Emeklilikte Yaşa Takılanlardan Yürüyüş Eylemi - Son Dakika
Yerel

Emeklilikte Yaşa Takılanlardan Yürüyüş Eylemi

Emeklilikte Yaşa Takılanlardan Yürüyüş Eylemi

Emeklilikte Yaşa Takılan (EYT) Kayseri Platformu grubuna üye iki kişi, erken emeklilik için Ankara'ya yürüyüş eylemi başlattı.

26.07.2013 12:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Emeklilikte Yaşa Takılan (EYT) Kayseri Platformu grubuna üye iki kişi, erken emeklilik için Ankara'ya yürüyüş eylemi başlattı.

AK Parti Kayseri Teşkilatı önünde gazetecilere açıklama yapan Hasan Sağlam ve Hüseyin Akyol, daha önce seslerini hükümete duyuramadıklarını bu nedenle Kayseri'den Ankaraya'ya yürümeye karar verdiklerini belirtti.

Sağlam, emeklilikte yaşa takılanların 5 milyona ulaşacağını dile getirerek, şunları kaydetti:

"1999'da geriye dönük çıkartılan 4447 sayılı yasanın 'Kademeli Yaş Şartı' maddesi kabul edileseydi, şu an hem emeklilik maaşı alabilecek hem de sağlık yardımlarından faydalanabilecektik. Şimdi bu arkadaşlar bu maddenin iptal edilmesini ve emekliler arasına katılmayı bekliyorlar. Bu kişilerin yaklaşık 250 bini yasanın bu maddesi iptal edilmese bile bir yıl içinde zaten emekli olacaklar. Ancak bu sayı 50 bine düşmeyecek, yerlerine yeni mağdurlar gelecek ve sayıları yine en az 300 bini bulacak. Bu döngü 2040'lı yılların ortasına kadar devam edecek ve 2040'lı yılların sonlarına geldiğimizde toplam sayıları 5 milyonu bulan 4447 yaş mağdurlarının tamamı emekli olacak. Bu sorun çözülmezse, dozu gittikçe artan bir şekilde 30 yıl daha bu konuyu konuşmaya devam edeceğiz."

Sağlam ve Akyol, 12 gün sürecek yürüyüşlerini Ankara'da tamamlayıp, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önüne siyah çelenk koyarak sonlandıracaklarını ifade etti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Emeklilikte Yaşa Takılanlardan Yürüyüş Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement