Engellilerin Askerlik Sevinci - Son Dakika
Yerel

Engellilerin Askerlik Sevinci

Engellilerin Askerlik Sevinci

Burdur Engelliler Haftası kapsamında Burdur'da yaşayan 17 engelli genç, bir günlük askerlik heyecanı yaşadı.

10.05.2013 19:43

Burdur Engelliler Haftası kapsamında Burdur'da yaşayan 17 engelli genç, bir günlük askerlik heyecanı yaşadı. Burdur 58. Piyade Er Eğitim Alay'ında kamuflaj giyen 17 engelli genç, bir gün boyunca temel eğitim aldı, askerlerle birlikte yemek yedi.

Askerlik heyecanını bir günde olsa yaşayan 17 engelli genç için Burdur 58. Piyade Er Eğitim Alayı, Eğitim Salonu'nda Yemin Töreni düzenlendi. Yemin Töreni'ne Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Garnizon Komutanı Kur. Alb. Ümit Saltaş, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Burdur Jandarma Komutanı Jan.Alb. Yavuz Özfidan, Burdur Emniyet Müdürü Abdulkerim Polat, Daire Müdürleri, Askeri Erkan, Engelli aileleri ve Erler katıldı. Yemin töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Sancağın tarihçesi okundu, temsili askerlik uygulamasına tabi erler yaş kütüğüne sembol çaktı ve askerlik andı içildi.

Askerlik Andı'nın ardından Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, engellilere hediye dağıttı. Yemin töreninde konuşan Burdur Garnizon Komutanı Kur. Alb. Ümit Saltaş, "Özümüzdeki askerlik duygusu sayesinde Türk Milleti dünyada yegane "ordu-millet" onurunu kazanan millettir. Ayrılmaz bir parçamız olan engelli vatandaşlarımız, kutsal askerlik görevini kısa süre de olsa yerine getirme imkanı buldu. Katılanlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Burdur'da 1994 yılınsa askerlik yaptığını dile getiren Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, "Askerlik arkadaşlığı ölene kadar bitmez. Bugün burada olmanız bizim için gurur verici. Hepinizi tebrik ediyorum. Bu yemine sadık kalarak bu ülkeye ömür boyu hizmete devam edeceksiniz. Sizler bizim için kıymetlisiniz. Varlığınız bizim için çok önemlidir" şeklinde konuştu.

Yemin töreninde Garnizon Komutanı Kur.Alb. Ümit Saltaş, terhis belgelerini dağıtırken keyifli dakikalar yaşandı. Yemin töreni, hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.

Asker olmaktan duyduğu sevinci paylaşan 20 yaşındaki İbrahim Özer, "Bugün asker oldum, sağa sola dönmeyi öğrendim, komutanlarla birlikte yemek yedim, selam vermeyi öğrendim, burası pek güzel, asker olmak pek güzel bir duygu" diye konuştu. Engelli asker İbrahim ise, askerlik sevincini Çanakkale türküsünü söyleyerek dile getirdi. Hem sevinç hem de üzüntüyü aynı anda yaşadığını dile getiren engelli asker İbrahim Özer'in annesi Ayşe Özer, "Hem üzüldüm, hem sevindim, bambaşka bir duygu, duygularımı anlatamam. Alay'da çocuğumuzu giydirdik, eğitim yapıldı, yemek yedik, çok mutlu olduk. Bu arada bütün komutanlara, askerlere teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun hepsinden bize çok güzel anlar yaşattılar" şeklinde konuştu. - BURDUR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Engellilerin Askerlik Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement