EBSO'nun Gündemi En Büyük Çevreci Yatırım, 'Uzunburun' - Son Dakika
Güncel

EBSO'nun Gündemi En Büyük Çevreci Yatırım, 'Uzunburun'

EBSO\'nun Gündemi En Büyük Çevreci Yatırım, \'Uzunburun\'

Türkiye'nin kamu kaynaklı en büyük çevreci yatırımı olan Uzunburun Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi, Ege Bölgesi Sanayi Odası'na bağlı olarak çalışan Çevre Çalışma Grubu'nda görüşüldü.

25.10.2017 17:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Toplantıya katılan Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ertuğrul Yıldırım, Türkiye'ye öncü ve örnek olan tesisin 2012 yılında başlayan sürecinden günümüze kadar geçirdiği aşamaları ve gelecek planları da düşünülerek gerçekleştirilen revizeleriyle birlikte katılımcılara Uzunburun Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisini detaylarıyla anlattı.

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu'na bağlı olarak çalışan ve her ayın son Çarşamba günü toplanan Çevre Çalışma Grubu'nun gündemi, Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve Manisa'nın 40 yıllık çöp sorununu tarihe gömen Uzunburun Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi oldu. EBSO Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya Çevre Çalışma Grubu Başkanı Erdoğan Çiçekçi ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ertuğrul Yıldırım, Ege Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi'nden öğretim üyeleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi temsilcileri, İzmir'deki sanayi bölgelerinin sorumlu Çevre Mühendisleri katıldı.

'ÇÖPÜN HİKAYESİ' DETAYLARIYLA ANLATILDI

Toplantının başlangıcında Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ertuğrul Yıldırım, katılımcılara Çöp'ün Hikâyesi adlı sunumu izletti. Yaklaşık 3 dakikalık sunumda, atıkların evden ilk olarak uzaklaştırılmasıyla başlayıp, Katı Atık Bertaraf Tesisine kadar geçirdiği evreler anlatıldı. Ardından 2012 yılında Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün girişimleriyle başlayan süreci dile getirdi. Uzunburun Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisinin yer seçimiyle birlikte başlayan ÇED süreçleri, imar projeleri, proje revizeleri, ilgili ihalelerin tamamlanması, ardından fiziki yapılanma, evsel katı atıkların ayrıştırılması süreci, bunun ardından atıklardan elektrik üretimine kadar uzun ve meşakkatli süreci, katılımcıların aklında soru işareti bırakmayacak şekilde detaylandırarak anlattı.

ÇEVRENİN REHABİLİTASYONU SAĞLANIYOR

Türkiye'deki kamu kaynaklı en büyük çevreci yatırım olan Uzunburun Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama tesisinin, tam otomatik ayrıştırma özelliğiyle çevre illere de örnek ve bir anlamda öncü olduğunu belirten Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ertuğrul Yıldırım, "Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'ün kararlılıkla üzerine gittiği vahşi depolama sorununu çözmüş olmaktan büyük gurur duyuyoruz. 40 yıldır Manisa ve ilçelerinin sorunu olan vahşi depolama, artık tamamen bitmiş durumda ve katı atıkların ülke ekonomisine gelir olarak geri dönmesini sağladık. Bu hem kamunun kaynağının verimli kullanılması anlamına geliyor, hem de çevrenin rehabilitasyonu ve geleceğe yönelik cesur adımların atılmasını kolaylaştırıyor. Bu manada Başkanımız Cengiz Ergün'ün vizyonu ve belediyecilik anlayışıyla, gelecek nesillerin çöp kavramını bilmeden, daha sağlıklı ve nezih ortamlarda yetişmelerine olanak sağlanacak" diye konuştu. Toplantı soru cevap bölümüyle sonlandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel EBSO'nun Gündemi En Büyük Çevreci Yatırım, 'Uzunburun' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement