En Güzel Laleler Sekapark'ta Yarıştı - Son Dakika
Güncel

En Güzel Laleler Sekapark'ta Yarıştı

En Güzel Laleler Sekapark\'ta Yarıştı

Sekapark'ta düzenlenen 'En Güzel Laleyi Siz Yetiştirin Yarışması'nda dereceye girenler belli oldu

16.04.2012 09:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 5. Lale Festivali'nde En Güzel Laleyi Siz Yetiştirin Yarışması'nın sonuçları belli oldu. 421 başvurunun yapıldığı yarışmada en güzel ilk iki lale jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucu iki kardeşin oldu. Yarışmada Burhan Akşın birinci olurken ağabeyi Orhan Akşın'ın yetiştirdiği laleler ise ikinciliğe layık görüldü. Yarışmada 3. Eren Karacan, 4. Fatma Büyükbaş ve 5. ise Aydın Çağman oldu.

KATILIM YOĞUNDU

Sekapark'ta gerçekleştirilen 5. Lale Festivali'ne katılım yoğun oldu. Festivale, Kocaeli Milletvekilleri İlyas Şeker, Zeki Aygün ve Fikri Işık, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Genel Sekreter Ersin Yazıcı, AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Genel Sekreter Yardımcıları Ercan Yazıcı ve Tahir Büyükakın, jüri üyeleri, yarışmacılar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

KOCAELİ DÜNYANIN EN GÜZEL ŞEHİRLERİNDEN BİRİ

Ödül töreninde konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli'nin dünyanın en güzel şehirlerinden birisi olduğunu söyledi. Başkan Karaosmanoğlu, "Bu güzellikleri başka yerde bulmak mümkün değil. Bu güzellikler sizin eseriniz. Bu laleleri bin bir emekle büyüttüğünüz gibi Kocaeli'deki bütün hizmetlerde de emeğiniz vardır. Biz sizin emeklerinizi, hayallerini boşa çıkarmadık. İşin önderlik kısmında ise başta Başbakanımız olmak üzere hükümetimizin imzası vardır. Ama onların arkasında da yine halkımız vardır. Geçen hafta Cumhurbaşkanımız geldi. Sekapark'ı gezdi ve hayran kaldı. Kocaelilileri tebrik etti" dedi.

LALELERİN HEPSİ BİRBİRİNDEN GÜZEL

Dereceye giren isimleri açıklayacaklarını söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, "Ama ben inanıyor ve kabul ediyorum ki buradaki lalelerin hepsi birinciliği hak ediyor. Hepsi bir birinden kıymetlidir. Bu yarışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı. Başkan Karaosmanoğlu'nun konuşmasının ardından ödül törenine geçilirken yarışmanın birincisi Burhan Akşın'a ödülünü Fikri ışık, ikincisi Orhan Akşın'a Zeki Aygün, üçüncüsü Eren Karacan'a İlyas Şeker, dördüncüsü Fatma Büyükbaş'a Mahmut Civelek ve beşincisi Aydın Çağman'a Ersin yazıcı tarafından plaket takdim edildi.

VATANDAŞLAR SEKAPARK'A AKIN ETTİ

Öte yandan havanın kapalı ve zaman zaman yağışlı olmasına rağmen Sekapark'a akın eden vatandaşlar doyasıya eğlenip piknik yaptı. Sabah saatlerinden itibaren Sekapark'ı dolduran çocuklar ise oluşturulan oyun gruplarında oynama fırsatı buldular.

BİRİNCİYE 2000 TL

Yarışmacılar, geleneksel 5. Lale Festivali'nin bir parçası olan yarışma için saksıda yetiştirdikleri laleler ile beraber katıldı. Saksıya sonradan dikildikleri tespit edilen laleler diskalifiye edildi. Birinciye 2000 lira, ikinciye bin 500 lira, üçüncüye 1000 lira, dördüncüye 750 lira, beşinciye 500 lira, 150 mansiyona da 100'er lira para ödülü verilecek. Yarışmada dereceye girenler ödüllerini Fuar alanında bulunan Park Bahçeler Şube Müdürlüğü'nden alabilecekler.

30 BİN PAKET SATILMIŞTI

Geçtiğimiz Kasım ayında kentin 14 ayrı noktasında 150 bin adet siyah, kırmızı, sarı, beyaz, pembe, mor ve tonları ile karışık olmak üzere 7 renk lalenin satışı çıkarılmıştı. 30 bin paket olarak hazırlanan 150 bin lale soğanının bir paketi 1TL'den satılmıştı.

JÜRİ ÜYELERİ

1- Necmi Kahraman KBB Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı

2- Ahmet Celebi Kocaeli Çiçekçiler Derneği Başkanı

3- Aysun Çelik Peyzaj Mimarları Odası Kocaeli Temsilcisi

4- Ali Bilgi Orman Müh. Odası Sakarya Şubesi Yön. Kur. Üyesi

5- Aykut Ünal Ziraat Mühendisleri Odası Kocaeli Temsilcisi

6- Ali Yetkin Asya Lale Yapı Trm. H. San. Tic. Ltd. Şti sahibi

7- Engin Yener Kocaeli Süs Bitkileri Derneği Başkanı

8- Ömer Çebi İBB Anadolu Yakası Park Bahçeler Md.

9- Hazım Körmükçü Sanatçı

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel En Güzel Laleler Sekapark'ta Yarıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement