Elazığ'daki Stk'ların Referandum Kararı - Son Dakika
Güncel

Elazığ'daki Stk'ların Referandum Kararı

Elazığ'da 100'e yakın sivil toplum kuruluşu, 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişiklik referandumunda "evet" oyu kullanacaklarını açıkladı.

17.02.2017 18:10

Elazığ'da 100'e yakın sivil toplum kuruluşu, 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişiklik referandumunda "evet" oyu kullanacaklarını açıkladı.

Elazığ'da bulunan sivil toplum kuruluşları, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneğinin (TÜMSİAD) daveti üzerine yaptığı toplantı sonrasında referandumda "evet" diyeceklerini duyurdu.

Bir otelde düzenlenen programda sivil toplum kuruluşları adına konuşan TÜMSİAD İl Başkanı Mahir Sönmez, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Elazığ'a gelmeden önce gür bir sesle "evet" diyeceklerini kaydetti. 15 Temmuz darbe girişimini unutmadıklarını aktaran Sönmez, "15 Temmuz'u Allah bir daha göstermesin. Ne Osmanlı dönemindeki 31 Mart Vakası'nda böyle bir durum oldu ne 1960 darbesinde böyle sonuçlar oldu, ne de 12 Mart 1971'deki darbede böyle bir şey oldu. İçimizdeki hainlerin 15 Temmuz'da yaşattıklarını unutmayalım ve unutturmayalım." dedi. 16 Nisan'daki referandumda neden "evet" oyu kullanacaklarına değinen Sönmez, şunları söyledi:

"Şimdi söz de karar da millette ise o zaman ekonomik istikrara için, büyük yatırımların devamı için, mazlum coğrafyalara uzatılan şefkat eli için, Türkiye'nin üzerinde oynanan oyunların bozulması için, koalisyonlara mahkum olmadan istikrarlı hükümetler için, hantal devlet yapısından kurtulmak için, yönetimde çift başlılıktan kurtulmak için, yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı için, Cumhurbaşkanının yetkili ama sorumsuz olmaması için biz bugün burada tüm sivil toplum kuruluşu başkanlarımızla inşallah tabiki 'evet' diyeceğiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Elazığ'daki Stk'ların Referandum Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement