Ertuğrul Erkişi Üçgül'ün Konuğu Oldu - Son Dakika
Yerel

Ertuğrul Erkişi Üçgül'ün Konuğu Oldu

Erkişi, Üçgül Konferans Salonu'ndaki etkinlikte, öğrencilerin sorularını yanıtlarken, gençlere de nasihatlerde bulundu.

02.01.2012 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerini besteleyerek Türkiye'ye " Safahat'tan Şarkılar" eserini kazandıran ve "Minik Dualar" grubuyla vatandaşların gönlünde taht kuran sanatçı Ertuğrul Erkişi, Burç Üçgül Fen ve Anadolu Lisesi öğrencileriyle söyleşi yaptı

Erkişi, Üçgül Konferans Salonu'ndaki etkinlikte, öğrencilerin sorularını yanıtlarken, gençlere de nasihatlerde bulundu.

Mehmet Akif Ersoy'un, genç nesillere tanıtılması ve ideallerinin canlı tutulmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Erkişi, onun ülkesine ve milli kültürüne karşı tarih önünde üstlendiği vazifeyi yerine getirmek için son nefesine kadar çalıştığını ve bu yolda büyük çileler çektiğini vurguladı.

Erkişi, "Mehmet Akif, Çanakkale Savaşı'nda olduğu gibi İstiklal Harbi'nde de Anadolu'nun işgalinden duyulan hüzünleri, düşmana karşı başlayan direniş azmini, kurtuluşa duyulan umudu ve büyük zafer sevincini en güzel hisseden, bu hisleri sanat diliyle gelecek yüzyıllara nakleden vatan şairimiz olmuştur" diye konuştu.

Burç Üçgül Lisesi Müdürü Gürol Gürsoy, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleşen söyleşinin ardından Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 74. yıl dönümü anısına hazırlanan klip izlendi.

- ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ertuğrul Erkişi Üçgül'ün Konuğu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement