıl içerisinde hem de rahmet ayı olan ramazan ayında faaliyetlerimizi sürdürüyoruz."

AK Parti Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı ve Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu da bu konuda büyük bir özveri ile çalışan İHH Kütahya İnsani Yardım Derneğine ve İHH gönüllülerine teşekkür ettiler.

Programa katılan çocuklar İHH gönüllüsü abla ve ağabeyleriyle oyunlar oynayıp hoşça vakit geçirdiler.

Yetimlere çeşitli hediyelerin verildiği programa, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ömer Turan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadık Ölçen, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Cevdet Korkmaz, kentte bulunan yaklaşık 300 yetim ve aileleri ile davetliler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dünya Yetimler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement