Enerji Bakanı Taner Yıldız Afganistan'da - Son Dakika
Dünya

Enerji Bakanı Taner Yıldız Afganistan'da

Enerji Bakanı Taner Yıldız Afganistan\'da

Günübirlik ziyaret için ATA uçağıyla Afganistanın başkenti Kabile giden Enerji Bakanı Yıldız'ı, Türkiye'nin Kabil büyükelçisi karşıladı.

02.03.2013 06:21  Güncelleme: 09:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Günübirlik ziyaret için ATA uçağıyla Afganistanın başkenti Kabile gelen Enerji Bakanı Taner Yıldız'ı, Türkiye'nin Kabil büyükelçisi Basat Öztürk karşıladı. Karşılamanın ardından Bakan Yıldız ve Büyükelçi Öztürk bir süre sohbet etti. Daha sonra Bakan Yıldız'ın konvoyu Türkiye'nin Kabil Büyükelçiliği'ne hareket etti.

Bir günlük ziyaret için Afganistan'a gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın, yoğun bir programı olacak. Bakan Yıldız ilk olarak Afganistan Madenler Bakanı Vahidullah Şehrani ile saat 11.00'de görüşecek. Görüşmenin ardından Afganistan Maden Bakanlığında, Bakan Yıldız onuruna öğle yemeği verilecek.

Bu yemeğe Afganistan Maliye Bakanı Ömer Zakhilval, Su ve Enerji Bakanı İsmail Khan, Sivil Havacılık ve Ulaştırma Bakanı Davud Ali Necefi ve bir çok davetlinin katılması bekleniyor. Taner Yıldız, yemeğin ardından Cumhurbaşkanı 2. Yardımcısı Karim Khalili ile görüşecek. Bu görüşmenin ardından Taner Yıldız, Afganistan Su ve Enerji Bakanı İsmail Khan'la görüşecek. Daha sonra Afgan Türk Dostluk Günü sebebiyle tertip edilen Babür Şah bahçesindeki serginin açılışını gerçekleştirecek.

Bakan Yıldız'ın son durağı ise Cumhurbaşkanlığı Sarayı olacak ve Afganistan Cumhurbaşkanı Karzai ile görüşecek. Bakan Yıldız ve beraberindeki heyet, akşam saatlerinde Kabil'den Türkiye'ye hareket edecek. - KABİL

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Enerji Bakanı Taner Yıldız Afganistan'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement