Eshab-ı Kehf Külliyesi'ne İlgi - Son Dakika
Yerel

Eshab-ı Kehf Külliyesi'ne İlgi

Ömer Kösebalaban - Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesindeki Eshab-ı Kehf Külliyesi'nin ziyaretçi sayısı geçen yıl, 2010'a göre yaklaşık 5 kat arttı.

01.01.2012 12:45

Ömer Kösebalaban - Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesindeki Eshab-ı Kehf Külliyesi'nin ziyaretçi sayısı geçen yıl, 2010'a göre yaklaşık 5 kat arttı.

Eshab-ı Kehf Külliyesi rehberi Ramazan Kıraç, AA muhabirine yaptığı açıklamada,külliyeyi 2009'da 5 bin, 2010'da 11 bin 700 kişinin ziyaret ettiğini belirterek, bu sayının geçen yıl 50 bine çıktığını ifade etti.

Külliyeye en fazla ziyaretçinin kandil geceleri ve cuma günleri geldiğine işaret eden Kıraç, "Bu önemli gecelerde külliyeye ortalama 5 bin kişi geliyor. 50 bin gerçekten ciddi bir rakam çünkü Eshab-ı Kehf Külliyesi Osmanlının 1500-1600 yıllarında yoğunluğun yaşandığı yerdi ama bu dönemden sonra birtakım olaylardan sonra ziyaretçi sayısı düştü" diye konuştu.

Külliyeyle ilgili olarak bilim insanlarının 2005'te ciddi bir çalışma yaptığını kaydeden Kıraç, şunları söyledi:

"Bu çalışmanın vermiş olduğu ivmeyle son 6-7 senedir Eshab-ı Kehf eski günlerine döndü. Eshab-ı Kehf Külliyesi'nin bu kadar rağbet görmesinde tanıtımla alakalı olarak Afşin'deki kurumların ciddi atılımları oldu. Dahil olunan fuarlar ve Eshab-ı Kehf Külliyesi ile ilgili tanıtım broşürleri ve tanıtım filmleri önemli katkı sağladı. Bu yıl mümkün olduğu kadar çok fuara dahil olacağız. Ayrıca, tanıtım programlarıyla ilgili olarak tüm televizyon kanallarıyla irtibat kuracağız."

Afşin Kaymakamı Faik Arıcan da külliyeye yakışır bir sosyal tesis yapılacağını belirterek, şöyle konuştu:

"Geçen yıl Eshab-ı Kehf Külliyesi'ni 50 bin kişi ziyaret etti. Bu durumdan çok memnunuz. Eshab-ı Kehf Külliyesi, Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait bir alanda yer almaktadır ve Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından aslına uygun olanak restore edilmiştir. Fakat burada ziyaretçilerimizin sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak bir tesis bulunmuyor. Bu konuda yapılan çalışmalar neticesinde, Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Vakıflar Genel Müdürlüğünün desteğiyle bu alanda turistik tesis yapılması amaçlandı. İnşallah bu ay yap-işlet-devret modeliyle bu alanda sosyal tesisin yapımına başlanacak. Burada konferans salonları da bulunacak. Projenin 3 yılda tamamlanması planlanıyor."

- KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eshab-ı Kehf Külliyesi'ne İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement