Eğitim Duayeni Tatış, Kabri Başında Anıldı - Son Dakika
Yerel

Eğitim Duayeni Tatış, Kabri Başında Anıldı

Eğitim Duayeni Tatış, Kabri Başında Anıldı

2008 yılında aramızdan ayrılan Türk eğitim dünyasının duayeni, merhum eğitimci ve matematik öğretmeni, İzmir Özel Türk Koleji'nin kurucusu Bahattin Tatış; vefatının 5.yıl dönümünde anıldı.

25.10.2013 16:20

2008 yılında aramızdan ayrılan Türk eğitim dünyasının duayeni, merhum eğitimci ve matematik öğretmeni, İzmir Özel Türk Koleji'nin kurucusu Bahattin Tatış; vefatının 5. yıl dönümünde anıldı. Hacılarkırı Kabristanı'nda düzenlenen anma törenine; İTK'lı yöneticiler, İTK'lı öğretmenler, öğrenciler, emekli öğretmenler, veliler ve İTK'lı mezunlar katıldı.

Sunuculuğunu İTK Edebiyat öğretmenlerinden Sibel Şentay'ın üstlendiği anma töreninde, "Atatürk'ü yaşamış, onu yıllarca yaşatmış ve gelecekte de yaşamaya devam etsin diye İzmir Özel Türk Koleji'ni bize emanet etmiş bir insan Bahattin Öğretmen. Çocukları çok seven, vefalı, yardımsever, sanata ve sanatçıya değer veren bir öğretmen." Sözleri ile Bahattibn Tatış'a olan sevgisini dile getirdi ve sözü İTK Öğrenci Birliği'ni temsilen Hacılarkırı Kabristanı'na gelen öğrencilere bıraktı. İTK Öğrenci Birliği öğrencileri sırasıyla, Bahattin Tatış'ın özgeçmişi, İTK'lı bir mezunun Bahattin Tatış hakkındaki düşüncelerini ve Bahattin Tatış ile çalışma fırsatını yakalamış bir öğretmenin hislerini seslendirdiler.

Öğrencilerin konuşmalarının ardından, İzmir Devlet Opera ve Balesi Müdürü ve Sanat Yönetmeni aynı zamanda İTK Mezunları Derneği Başkanı da olan Aytül Büyüksaraç Bahattin Tatış ile ilgili duygularını anma törenine katılan davetliler ile paylaştı. Aytül Büyüksaraç; "Her zaman yanımda olan, desteğini esirgemeyen Bahattin Bey'i saygı ile anıyorum. Mütevaziliği ve işine olan bağlılığı ile unutulmaz bir kişi olan Bahattin Öğretmen, her platformda kendi adından önce İzmir Özel Türk Koleji'nin adını yüceltirdi. Bu özel günde öncelikle şahsım sonra İTK Mezunları adına Bahattin Tatış'a teşekkür ediyorum. Huzur içinde uyusun." dedi.

Aytül Büyüksaraç'tan sonra duygularını katılımcılar ile paylaşan Sivil toplum lideri, gazeteci ve yazar Sancar Maruflu; "Türk Koleji demek, Bahattin Tatış demek. Hoşgörü sahibi, dostlarını seven bir matematik duayeni Bahattin Tatış. Bilime ve sanata inanan, geleceği gören ve değeri hep bilinmesi gereken özel bir insan." dedi.

Sancar Maruflu'nun ardından, İzmir Özel Türk Koleji Anadolu Lisesi Müdürü Gülden Emre, İTK'dan emekli Şükran ve Hüseyin Çolakoğlu ve İTK'nın ilk müzik öğretmeni Çetin Erdal da Bahattin Tatış ile ilgili duygularını ve düşüncelerini dile getirdiler. Hacılarkırı Kabristanı'ndaki anma töreni, duanın okunmasıyla son buldu.

İTK Bahattin Tatış ve İTK Büyükçiğli Kampüsü Öğrenci Birliği Yönetim Kurulu'nda görevli olan öğrenciler de, Özel Türk Koleji Marmaris Kampüsü'nü ziyaret etti. Öğrenci Birlikleri Yönetim Kurulu'nda görevli olan İTK'lı öğrenciler de, sabah saatlerinde Özel Türk Koleji Marmaris Kampüsü'ndeki Öğrenci Birliği'nde görev yapan arkadaşları ile tanışarak "Bahattin Tatış'ı Anma Günü" kapsamında Özel Türk Koleji Marmaris Kampüsü'nde düzenlenen etkinliklere katıldı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eğitim Duayeni Tatış, Kabri Başında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement