Emekli Orgeneral Yirmibeşoğlu Foça'da Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Emekli Orgeneral Yirmibeşoğlu Foça'da Son Yolculuğuna Uğurlandı

Emekli Orgeneral Yirmibeşoğlu Foça\'da Son Yolculuğuna Uğurlandı

İstanbul'da tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Haydarpaşa Eğitim Hastanesi'nde 88 yaşında yaşamını yitiren emekli Orgeneral Sabri Yirmibeşoğlu, doğduğu yer olan İzmir'in Foça İlçesi'nde düzenlenen askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı.

05.01.2016 17:12

İstanbul'da tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Haydarpaşa Eğitim Hastanesi'nde 88 yaşında yaşamını yitiren emekli Orgeneral Sabri Yirmibeşoğlu, doğduğu yer olan İzmir'in Foça İlçesi'nde düzenlenen askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Emekli Orgeral Sabri Yirmibeşoğlu'nun cenazesi, İstanbul'daki 1. Ordu Komutanlığı Selimeye Kışlası'nda düzenlenen tören ve Selimiye Camisi'nde kılınan namazın andından havayoluyla İzmir'e getirildi. Yirmibeşoğlu için bugün öğlende, Foça ilçesindeki Fatih Camisi'nde askeri tören düzenlendi. Törene, Yirmibeşoğlu'nun eşi Zehra Nesrin Yirmibeşoğlu ve kızı Nur Ceran sağlık sorunları nedeniyle katılamazken, diğer kızı Gül Değirmenci, torunları Zeynep Yirmibeşoğlu, Çiçek Demirci, Arzu Günsur ve Ahmet Ceran, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Emekli Orgeneral Çetin Doğan, Emekli Koramiral Lütfi Sancar, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, 2'nci Ana Jet Üs Komutanı Tümgeneral Kubilay Selçuk, Hava Teknik Okullar Komutanı Tümgeneral Ahmet Çınar, Foça Garnizon ve Amfibi Görev Grup Komutanı Tuğamiral Aydın Şirin, Jandarma Okul ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Hacı İlbaş, Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, CHP'li Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, askerler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri adına Genelkurmay Başkanlığı, Genelkurmay eski Başkanı Necdet Özel, CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise cenazeye çelenk gönderenler arasında yer aldı.

OĞLUNUN MEZARININ YANINA DEFNEDİLDİ

Kılınan namazın ardınan askerlerin omuzunda taşınan, Yirmibeşoğlu'nun Türk bayrağına sarılı cenazesi, top arabasına konuldu. Askeri bandonun çaldığı cenaze marşı ve askeri tören kıtasının eşliğinde bir süre top arabasında taşınan cenazesi, daha sonra cenaze aracına alınarak uzun araç konvoyu eşliğinde Foça Eski Mezarlığı'na getirildi. Burada tekrar helallik alınmasının ardından Yirmibeşoğlu geçen yıl, 53 yaşında kaybettiği ve çok sevdiği oğlu Zafer Yirmibeşoğlu'nun yanına defnedildi. Sabri Yirmibeşoğlu'nun kızı Gül Değirmenci, yeğeni Ersin Yirmibeşoğlu ve torunları cenazenin toprağa verilmesinin ardından taziyeleri kabul etti.

"BÜYÜK BİR DEĞERİ KAYBETTİK"

Yirmibeşoğlu'nun kızı Gül Değirmenci ailece konuşmama kararı aldıklarını belirterek soruları yanıtlamazken, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, "Foça ve ülkemiz için büyük bir değeri kaybettik. Ülkemizin başı sağolsun" dedi.

Yirmibeşoğlu'nun yakın dostu Cenan Dirikkan, Türkiye'nin çok değerli bir vatanseverini ve görev adamını kaybettiğini belirtip, "O şimdi çok korumak kollamak istediği Türk bayrağının altında yatıyor. TSK ve biz böyle milliyetperver, vatanperver bir komutanı kaybettiğimiz için çok üzgünüz. İyi ki böyle komutanlarımız var" diye konuştu.

Güney Deniz Saha eski Komutanı Emekli Koramiral Lütfi Sancar da Yirmibeşoğlu'nun örnek bir büyükleri olduğunu belirterek, "Foça'da doğup büyüyen ve ülkemize hizmet etme şansı bulan nadir kişilerden biriydi. O her zaman yüce bir değer olarak gönüllerimizde olacaktır, anılacaktır. Mekanı cennet olsun" dedi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Emekli Orgeneral Yirmibeşoğlu Foça'da Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement