Düzce'deki Orta Hasarlı Binalar - Son Dakika
Yerel

Düzce'deki Orta Hasarlı Binalar

Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, "Düzce için 30 Mart günü bir milat olacak" dedi.

02.01.2012 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, "Düzce için 30 Mart günü bir milat olacak" dedi.

Bayram, AA muhabirine yaptığı açıklamada, orta hasarlı binalarla ilgili sorunun 12 yıldır çözülemediğini belirterek, mülk sahiplerinin bu konuda sağduyulu olması çağrısında bulundu.

Hiç kimsenin hasarlı bir binada yaşamak isteyeceğini düşünmediklerini kaydeden Bayram, "Ama 12 yıl geçmiş olmasına rağmen halen onarımları yapılmamış binalar var. Artık bunlara göz yummak ya da bunların devamına yol vermek mümkün değildir" dedi.

Bayram, bu konuda Valilik'te olan yetki kullanımının artık kendilerine aktarıldığını anımsatarak, "Düzce için 30 Mart günü, bir milat olacak. Biz bütün tebligatlarımızı yaptık. Tebligatları alan mülk sahipleri artık belediyemize gelmeye başladılar" diye konuştu.

Bazı vatandaşların binasının orta hasarlı olduğunu bilmediğini, bazılarının ise durumdan haberinin olmadığını iddia ettiğini belirten Bayram, bu nedenle binaların tek tek değerlendirileceğini söyledi.

Bayram, sözlerini şöyle sürdürdü:

"30 Mart günü sonuna kadar hiçbir şey yapılmamışsa vatandaşlarımızın elektrik ve su gibi kamu hizmetlerinden yararlanmaları engellenecek. Bundan sonra da artık yıkım süreci başlayacak. Çünkü bu bize bir vazife olarak verildi. Bu görevi yerine getirmezsek zor duruma düşeriz. Biz kimseyi evinden etmek istemiyoruz ancak bu durum bina sahiplerinin ve o evde yaşayacak insanların can güvenliği açısından önemli bir husus. Halkımızın her zaman yanındayız. Ama mevzuat ve yaptırımlar ortada. Bunun dışında çok fazla yapabileceğimiz bir şey yok. İnşallah bu süreci çok sakin bir şekilde atlatırız."

- DÜZCE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Düzce'deki Orta Hasarlı Binalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement