Eğitimci Yazar Halit Ertuğrul Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Eğitimci Yazar Halit Ertuğrul Açıklaması

Eğitimci Yazar Halit Ertuğrul Açıklaması

Aile Hayatını İyileştirme Derneği'nin (AHİD) İnegöl Belediyesi'nin katkıları ile öğretmenlere yönelik düzenlediği 'gençlik eğitimi' konulu seminerde konuşan eğitimci-yazar Halit Ertuğrul, dünyanın en mutlu insanının, evinden içeri girdiğinde...

25.03.2013 19:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile Hayatını İyileştirme Derneği'nin (AHİD) İnegöl Belediyesi'nin katkıları ile öğretmenlere yönelik düzenlediği 'gençlik eğitimi' konulu seminerde konuşan eğitimci-yazar Halit Ertuğrul, dünyanın en mutlu insanının, evinden içeri girdiğinde güler yüzlü aile fertleri ile karşılaşan kişi olduğunu belirtti.

Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, AHİD Yönetim Kurulu üyeleri ile bazı okul müdürleri ve öğretmenlerin katıldığı konferansta konuşan

Halit Ertuğrul, "Dünyanın en mutlu insanı, evinden içeri girdiğinde güler yüzlü aile fertleri ile karşılaşan kişidir. Huzurlu bir yuva dünyada cennettir. Bilim adamları ailelerimizin yapmış olduğu üç temel yanlışlık tespit etti. Bunların birincisi, çocuğun her imkanını sağlarsak iyi çocuk olur yanlışlığı. Kolay elde edilenin kıymeti olmaz diye Anadolu'da bir söz vardır. Çocuklarınızın her istediğini verirseniz bir kıymeti olmaz verdiklerinizin. Zamanla çocuğunuzda sorumsuzluk davranışları oluşur. Sorumsuz çocuklar 7 yaşında anne babasını, 11-12 yaşında öğretmenini, 15-16 yaşında da polisi-jandarmayı takmaz.

İkinci yanlışlık, aşırı disiplinli aile eğitimi. Bu tür ailelerde her gün mahkemeler kurulur ve yapılan yanlışlıklar sorgulanır. Çocuk eve korkuyla gelir, Doğruların değil, yanlışların konuşulduğu ailelerde doğru çocuk yetişmez. ÖSS sınavında Türkiye üçüncüsü olan bir öğrencim aynı yıl annesinin baskılarının bir sonucu olarak Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne düştü. 8 yıldır orada. Doktorlar günde 6 saat uyutuyorlar. Üçüncü yanlışlık, aşırı himayeci aile eğitimi. Bu tür ailelerde, çocuk anne babasının gözünde hiç büyümez. Üniversite sınavını kazanan öğrencimin kayıt işlemlerini annesi dolduruyor. Bu aileler şunu unutmamalılar ki, bizler bir gün evlatlarımızı yalnız bırakacağız. O zaman kendi ayakları üstüne durmalarını bilmeleri gerekir" dedi.

En büyük mirasın çaresiz bir gönüle girmek olduğunu ifade eden Ertuğrul, en kıymetli öğretmenin dersini sevdiren öğretmen olduğunu belirterek, "Çocuklarınızın önce gönüllerini kazanın, sonra siz yapılması gerekenleri yapın, ondan sonra onlardan isteyin. Kırıcı, aşağılayıcı, yargılayıcı, kıyaslayıcı ve aşırı kollayıcı olmayın" şeklinde konuştu.

Seminerin konuşmacısı Halit Ertuğrul, seminerin sonunda kitaplarını imzaladı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Eğitimci Yazar Halit Ertuğrul Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement