Ermenistan askerleri, Azerbaycan'ın Tovuz bölgesindeki köylerde sivilleri hedef aldı - Son Dakika
Dünya

Ermenistan askerleri, Azerbaycan'ın Tovuz bölgesindeki köylerde sivilleri hedef aldı

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki gerilim her geçen gün artarken, Ermenistan askerleri bu kez Azerbaycan'ın Tovuz kentindeki sivil yerleşim birimlerini hedef aldı. Evlerine top mermisi düşen vatandaşlardan biri, "Buradan hiçbir yere gitme düşüncemiz yok. Toprağımızı evimizi bırakmayacağız" dedi.

15.07.2020 17:10  Güncelleme: 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

12 Temmuz öğlen saatlerinden başlayan çatışmalarda Ermenistan askerleri, bu kez Azerbaycan'ın Tovuz bölgesindeki köylerde sivil halkın yaşadığı evleri vurdu.

"TOPRAĞIMIZI EVİMİZİ BIRAKMAYACAĞIZ"

Evlerine top mermisi düşen Tovuz'un Dondar Kulçu sakini Namig Aliyev, "Evde 5 kişi yaşıyoruz. Evde oturuyorduk ateş sesleri son bulmayınca evde annem ve çocuklar olduğu için onları komşu köye götürdüm. Evden çıktıktan 10 dakika sonra evimize top mermisi düştüğünü duydum. Çocukları komşu köye bıraktıktan sonra eve döndüm. Eve döndükten sonra gerçekten eve top mermisi düştüğünü gördüm. Evimin berbat halde olduğunu gördüm, sağ olsun köy halkı hemen yardıma geldi. Saat 3-4 civarında yine ateş sesleri gelmeye başladı. Ateş sesleri geldikten sonra çocuklarımın yanına gittim ve gece yine eve geldim. O gece arabamın içinde uyudum. Buradan hiçbir yere gitme düşüncemiz yok. Toprağımızı evimizi bırakmayacağız" dedi.

Ermenistan askerleri, Azerbaycan'ın Tovuz bölgesindeki köylerde sivilleri hedef aldı

"HALK BİR YERE KAÇMADI"

Eşiyle birlikte kalan Mahir Sadıgov, "Eşim ve ben şans eseri evde değildik. Top mermisinin verdiği hasar göz önünde. Evin bahçesinde patlayan top mermisinin şarapnelleri evin penceresinden girerek diğer penceresinden çıkmış. Kendim olaydan sonra başka bir yerde kaldım. Ben kendi köyümü, yurdumu, yuvamı terk etmeyeceğim. Eğer öyle yapsaydım korkup kaçmış olurdum. Sadece ben değil bütün Tovuz halkı hiçbir yere kaçmadı. Savaş döneminde bile toprak vermedik ve halk bir yere kaçmadı" diye konuştu.

Ermenistan askerleri, Azerbaycan'ın Tovuz bölgesindeki köylerde sivilleri hedef aldı

NE OLMUŞTU?

Ermenistan, 12 Temmuz'da sınırın Tovuz bölgesinde Azerbaycan mevzilerine top atışları ile saldırmıştı. Azerbaycan ordusunun karşılık vermesi üzerine kayıp vererek geri çekilmişti. Çatışmada, Azerbaycan ordusundan biri üsteğmen dört asker hayatını kaybetmiş, dört asker yaralanmıştı. Sonraki günlerde de devam eden çatışmalarda, Azerbaycan ordusundan biri tümgeneral olmak üzere yedi asker şehit olmuştu.

Ermenistan askerleri, Azerbaycan'ın Tovuz bölgesindeki köylerde sivilleri hedef aldı
Ermenistan askerleri, Azerbaycan\'ın Tovuz bölgesindeki köylerde sivilleri hedef aldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Ermenistan askerleri, Azerbaycan'ın Tovuz bölgesindeki köylerde sivilleri hedef aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (34)

  • zehra: dünyanın en yalancı insanları azerilerdir bunu herkes bilir. 8 15 Yanıtla
    Yalanci sensin: Herkes bilir derken kendini fazla gordun..azerbaycan sozu agzina alma 2 1
  • Bozok: bir ermeniyle bir azerinin ne insan nede karakter olarak hiç bir farkı yok gözümde.. bunu bakude ve erivanda bulunup ticaret yapmış bi Türk olarak samimiyetimle söylüyorum. 6 15 Yanıtla
    Kasier: Bakude nerde ticaret yaptin? Kimden ne kotuluk gordun? Sogledigin kadar kotuysek neden bu kadar turk insani azerbaycanda is gormeye devam ediyo? 14 1 Bozok: bende iş yapmaya devam ediyorum bu bi mecburiyet çünkü. Sen sanki bilmiyormusun milletinizin yalancılıkla nam saldigini. Her millette yalan konuşan insanlar vardır ama azerilerde doğru konuşan yok 6 8 KayıTürkü: Sanki bizim ülkemizde herkes doğru dürüst konuşuyıorda gelmişsin burada Can kardeşlerimizi kötülüyorsun.Her yerde sıkıntılı insan olur sen yeterki iyi insan bulmaya özen göster.Bu hayatta kimse dört dörtlük değil seninde bir kötü yanın vardır ama bunu seni tanıyanlar bilir.Burada asla Benim CanAzerbeycanlı kardeşlerime asla ve asla laf etmeyin. 5 1 Sitare Polat: Bütün Türkiye her işini Azrbaycanlılarla yapıyor. Kaldı ki yalancı ve dolandırıcılığa Azerbaycanlilar Türklerin eline su dökemez 1 1 T : Cok fark var inan 0 0
  • Vedline: azerilerin çok yalanci ve sinsi dolandirici olduklarına katiliyorum 4 16 Yanıtla
  • Vatandaş : Ermeniler zaten katil ve hırsız, azerilere rus aşığı al birini vur ötekine. Her iki ülkede de rus üssü var halen 8 7 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement