Efsane Başkan Kaya Mutlu İçin Taziye Akını - Son Dakika
Güncel

Efsane Başkan Kaya Mutlu İçin Taziye Akını

Efsane Başkan Kaya Mutlu İçin Taziye Akını

Mersin'in efsane Belediye Başkanı Kaya Mutlu'nun yaşamını yitirmesi üzerine evinin bulunduğu site içine kurulan taziye alanı ziyaretçi akınına uğradı.

11.09.2016 19:03

Mersin'in efsane Belediye Başkanı Kaya Mutlu'nun yaşamını yitirmesi üzerine evinin bulunduğu site içine kurulan taziye alanı ziyaretçi akınına uğradı.

Tedavi gördüğü Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde dün hayatını kaybeden Mutlu'nun sevenleri, merkez Akdeniz İlçesi Kültür Mahallesi'nde bulunan evine taziye ziyaretlerinde bulundu. Siyaset ve iş dünyasından çok sayıda ismin dünden bu yana taziye evini ziyaret ettiği öğrenilirken, CHP Mersin Milletvekilleri Fikri Sağlar, Hüseyin Çamak ve Mezitli Belediye Başkanı CHP'li Neşet Tarhan da uzun süre taziye evinde kaldı.

MERSİN'İN SEVİLEN İSMİYDİ

Mutlu'nun yeğeni olan CHP Milletvekili Fikri Sağlar, Mutlu'nun Mersin'i 12 Eylül öncesinde sosyal demokrat belediyecilik anlayışı içerisinde Türkiye'de örnek alınan kentlerden biri haline getirdiğini ifade ederek, "Galatasaray Lisesi mezunudur. Mersin İdmanyurdu'nda futbol oynamış, kulüp başkanlığı yapmıştır. Devlet Planlama Teşkilatı'nın Tarım Grubu Başkanlığı, Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler Komitesi Başkan Yardımcılığı yapmıştır. Mersin'de sevilen ve Türkiye'de bilinen bir Belediye Başkanıydı. 1950'den bu yana CHP'li olmaktan övünürdü. Son ana kadar şuuru yerindeydi. Son ana kadar Türkiye'nin durumundan ve partimizin geleceği ile ilgili konuştuk. Acımız büyük" dedi.

HERKESİN BABASI, DAYISIYDI

Mutlu'nun görev yaptığı tarihlerde çalışmalarını yakından takip eden emekli tarih öğretmeni Burhan Özacun, Mutlu'nun Batı Avrupa ve Amerika'daki belediyecilik anlayışını Mersin'e getirdiğini belirtti. Mutlu'yu, 'Herkesin babası ve dayısıydı' diye tanımlayan Özacun şunları söyledi: "At arabaları ile çöp taşınırken modern çöp arabalarını kente getiren, şehir taşımacılığında kullanılan 2 tane kamyondan bozma otobüsün yerine modern şehir taşımacılığını getiren kendisidir. Kentte belediyecilik yapan bir çok belediye başkanı onun yanında yetişmiştir. Daire başkanlarının yüzde 70'i kendi yetiştirdiği elemanlar. Kültür sanata büyük değer vermiş, Mersin'e ciddi anlamda fuarı ilk kendisi getirmiştir. Mersin İdmanyurdu'nda, 1952-53-54 yıllarında futbol oynuyordu. Takımın süper lige çıkışını sağlayanlardan birisidir. Herkese eşit muamele yapmıştır. Kaya bey bir değerdir, efsanedir, yaratmış olduğu değerler ona minnet duymaktadır. Üzüntü içerisindeyiz."

1974'de CHP'den Mersin Belediye Başkanlığı'na seçilerek 3 dönem başkanlık yapan ve 1992'de Büyükşehir'in ilk Belediye Başkanı olan 90 yaşındaki Kaya Mutlu, Salı Günü Mugdat Camii'nde ikindi namazının ardından Şehir Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

İbrahim MAŞE/ MERSİN, (DHA) -

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Efsane Başkan Kaya Mutlu İçin Taziye Akını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement