ESKİ HÜKÜMLÜ DEVLETTEN ALDIĞI HİBE DESTEĞİ İLE İŞ YERİ AÇTI - Son Dakika
Güncel

ESKİ HÜKÜMLÜ DEVLETTEN ALDIĞI HİBE DESTEĞİ İLE İŞ YERİ AÇTI

ERZURUM'da 3 yıl, 3 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye olan Nüsret Arslan, devletin sağladığı hibe desteğiyle besiciliğe başladı.

08.12.2022 12:26  Güncelleme: 15:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ERZURUM'da 3 yıl, 3 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye olan Nüsret Arslan, devletin sağladığı hibe desteğiyle besiciliğe başladı.

İşlediği suç nedeniyle 3 yıl, 3 ay cezaevinde kalıp ardından tahliye olan Nüsret Arslan (63), Adalet Bakanlığı'nın uygulamaya koyduğu, eski hükümlülere yönelik hibe desteğinden yararlanmak için Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ile İŞKUR'un yürüttüğü 'Engelli ve Eski Hükümlü Kendi İşini Kurma' projesine başvurdu. Arslan, büyükbaş hayvancılık sektöründe yazmış olduğu projenin kabul edilmesiyle 53.650 TL hibe desteği alarak kendi işletmesini kurdu.

SON BAŞVURU 9 ARALIK

İş-Kur İl Müdürü Abdulkadir Mutlu, engelli ve eski hükümlülere yönelik hibe desteği projeleri ile kendi işletmelerini kuran eski hükümlüleri 3 yıl boyunca 6 ayda bir denetlediklerini belitti. Yılda en az 3 kez çağrıya çıkarak proje başvurularını kabul ettiklerini ifade eden Mutlu, "Başvurular değerlendirildikten sonra evrakı tam olan projeler İŞKUR Genel Müdürlüğümüze gönderiliyor. Komisyondan geçen projelere hibe desteğinde bulunuyoruz. Buradan sizler aracılığıyla engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımıza da seslenmiş olalım. 2023 birinci dönemine ilişkin Engelli ve Eski Hükümlü Proje Başvurularımız başlamış olup 09 Aralık 2022 tarihi 23: 59 saati itibariyle sona erecektir. Başvurular e-devlet üzerinden online olarak yapılacaktır" diye konuştu.

YETENEKLERİNE UYGUN MESLEKLERE YÖNLENDİRİLİYORLAR

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürü Mehmet Ofluoğlu, kişileri suç işlemeye iten en önemli faktörlerin işsizlik ve sosyo-ekonomik yoksunluklar olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Kişileri suç işlemeye iten en önemli faktörlerin işsizlik ve sosyo-ekonomik yoksunluklar olduğu bilinmektedir. Denetimli serbestlik sistemine tabi olan yükümlülerimize yönelik suç türüne ve ihtiyacına göre çeşitli eğitim ve iyileştirme faaliyetleri gerçekleştirmekteyiz. Bu faaliyetleri gerçekleştirmekteki bir amacımız da yükümlüleri daha yakından tanıyarak yeteneklerine uygun mesleki yönlendirmelerde bulunmak. Bu kapsamda bizde Erzurum Denetimli Serbestlik Müdürlüğü olarak Erzurum İş-Kur İl Müdürlüğü ile ortak yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde 2017 yılından bu yana dezavantajlı toplumsal kesim içerisinde yer alan 112 eski hükümlümüzün aldığı devlet hibesiyle kendi işini kurmasına ve işinin patronu olmasına vesile olduk. Nüsret Arslan da bu yükümlülerimizden bir tanesi. Nüsret Arslan'ın 2021 yılı üçüncü dönem hayvancılık sektöründe yazmış olduğu projesi kabul edilmiş ve kendisine 53.650 TL ödenmiş, bu parayla 8 adet simental montofon inek alarak kendi işletmesini kurmuştur. Bu sayede kendi işinin patronu olarak yeniden hayata tutunmuş ve kendine istihdam alanı açmıştır. Buradan sizler aracılığıyla eski hükümlülerimize de seslenmiş olalım. 2023 birinci dönem proje başvuruları halen devam etmekteyken bu fırsatı kaçırmayın diyelim. Kurumumuz personeli iş fikri olan eski hükümlülerimizin bu fikirlerini yapılandırma ve proje yazma süreçlerinde destek olmaya her zaman hazır."

ESKİ HÜKÜMLÜLER BAŞVURSUN

İş-Kur'dan kendi işini kurmak isteyen eski hükümlülere destek verildiğini duyduğunu söyleyen Nüsret Arslan, "İş-Kur'a gidip başvurdum. Gittim esnaf sanatkarlarda sınavlara girdim. Hibe desteğini aldım ve işimi kurdum. 2021'ın yedinci ayında 6 düve ile başladım. Bir yıldır da bakıyorum, şimdi 3 tane de danamız var. Eskim hükümlü arkadaşlar başvursunlar en azından kendi işleri olur, bir ekmek kapısı açılır onlara. Bana faydası kendi işim, uğraşıyorum işte oradan bir ekmek parası çıkarıyor çoluk çocuğuma bakıyorum. Bir uğraş benim için" dedi.(DHA)

ESKİ HÜKÜMLÜ DEVLETTEN ALDIĞI HİBE DESTEĞİ İLE İŞ YERİ AÇTI
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ESKİ HÜKÜMLÜ DEVLETTEN ALDIĞI HİBE DESTEĞİ İLE İŞ YERİ AÇTI - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement