Erzurum'un 93. Kurtuluş Yıldönümü - Son Dakika
Yerel

Erzurum'un 93. Kurtuluş Yıldönümü

Erzurum'un 93. Kurtuluş Yıldönümü Etkinlikleri Kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu'nda "Erzurumlular Gecesi" Düzenlendi.

13.03.2011 21:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'un 93. Kurtuluş Yıldönümü etkinlikleri kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu'nda "Erzurumlular Gecesi" düzenlendi.

Erzurumlular Federasyonu tarafından düzenlenen geceye, siyaset dünyasından çok sayıda kişi katıldı.

Federasyon Başkanı Ferudun Önal, açılışta yaptığı konuşmada, Erzurum'un savaşı derinden yaşayan bir halka sahip olduğunu belirterek, Erzurumluların bağımsızlık mücadelesinde çok etkin bir rol oynadığını söyledi. Önal, çok sayıda Erzurumlunun, savaş döneminde düşman askerlerince camilere ve kiliselere götürülerek yakıldığını anlatarak, "ancak bugün kin ve nefret değil, düşmanı tanıma, birlik ve beraberliği pekiştirme, kolektif yaşama günüdür" dedi.

Erzurum'un tarım ve hayvancılığın dışında yer altı zenginliklerine de sahip olduğunu ifade eden Önal, ilin gelişmesi için ilk olarak "beyin göçünün" önlenmesi gerektiğini vurguladı ve bunun için acil önlem alınmasını istedi.

Gece, Erzurum yöresi folklor ekibinin gösterisinin ardından federasyonun çalışmalarını anlatan slayt gösteri ve TRT Halk Müziği sanatçılarının seslendirdiği Erzurum bölgesine ait türkülerle devam etti.

Geceye, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Yalçın Topçu, AK Parti milletvekili Muzaffer Gülyurt, CHP milletvekili Bayram Meral ile Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak katıldı.

- ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erzurum'un 93. Kurtuluş Yıldönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement