En Güzel Laleler Belirlendi - Son Dakika
Güncel

En Güzel Laleler Belirlendi

En Güzel Laleyi Siz Yetiştirin Yarışması'nda birinciliği at arabası figürü şeklindeki sarı laleleri ile Yunus Sarı kazandı

06.04.2015 11:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 8. Lale Festivali'nde En Güzel Laleyi Siz Yetiştirin Yarışması'nın sonuçları belli oldu. 361 başvurunun yapıldığı yarışmada en güzel lale uzman jüri tarafından yapılan değerlendirmenin ardından belirlendi. Birincilik ödülü sarı lalelerin süslediği at arabası figürü şeklindeki lalesi ile Yunus Sarı'nın oldu. Yarışmada Mutlu Yıldırım ikinci, Serdar Fidan üçüncü, Habibe Mehmed Tashkan dördüncü ve Enes Çağrı Keleş de beşinci olarak dereceye girdi.

VATANDAŞLAR AKIN ETTİ

Sekapark'ta gerçekleştirilen 8. Lale Festivali'ne katılım yoğun oldu. Festivale, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Genel Sekreter Yardımcıları Feyzullah Okumuş ve Gökmen Mengüç, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Raşit Fidan, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Yeşildal, Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Cenan Turan, Kent Konseyi Başkanı Abdullah Köktürk, jüri üyeleri, yarışmacılar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

KOCAELİ'DE YAŞAMAK BİR AYRICALIK

Ödül töreninde konuşan Başkan Karaosmanoğlu vatandaşlara seslenerek, "Çevreyi, ağacı önemseyenler, çiçeği, laleyi sevenler, hepinizi gönülden selamlıyorum. Allah güzeldir. Güzel olan her şeyi çok sever. Kocaeli olarak biz her şeyin en güzeline layığız" dedi. Başkan Karaosmanoğlu nerede kuru bir toprak varsa oraya ağaç dikildiğini ifade ederek, "11 yıl önce kişi başına düşen yeşil oranı yarım metrekare iken şimdi 11 metrekareye çıktı. Artık Kocaeli'de yaşamak bir ayrıcalık oldu" şeklinde konuştu.

BİRİNCİYE 2000 TL

Yarışmacılar, geleneksel 8. Lale Festivali'nin bir parçası olan yarışma için saksıda yetiştirdikleri laleler ile beraber katıldı. Birinciye 2000 lira, ikinciye bin 500 lira, üçüncüye 1000 lira, dördüncüye 750 lira, beşinciye 500 lira, 150 mansiyona da 100'er lira para ödülü verilecek. Yarışmada dereceye girenler ödüllerini Fuar alanında bulunan Park Bahçeler Şube Müdürlüğü'nden alabilecekler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel En Güzel Laleler Belirlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement