Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, - Son Dakika
Politika

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız,

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız,

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 8 Şubat 2014 tarihinde resmi olarak dinlenmemiş bir bakan olarak Kars’a geldiğini, ancak ikinci kez bugün geldiğinde 2,5 yıl boyunca telefonları dinlenen bir bakan olarak geldiğini belirtti.

21.03.2014 22:19

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 8 Şubat 2014 tarihinde resmi olarak dinlenmemiş bir bakan olarak Kars'a geldiğini, ancak ikinci kez bugün geldiğinde 2,5 yıl boyunca telefonları dinlenen bir bakan olarak geldiğini belirtti.

Bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere Iğdır'dan Kars'a gelen Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Seçim Bürosu'nda partililere seslendi. Bakan Yıldız, "Dinlemeler çıktı. Ben 8 Şubat'ta Kars'a resmi olarak dinlenmemiş bir bakan olarak gelmiştim. İkince kez 2,5 yıl bir terör örgütüne mensup olduğum gerekçesiyle, 2,5 yıl telefonları dinlenen bir bakan olarak geldim. Ne kadar hızlı bir değişiklik, ne oldu kardeşlerim? 16 Aralık'a kadar bu ülkenin Başbakanı, bakanları, milletvekilleri, belediye başkanları iyiydi de, 17 Aralık'tan sonra mı birdenbire kötü niyetli oldu? O yüzden diyorum başınıza tuğlamı düştü de birden bire böyle bir karar verdiniz" dedi.

"ALDIĞINIZ BU BİLGİLER CASUSLUĞA GİRMİYOR MU?"

" Türkiye'nin enerji bakanını dinleyip ne yapacaksınız?" diyen Yıldız, "Gizli görüşmelerini, ülke ile alakalı milyon dolarlık, milyar dolarlık görüşmelerini, Türkiye bir menfaat sağlayım diye gece-gündüz koşturan bütün arkadaşlarımızla beraber yaptığı çalışmaların özetini mi çıkarttınız. Bakın bir sent, bizde 400 milyona mal olan projeler var. Bölgeyle ilgili, ülkemizle ilgili, ikili görüşmelerle ilgili son derece kritik yaptığımız toplantılar var. Aldığınız bu bilgiler casusluğa girmiyor mu? Her halde kapı komşunuza vermek için almadınız bu bilgileri? Daha uzaklara göndermek için aldınız. Biz buna tahammül etmeyiz. Biz buna müsaade etmeyiz. İnşallah seçimden sonra da bunlarla alakalı oturup tekrar konuşacağız. Şu anda il il dolaşıyoruz. Bir sonraki nasip olarsa Kars'a geldiğim de inşallah daha farklı olaylarla gelmemiş olurum. Ben sordum. ya bu hangi terör örgütüymüş. Yaptığı işi, kimden de olduğunu bir öğrensek bari gam yemesek dedim."

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, şunları söyledi:

"Biz değerli kardeşlerim. En büyük erdemlerden bir tanesi cesarettir. Bütün bu görmüş olduğunuz ekiple, bütün bu görmüş olduğunuz kardeşlerimle beraber bu cesareti gösterebilecek insanlarız. O yüzden değerli kardeşlerim. Türkiye'den gücünü şeffaflıktan alan bir iktidarla bütün gücünü gizemden ve kuytu köşelerden alan gizli saklı işler yağan ve gizemli işler yapmaktan güzcünü alan bir yağının şu anda mücadelesidir. Bunu bilin. ve her zaman, zaman zaman asker elbisesiyle, zaman zaman sivil elbiseyle zaman zaman da başka bir kisveyle Türkiye2nin enerjisi boşa harcanmaya çalışılmaktadır. Şimdi kimle oynuyorlar. Yalnızca Tayyip Erdoğan ile Başbakanımız ile Genel başkanımız ile değil, yalnızca AK Parti yürekleriyle değil, bütün burada bulunan vatandaşlarımızın her birinin geleceğiyle oynuyorlar. O yüzden biz buna müsaade etmeyeceğiz."

Bakan Yıldız, beraberindeki Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Milletvekilleri Ahmet Arslan, Prof. Dr. Yunus Kılıç, İl Başkanı Enser Erdoğdu, Merkez İlçe Başkanı Özgür Turhan ile birlikte seçim bürosundan ayrıldı. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement