Ekrem Bora Hafta Sonuna Kadar Hastanede - Son Dakika
Güncel

Ekrem Bora Hafta Sonuna Kadar Hastanede

Ekrem Bora Hafta Sonuna Kadar Hastanede

Tatilini geçirdiği Bodrum'da rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan, sinema sanatçısı Ekrem Bora'nın tedavisi sürüyor.

23.08.2011 12:08

Tatilini geçirdiği Bodrum'da 18 Ağustos'ta rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan, sinema sanatçısı Ekrem Bora'nın tedavisi sürüyor. Özel Bodrum Hastanesi'nden yapılan açıklamada, akciğerlerindeki sorunun devam etmesi nedeniyle sanatçının hafta sonuna kadar hastanede kalacağı belirtildi.

Sinema sanatçısı Ekrem Bora, 18 Ağustos'ta eşi Gül Bora, kızı Yasemin Bora Uyçurmen, torunu Ceylan Bora ile Gündoğan Beldesi'ndeki Gandil Restoran'da yemek yerken rahatsızlanarak Özel Bodrum Hastanesi'ne kaldırıldı. Bir süre yoğun bakımda tedavi gören Bora, daha sonra servise alındı. Sanatçıyı hafta sonuna kadar hastanede yatırmayı planladıklarını kaydeden Kardiyoloji Uzmanı Dr. Nejat Sönmez tarafından yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"18 Ağustos 2011'de ileri derecede solunum sıkıntısı ile acil servisimize başvuran Ekrem Bora'da yapılan ilk tetkiklerde kökeninde çok ciddi olmayan bir kalp krizi ve zatüre olan akciğer ödemi tespit edildi. Kendisi yoğun bakıma alındı ve burada uygulanan tedaviden oldukça fayda gördü. Kalp rahatsızlığı kontrol altına alındı fakat akciğer enfeksiyonunun devam etmesi üzerine, ikinci gün yoğun bakımdan çıkartılarak, İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Serkan Güvenç ile birlikte serviste takibine devam edildi. Bora'ya kalp damarlarını rahatlatacak ilaçlar ile aynı zamanda enfeksiyon tedavisi için antibiyotik ve akciğer hücrelerini rahatlatıcı ilaçlar verilmektedir. Tedavisi halen serviste devam etmekte, kalbi daha rahat çalışmaktadır. Akciğerlerindeki problem hala geçmedi fakat daha iyi. Bunu, biz, kandaki oksijen seviyesiyle ölçüyoruz. Oksijen seviyesi daha iyi olmakla birlikte akciğer hücrelerindeki spazm devam etmekte. Ama genel durumu geldiğine göre çok çok daha iyi. Hafta sonuna kadar yatırmayı planlıyoruz. Enfeksiyon riski söz konusu olduğu için ziyaretçi kabul edemiyoruz. "

Ekrem Bora'nın ziyaretine gelen sinama sanatçısı Çolpan İlhan da hastane bahçesinde kızı Lale Bora ile görüşerek sanatçının durumu ile ilgili bilgi aldı. - Muğla/ Bodrum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ekrem Bora Hafta Sonuna Kadar Hastanede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement