Emektarların Kartları İptal - Son Dakika
Güncel

Emektarların Kartları İptal

türk futboluna bir dönem imza atan büyük futbol üstatlarından Galip Haktanır Vefa'da, Halit Deringör Fenerbahçe'de, Bülent Eken Galatasaray'da, Recep Adanır Beşiktaş ve Galatasaray'da, Erol Keskin Fenerbahçe ve daha sonra Adalet'te forma giyerek bir döneme imza atmışlardı.

24.03.2015 13:00

türk futboluna bir dönem imza atan büyük futbol üstatlarından Galip Haktanır Vefa'da, Halit Deringör Fenerbahçe'de, Bülent Eken Galatasaray'da, Recep Adanır Beşiktaş ve Galatasaray'da, Erol Keskin Fenerbahçe ve daha sonra Adalet'te forma giyerek bir döneme imza atmışlardı. Erol Keskin, 1954 Dünya Kupası finallerine katılan Milli Takımımız da yer almış, diğer dört isim ise zaman içinde Ay-Yıldızlı formayı defalarca giyme başarısını göstermişti. Devlet, bu beş önemli isme geçmişteki başarılarından dolayı müsabakaları daha rahat izleyebilme adına serbest giriş kartı tahsis etmişti.

OLAYI BİR KİTAP SU YÜZÜNE ÇIKARDI

Spor yazarı Nezih Akkutay, 60 yıllık gazetecilik hayatında sporun bir sevdalısı olduğunu belirterek, okuduğu ve hayatını Vefa'ya adamış Galip Haktanır'ın "Vefa'nın Galibi" (Meşhur Kör Galip) adlı kitaptan yola çıkarak şöyle anlatıyor:

"Ben, altmış yıla yakın bir süredir sporun her dalına ilgi duyan, zamanında spor muhabirliği yapmış bir spor sevdalısıyım. Kitabın önsözünde, şu anda 94 yaşında olan bu milli sporcumuzun "Ömür boyu serbest giriş kartı"nın GSMG tarafından iptal edildiği belirtiliyor. ve bunu bir gün maç izlemek için gittiği stat kapısında öğrenmiş. Herhalde uzun bir sürede geçmiştir. İşin en hazin tarafı kartın yeterli sayıda milli olmadığı için iptal edilmiş olduğu görüşü hakim. Oysa, 1940-1950'li yıllarda kaç milli maç oynadığımız belli. O zamanki futbolcular elbette ki, günümüzün şartlarına göre tespit edilmiş milli olma sayısına ulaşamazlar. Kısa bir araştırma ile Galip Haktanır'ın (nam-ı diğer Kör Galip'in) Türk futboluna verdiği hizmetleri ve nasıl bir sporcu olduğuna dair bilgilere ulaşabilirsiniz. Bundan sonra bir lig maçını izlemeye gitse de, tribün ve sahadaki çirkinliklere 90 dakika dayanabileceğini sanmıyorum."

İSTANBUL İL MÜDÜRLÜĞÜ'NE BİLDİRİLDİ

Nezih Akkutay, bu durumu İstanbul İl Müdürlüğü'ne bir yazı ile aktardığını ve yaptığı araştırma ile sayının 5'e ulaştığını ifade ederek, "Galip Haktanır'ın dışında, Erol Keskin, Halit Deringör, Recep Adanır ve Bülent Eken'in de kartları iptal edilmiş. Çok yazık. En kısa zamanda hayattaki bu 5 ismin değerine duyulan saygı ile yanlışın düzeltilmesi, üzüntümüzü biraz olsun hafifletecektir" diyor. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Emektarların Kartları İptal - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement