"Eden Türkiye Ulusal Destinasyonu Ödülü" - Son Dakika
Kültür Sanat

"Eden Türkiye Ulusal Destinasyonu Ödülü"

"Eden Türkiye Ulusal Destinasyonu Ödülü"

Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi kapsamında "Türkiye Ulusal Destinasyonu" seçilen Taraklı ilçesine Belçika'da ödül verilecek Taraklı Belediye Başkanı Özkaraman: "İklimi, termal sula...

10.11.2013 15:10  Güncelleme: 09:22

Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi (EDEN) kapsamında  "Türkiye Ulusal Destinasyonu" seçilen Taraklı ilçesine Belçika'da düzenlenecek törenle ödül verilecek.

Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi'nin 2007'de Avrupa Komisyonu İşletme ve Sanayi Genel Müdürlüğünce geliştirildiğini söyledi.

Özkaraman, projeyle turizmin sosyal, kültürel ve çevresel sürdürülebilirliği sağlanarak ekonomik gelişmenin teşvikinin amaçlandığına işaret ederek, şöyle konuştu:

"Bu kapsamda her yıl farklı bir tema doğrultusunda projeye dahil ülkelerde yarışma düzenlenmektedir. Tam anlamıyla turizme kazandırılamamış ancak sürdürülebilir turizm çalışmaları neticesinde gelişme potansiyeli yüksek görülen destinasyonlar belirlenerek, ortak bilgi ve iletişim ağına dahil edilmektedir. Bu yıl Taraklı seçilmiştir. Geçtiğimiz günlerde Taraklı'da hazırlanan tanıtım filmleri AB ülkelerinin televizyonlarında yayımlandı. EDEN kapsamında ülkemizin 2013 yılı ulusal destinasyonu seçilmekten onur duymaktayız."

Özkaraman, her mevsim amatör ve profesyonel fotoğrafçıların uğrak yeri olan ilçenin son zamanlarda özgün niteliği ve görselliğiyle de reklam filmlerine ev sahipliği yaptığını ifade etti.

"İklimi, termal suları, doğal ürünleri, kültürü, doğası ve sağlık turizminin önemli duraklarından birisi olan ilçemiz adına ödül almaya hak kazandık" diyen Özkaraman, "Taraklı'yı Cittaslow (Sakin Şehir) ağına dahil ilçe konumuyla, tarihi ipek yolu güzergahı üzerinde kalan Hacı Atıf Hanı'yla, Osmanlı ahşap mimarisinin günümüze kadar gelen örnekleri ve bozulmamış tarihi dokusuyla, 16. yüzyıldan kalan Yunus Paşa Camisi, doğal anıt olarak tescillenmiş 700 yıllık çınar ağacı, tahta kaşık ve hediyelik eşyalarıyla en iyi şekilde temsil edeceğiz" ifadesini kullandı. - Sakarya

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 'Eden Türkiye Ulusal Destinasyonu Ödülü' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement