Erzincan da "6 Yazar, 6 Çizer, 6 Değer" Projesi Kapsamında Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Erzincan da "6 Yazar, 6 Çizer, 6 Değer" Projesi Kapsamında Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Erzincan da "6 Yazar, 6 Çizer, 6 Değer" Projesi Kapsamında Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Erzincan Bilim ve Sanat Merkezi, okul öncesi, ilköğretim ve orta öğretim çağındaki üstün veya özel yetenekli öğrencilerin, bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla bu seferde “BİLSEM” öğrencilerini kaybolmaya yüz tutmuş kültürel değerleri kendi eserleriyle yeniden yorumlayabilmeleri için “6 yazar, 6 çizer, 6 değer” adı altında bir proje başlattı.

14.10.2014 12:28

Erzincan Bilim ve Sanat Merkezi, okul öncesi, ilköğretim ve orta öğretim çağındaki üstün veya özel yetenekli öğrencilerin, bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla bu seferde "BİLSEM" öğrencilerini kaybolmaya yüz tutmuş kültürel değerleri kendi eserleriyle yeniden yorumlayabilmeleri için "6 yazar, 6 çizer, 6 değer" adı altında bir proje başlattı.

Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Proje Koordinasyon Ekiplerinin (Ar-Ge Birimi) yaptığı açıklamada şunlar dile getirildi; Son yıllarda toplumumuzun büyük bir kısmının değer kaybına uğradığı ve "Ahlaki Çöküntü" yaşadığı uzmanlar tarafından sık sık dile getirilmektedir.Asırlar boyu insanlarımızı bir arada tutan, hayatımızın amacı olan ve hayatımıza anlam katan pek çok değer, kaybolmaya yüz tutmuştur.Biz de BİLSEM öğrencilerinin gözüyle düşünmeyi, hayal gücünü zenginleştirmeyi, yitirilen değerleri yeniden kazanmayı ve kültürel değerleri evrensel değerlerle sentezlemeyi amaçlayarak ve bu projenin asıl özel amacı olan; yitirilen değerlerin tekrar kazanılmasını sağlamak, öğrenciyi hem ilgi ve yetenekleri doğrultusunda yetiştirmek hem de "iyi insan","iyi bir vatandaş" olmalarını sağlamak ve bunun için öğrencilere gerekli bilgi, beceri, tutum, davranış ve alışkanlıklar kazandırıp, onları kendi ahlak anlayışına uygun olarak yetiştirmek hedeflenmektedir.Bu gayeye ulaşmak için, öğrencinin gözüyle kendi değerlerini anlatması ve yaşaması amaçlanarak bu projeyle engelli bireylere de ulaşılması sağlanacaktır.

Üç ayda bitirilmesi planlanan bu projenin birinci aşaması Erzincan Müftülük Fuaye Salonunda, Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, Proje Koordinasyon Ekibi, öğretmenler, öğrenciler, velilerle birlikte Erzincan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Alıcı, Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nusrettin Yılmaz, Okul Öncesi Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Yılmaz, Türkçe Eğitim Bölümü Öğretim ÜyesiYrd. Doç. Dr. Mahmut Abdullah Arslan, Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Özbay ve proje yürütücüleri BİLSEM Müdürü A. Sedat Aykal ile Ar-ge Birimi Temsilcisi Zekiye Akalın tarafından bilgilendirme toplantısı gerçekleştirilerek toplantıya katılan katılımcılara proje bilgilendirme broşürü dağıtılarak son verildi.

Projenin ikinci aşamasında ise "Vefa, Merhamet, Saygı, Sözünde Durma, Ahlak ve Çevre Bilinci" değerleri konusunda yazma yeteneği olan altı öğrenciyle altı hikaye yazılarak bu hikayeleri resimleme yeteneği olan altı öğrencinin resimlemesi sağlanarak bu akabinde hikayelerin İngilizce 'ye çevirisi yapılacağını ve basım aşamasından sonra kitap tanıtımı düzenleneceği bildirildi.Ayrıca dijital kitapta,görme engelli öğrencilere ek olarak,sağır ve dilsiz bireyler için de işaret dili kullanılarak seslendirme yapılacağı ve bu hikaye kitaplarının Erzincan'daki tüm eğitim kurumlarına, BİLSEM'lere ve Milli Eğitim Bakanlığının tüm birimlerine dağıtımı yapılıp bunlara ilave olarak da kitapların seslendirilerek dijital kitap olarak sosyal medyada paylaşımı sağlanarak bu projenin sürdürebilirlik kapsamında da her yıl yeni altı değerle beraber yeni bir kitapla tanışılmasını sağlayıp sonraki yıllarda da bu projeyi hikaye dalında yarışmaya çevirip Türkiye'deki tüm okul öğrencilerinin katılımını sağlayacakları dile getirildi.

Yapılacak olan projenin sonunda ise elde edilen dijital ve basılı kitaplarla tüm öğrencilere hitap edebilecekleri gibi, sesli kitapların görme engelli öğrencilere, dijital kitaplara da işitme engelli öğrencilerimize ulaşmayı hedefledikleri öğrenildi. - ERZİNCAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erzincan da '6 Yazar, 6 Çizer, 6 Değer' Projesi Kapsamında Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement