Emekli Komutanlar Yarım Asır Sonra Askeri Lisede Buluştu - Son Dakika
Güncel

Emekli Komutanlar Yarım Asır Sonra Askeri Lisede Buluştu

İzmir Hava Lisesinden 1966'da mezun olan emekli komutanlar, yarım asır sonra Bursa'daki Işıklar Askeri Hava Lisesinde buluştu.

09.06.2016 11:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Hava Lisesinden 1966'da mezun olan emekli komutanlar, yarım asır sonra Bursa'daki Işıklar Askeri Hava Lisesinde buluştu.

Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten'in de aralarında bulunduğu, 50 yıl önce İzmir'deki Hava Lisesinden mezun olan emekli komutanlar, "Havacılığa Gönül Verenler Günü" etkinlikleri kapsamında Işıklar Askeri Hava Lisesini ziyaret etti.

Aileleriyle Bursa'ya gelen 45 emekli asker, 2 günlük etkinliğin ilk gününde Işıklar Askeri Hava Lisesi tiyatro kulübü tarafından Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosunda sahnelenen "Pinti" adlı oyunu izledi. İkinci gün okulu gezen komutanlar, öğrenciler tarafından hazırlanan anma günü etkinliklerine katıldı. Heyet daha sonra bilimsel projeler ve eğitsel kollar kapsamında üretilen eserlerden oluşan sergiyi gezdi.

Emekli Albay Mustafa Sağın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarım asır önce İzmir Hava Lisesinden mezun olduğunu hatırlatarak, buraya geldiklerinde çok değişik duygularla karşılaştıklarını söyledi.

Sağın, 50 yıl önceki hava lisesiyle bugünkü hava lisesini mukayese etmek bile istemediğini vurgulayarak, "Mükemmel bir karşılama, mükemmel bir planlama ve öğrencilerin sosyal faaliyetlerdeki başarıları, ulusal, uluslararası ve aynı zamanda bölgelerdeki başarılarını gördüğümüzde mukayese edemiyorum. Gurur doluyum. Tekrar uçacak gibiyim. Sanki dün hava lisesine geldim." ifadelerini kullandı.

Emekli Hava Pilot Binbaşı Mustafa Vural da ilk olarak 1963 yılında hava lisesine adım attığını anımsatarak, "Bütün o anları tekrar bir film şeridi gibi aklımdan geçirdim. Anı fotoğraflarımızı tekrar gündeme çıkardık. Hatta arkadaşlarla paylaşarak bugün de onları izleme imkanı bulduk." dedi.

Vural, bu organizasyonun herkesi tekrar 13, 14, 15 yaşındaki çocukluk günlerine götürdüğünü belirterek, şunları dile getirdi:

"Aynı duygularla o arkadaşlıklarımızı yaşama imkanı tanıdı. Bu anıları bir de ailelerimizle paylaşmamız bizleri ayrıca mutlu etti. Bu organizasyonu tertip eden başta Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Askeri Hava Lisesi Komutanlığı olmak üzere tüm planlamacılara çok teşekkür ediyoruz. Havacılığın beşiği ve ilk adımı olan Askeri Hava Lisesi gibi bir okul da hepimiz için büyük bir onur kaynağıdır. Çünkü o yaşlarda alınan disiplin ve görgü kuralları üzerine konularak devam ettiği için şu anda hepimiz çok mutlu bir aile babası durumundayız. Bunun temel taşı da bu okul olmuştur. Her gence bu okuldan geçmelerini tavsiye ederim."

Yarım asır sonra bir araya gelen emekli komutanlar, etkinliğin sonunda okulun bahçesinde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Emekli Komutanlar Yarım Asır Sonra Askeri Lisede Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement