Ekinözü Kaymakamlığı'ndan "Sosyal Alışveriş Merkezi Projesi" - Son Dakika
Yerel

Ekinözü Kaymakamlığı'ndan "Sosyal Alışveriş Merkezi Projesi"

Ekinözü Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), "Sosyal Alışveriş Merkezi Projesi" hazırladı.

12.01.2012 14:40

Ekinözü Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), "Sosyal Alışveriş Merkezi Projesi" hazırladı.

Kaymakam Abdulhamit Karaca, yaptığı açıklamada, projenin üretime katılmayan ev kadınlarına mikro düzeyde gelir getirici faaliyet yapma imkanı vereceğini belirtti.

Projenin hazırlıklarının tamamlandığını ve çalışmalara başlandığını ifade eden Karaca, proje kapsamında kadınların ürettiği ürünlerin ilçe merkezindeki alışveriş merkezinde pazarlanacağını bildirdi.

Ekinözü ekonomisinin tarım ve hayvancılığa dayandığını, buna rağmen ilçede birçok tarımsal ürünün dışardan temin edildiğini dile getiren Karaca, şunları kaydetti:

"Beyaz et, yumurta, unlu mamuller gibi birçok ürün ilçe dışından temin edilmektedir. Bununla birlikte ilçemizde işsizlik sebebiyle yoksullaşmış birçok hane mevcuttur. Projeyle bu yoksul haneler başta tarım ve hayvancılık olmak üzere birçok alanda üretime geçirilerek kalkındırılacaktır. Bu üretim sayesinde ilçe dışına çıkan ve potansiyel sermaye olabilecek paranın ilçemizde hareketi ve birikimi sağlanacaktır. Bu paraların ilçemizdeki hareket ve birikimi ilçede tüketimi de artıracağından yoksul hanelerce üretilen ürünlerin pazarlanma zorlukları azalacaktır."

Karaca, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın, mikro kredi desteği alan kadınları, yetenek ve tecrübelerini göz önünde tutarak çeşitli üretim dallarına yayılmaları hususunda yönlendireceğini, mikro kredi kullanan kadınların ürünlerini pazarlayabileceği bir Sosyal Alışveriş Merkezi kurularak Ekinözü ve çevre ilçelere hitap edecek bir pazar oluşturulacağını vurguladı.

Ayrıca Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü öncülüğünde açılacak takı tasarım kursuna katılan kadınların da takı üreterek pazara katılmasının sağlanacağını belirten Karaca, şu bilgileri verdi:

"Bu ürünler içmeler turizm yöresindeki ilgili esnafa Sosyal Alışveriş Merkezi vasıtasıyla pazarlanacak. Diğer yandan ilçemizde üretimi yapılan süt, peynir, ceviz ve pekmez gibi ürünler merkezde rahatça pazarlanabilecek. Çevre ilçe ve illerden gelecek talepler, Sosyal Alışveriş Merkezi kanalıyla üreticilere iletilerek önemli bir pazar oluşturulacak."

- KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ekinözü Kaymakamlığı'ndan 'Sosyal Alışveriş Merkezi Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement