Esed Rejiminin Düzenlediği Kimyasal Saldırılara Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Esed Rejiminin Düzenlediği Kimyasal Saldırılara Tepkiler

AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız ile kentteki bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Beşşar Esed rejiminin Suriye'nin İdlib kentinde düzenlediği kimyasal saldırılarına tepki gösterdi.

05.04.2017 13:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız ile kentteki bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Beşşar Esed rejiminin Suriye'nin İdlib kentinde düzenlediği kimyasal saldırılarına tepki gösterdi.

Yıldız, yaptığı yazılı açıklamada, Esed rejiminin katliamlarına dünyanın seyirci kaldığını belirtti.

Savaşın başlamasından bugüne kadar Suriye'de 600 bin kişinin katledildiğini, ara ara insanlar üzerinde kimyasal silahlar kullanıldığını ifade eden Yıldız, şunları kaydetti:

"Önceki gün İdlib'de yine kimyasal silah kullanıldı. Yaşlı, genç, çoluk çocuk, kadın, kız denilmeden insanlar burada kimyasal silahla katledildi, öldürüldü. Bu hiçbir şekilde kabul edilemez. Ama bir o kadar daha üzücü ve sıkıntı doğuran konu, Türkiye'de bununla alakalı, tiye alabilecek, alay edebilecek kadar insanlık dışı yorumların yapılmış olmasıdır. Bu hiçbir şekilde kabul edilemez. Bir kısım insanların, hayvanlara gösterdiği hassasiyetin onda birini Suriye'deki kardeşlerimize göstermesi beklenirdi. Ama insanlığın tamamen durduğu, insanlığın tamamen yok olduğu ne yazık ki kesitler var, bu da onlardan bir tanesi."

MAZLUMDER Kayseri Şube Başkan Yardımcısı Ahmet Taş da yaptığı açıklamada, 2011'de Suriyelilerin özgürlük talebine, zalim Baas rejiminin halkı katlederek karşılık vermesiyle başlayan çatışmalarda gelinen noktanın, insan olan her varlığın canını acıtmaya devam ettiğini bildirdi.

Esed ve Baas güçlerinin, son günlerde masum Suriye halkına yönelik katliamlarına hız verdiğine dikkati çeken Taş, şöyle devam etti:

"Emperyalistlerin ve zalimlerin Suriye'deki satranç oyunları devam ederken, dün dünya haber ajanslarına yansıyan bilgiye göre, Suriye halkının katili Esed'in Baas güçleri, İdlib'de masum, silahsız ve savunmasız halk üzerine kimyasal bombalarla vahşi bir saldırı düzenledi. Yine insanların yüreğine kor düştü, zalimler ve destekçileri sevindi. Halkının katili Esed'in katillerince İdlib'de yapılan vahşi saldırıyı ve onlara destek veren Rusya ile ABD dahil bölgede konuşlanan tüm emperyalistleri şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz."

Hizmet-İş Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik ise İdlib'de masum insanların ve çocukların ölmesinin, yaşanılabilecek en acı durum olduğunu belirtti.

Sorumluların en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini belirten Çelik, "Bilinmelidir ki kimyasal silah kullanımı insanlık suçudur. Bir gün elbette bu silahları kullanan ve icat eden ülkeler de bu silahlarla boğulup yok olacaklardır." değerlendirmesinde bulundu.

Çelik, bu tür saldırıların insanlık suçu olduğunu ve hiçbir zaman kabul edilemeyeceğini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Esed Rejiminin Düzenlediği Kimyasal Saldırılara Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement