Eğitime Hayırsever Katkısı - Son Dakika
Güncel

Eğitime Hayırsever Katkısı

Melikşah Üniversitesi'ne hayırseverlerce yaptırılan, 5 bloktan oluşan 625 kişilik kız öğrenci yurdu ve sosyal tesisler, törenle hizmete sunuldu.

14.12.2012 16:13

Melikşah Üniversitesi'ne hayırseverlerce yaptırılan, 5 bloktan oluşan 625 kişilik kız öğrenci yurdu ve sosyal tesisler, törenle hizmete sunuldu.

Vali Şerif Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, Kayseri'nin yaptığı hayırlarla övünen bir şehir haline geldiğini belirtti. Bu yurtlarda yetişen tüm nesillerin hayırseverlere dua edeceğini ifade eden Yılmaz, "Biz dünya ölçeğinde bir devlet olmak istiyorsak, bunu eğitimli insan gücümüzle sağlayabiliriz. Nüfusumuz ne kadar kalabalık olursa olsun yetiştirdiğimiz gençler buna öncülük edeceklerdir" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise sanayi ve ticaret kenti olarak bilinen Kayseri'de geçmişte çok zor şartlarda para kazanıldığını ifade ederek, işler büyüyüp organize sanayi bölgelerine taşındıktan sonra güzel hayır işlerinin ortaya çıkmaya başladığını söyledi.

Geçmişte "alimler şehri" olarak bilinen Kayseri'nin bugün "hayırseverler şehri" olarak anıldığına dikkati çeken Özhaseki, "Kayserililer'in yaptıkları hayırlar sadece burada da kalmıyor" ifadelerini kullandı.

Özhaseki, şöyle devam etti:

" Pakistan'a gittik, okul yapılması lazım, gelmişken şu okulu yaptıralım dedik ve o gün 2 milyon dolara yakın para topladık. Hacı bey (Boydak) orada olmadığı halde onun adına bağışta bulunduk. Orada okulu yaptık. Afrika'ya gittik,

'Buraya Hristiyanlar geliyor, bir katarakt ameliyatında bile ailenizdeki şu genç adam Hristiyan olursa senin ameliyatını yaparız diyorlar' dediler. Hristiyan gittiğinde aynı gün tedavisini yapıyorlar, Müslüman gittiğinde 6 ay sonraya gün veriyorlar. Beyaz insanın gidip onların her şeyini sömürmesi, dinlerini ellerinden alması kanımıza dokundu. Dedik ki burada hastane yapalım. Sanırım hastane şu an bitti. Şimdi Güney Afrika'da, Nijerya'da, Tanzanya'da, Etiyopya'da Kayseri'nin hayırları var. Allah keselerimize bol bereket versin, biz bu hayırları işlemeye devam edelim."

Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Boydak da 2 Ocak'ta temeli atılan yurt binaları ve sosyal tesislerin, 15 Eylül'de tamamlandığını söyledi.

Yaklaşık 9 ayda tamamlanan 625 öğrenci kapasiteli yurdun 5 bloktan oluştuğunu belirten Boydak, "Temeli attığımızda bu binaları yaptıracak olan sadece 2 hayırseverimiz belliydi. Emir Dengiz amcamız sağ olsun diğer hayırseverlerimizin bulunmasında bize çok büyük katkı sağladı. Buranın yaklaşık 18 bin 500 metrekare kapalı alanı var. Özkan ailesi tarafından yaptırılan spor salonunun inşaatı sürüyor. 3-4 ay içinde spor salonunu da hizmete sunacağız" diye konuştu.

Boydak, yurt binaları ve sosyal tesislerin bulunduğu arsanın Erciyes Üniversitesi'nden kiralandığını belirterek, hayırseverlere ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reşit Özkanca'nın Vali Şerif Yılmaz'a, Memduh Boydak'ın da Mehmet Özhaseki'ye katkılarından dolayı çeşitli hediyeler takdim ettiği törende, hayırseverlere plaketlerini ise Yılmaz ve Özhaseki verdi.

Komplekste Boydak, Dengiz, Somyürek, Karagözlü, Çolakbayraktar ve Ezinç aileleri tarafından yaptırılan yurt binaları ve sosyal tesislerin yanı sıra spor salonu, 2 konferans salonu, 800 kişilik yemekhane ve fitness salonu da bulunuyor.

Muhabir: Orhan Canbulatel/ İsmail İçer

Yayıncı: Ahmet Ekici - KAYSERİ

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement