Elazığ Kabuğuna Sığmayan Bir İl Konumunda - Son Dakika
Güncel

Elazığ Kabuğuna Sığmayan Bir İl Konumunda

Elazığ Kabuğuna Sığmayan Bir İl Konumunda

Şehrimizin yaşam ve cazibe merkezi haline gelmesi için çalışmalarını sürdüren, Elazığ Belediyesi, 2012 yılında mega projelerle kamuoyunun karşısına çıkıyor.

11.01.2012 21:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, 2011 yılında belediye hizmetlerinin şehir insanı tarafından mutlulukla karşılandığını ve ilklerle hemşerilerimizin tanıştığını ifade ederek geçtiğimiz yılın değerlendirmesini yaptı.

Başkan Selmanoğlu, 8 yıllık hizmet maratonunda aziz diyar Elazığ'a hizmetten onur duyduklarını ifade ederek açıklamasında şunları söyledi:

"Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin inci vilayetleri konumunda olan şehrimizde belediye hizmetlerimiz her geçen gün artarak devam ediyor. 2011 yılında modern belediyeciliğin tüm gereksinimlerini kıymetli hemşerilerimize sunmanın mutluluğunu yaşadık. Gelişen ve değişen şehir Elazığ'ı bölgesinde lider konuma yükseltmek için azimle çalışmalarımızı yürüttük.

SÖZ VERDİĞİMİZ PROJELER HAYATA GEÇTİ

Değerli hemşerilerimize sözünü verdiğimiz projelerimiz bir bir hayata geçirildi. Alt yapı, üst yapı, sosyal belediyecilik uygulamaları geçtiğimiz yılda artarak devam etti. Bizler şehrimizi bir bütün olarak ele aldık ve 37 mahallemize eşit mesafede yaklaşarak hizmetlerimizi taşıdık. Bugün şehrin doğusunda ne varsa batısında aynı hizmetler bulunmakta.

MODERN BULVARLAR VE PARKLAR

Göreve ilk geldiğimiz 2004 yılından itibaren mesai arkadaşlarımızla birlikte tek hedefimizin bu şehri güzelleştirmek olduğunu vatandaşlarımıza sunmuştuk. 8 yıl içerisinde 27 modern bulvar ve 180'e yakın parkı şehre kazandırdık. Malatya Caddesi'nin birinci, ikinci etabının ardından üçüncü etabını da tamamlayarak çevre düzenlemesi ile birlikte hizmete açtık. Hemşerilerimizin sabah sporunu yaptığı bu modern bulvarımızda yürüyüş parkurları ile çeşitli spor aktivitelerinin yapıldığı fitness aletlerini de Malatya Caddesi'nde vatandaşlarımızın hizmetine sunduk.

Bugün şehrimizin hemen hemen her mahallesinde birden fazla modern park bulunmaktadır. 2011 yılı içerisinde 8 parkı tamamlayarak hizmete açtık. Parkların içerisinde 7'den 70'e herkes için çeşitli aktivitelerin yapıldığı alanlar inşa edildi. Çocuklar oyun gruplarında büyükler ise fitness aletlerinde doyasıya vakit geçiriyorlar.

ASFALT VE PARKE'DE REKOR

Şehrin yeni yerleşim bölgeleri başta olmak üzere tüm mahallelerimizde asfalt serim, kaldırım tretuar ve parke taşı döşeme çalışmaları 2011 yılında da adeta rekor düzeyde gerçekleşti. Bugün şehrin doğusunda ve batısında asfaltı olmayan cadde ve sokak kalmadı.

Modern belediyeciliğin bir gereksinimi olan ve yol medeniyettir sözünden hareketle Elazığ'ın tüm cadde ve sokakları hem asfalt hem de parke taşlarıyla modern bir görünüm kazandı. Şehrin yeni yerleşim alanlarında vatandaşlarımızın zorluk çekmemeleri adına yeni imar yollarının da açarak hemşerilerimizin hizmetine sunduk.

KÜLTÜR PARK 2013'TE TAMAMLANACAK

İhalesi geçtiğimiz aylarda yapılan ve yüklenici firmaya yer tesliminin yapıldığı Kültür Park projemizde artık geri sayım başladı. 2009 yılında hemşerilerimize sözünü verdiğimiz bu proje için yüklenici firma hafriyat işlemlerine başladı. Kültür Park Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da bir ilk olma özelliğine sahip. İçerisinde her türlü sosyal donatıların yer alacağı bu projemizin bütçesi hazır. Projemizde bizlerin yanında yer alan Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof Veysel Eroğlu'na, Bölge Milletvekillerimize ve İl Milletvekillerine şükranlarımı sunuyorum.

KÜLTÜREL VE SOSYAL FAALİYETLER

Sosyal ve Kültürel çalışmalarla da sürekli gündemde olan belediyemiz 2011 yılında düzenlediği festivaller ve çeşitli organizasyonlarla hemşerilerimize yenilikler sunmaya devam etti. Yöresel ürünlerimizin sergilendiği ve bir hafta süreyle devam eden Üzüm ve Orcik Festivali'nde ulusal sanatçılar sahne aldı. Ankara ve İzmir'de düzenlenen Elazığ tanıtım günlerinde ise hemşerilerimize hazırladığımız yayınlar takdim edildi.

2012'DE DURMAK YOK KOŞMAYA DEVAM

Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, 2012 yılında da belediye hizmetlerinin aralıksız devam edeceğini ve "Durmak Yok Koşmaya Devam" sözünü kendilerine şiar edindiklerini ifade ederek sözlerini şöyle tamamladı:

"Hizmette vatandaşlarımızın mutluluğunu esas alan çalışmalara imza atıyoruz. Modern hizmet binamızda vatandaşlarımıza her türlü kolaylıkları sağlayarak bu aziz diyara hizmetlerimizi gerçekleştiriyoruz.

Belediyeciliğin alt yapı ve üst yapı hizmetleriyle sınırlı tutulmadığını icraatlarımızla kamuoyuyla paylaşıyoruz. Eğitim hizmetlerine verdiğimiz destekler bu yılda da artarak devam edecek. Kurs Eğitim Merkezinde istihdam amaçlı faaliyetlerimiz sürüyor. Şehrin muhtelif mahallelerinde yapımı devam eden parklar hizmete açılacak. Bu duygu ve düşüncelerle yapımı tamamlanan projelerin hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Elazığ Kabuğuna Sığmayan Bir İl Konumunda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement