Eskişehir'de Kültür Sanat - Son Dakika
Yerel

Eskişehir'de Kültür Sanat

Eskişehir\'de Kültür Sanat

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi ile Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS) tarafından Dünya Şiir Günü kapsamında düzenlenen ‘İyi Ki Şiir Var’ adlı etkinlikte şiirler okundu, şarkılar söylendi.

23.03.2015 12:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi ile Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS) tarafından Dünya Şiir Günü kapsamında düzenlenen 'İyi Ki Şiir Var' adlı etkinlikte şiirler okundu, şarkılar söylendi.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dr. Ahmet Ataç, konuklara 'hoş geldiniz' diyerek, "Şiir bizi bir araya getirdi, iyi ki şiir var" diye konuştu. TYS Eskişehir Temsilcisi Rahmi Emeç'in, bu yıl yazar- felsefeci Afşar Timuçin'in hazırladığı Dünya Şiir Günü Bildirisi'ni okumasından sonra Ali Birecik, başta Nazım Hikmet olmak üzere, İkinci Yeni akımının öncülerinden Edip Cansever, Turgut Uyar, Cemal Süreya, Cahit Sıtkı Tarancı ve Altay Öktem'den şiirler okudu.

Etkinliğin Söyleşi bölümünü Yazar Erol Büyükmeriç yönetti. Büyükmeriç, sözlerine Gezi sürecinde katledilen gençleri ve maden kazasında yaşamını yitiren madencileri anarak başladı. Büyükmeriç'in sorularını yanıtlayan TYS yönetim kurulu üyesi yazar- şair Ertan Mısırlı, genel olarak şiir üzerine konuştu ve Türk şiirinin nehir şairlerinden Fazıl Hüsnü Dağlarca ile ilgili tanıklıklarını anlattı. Mısırlı, "Herkesin bir poetikası vardır. Ancak, benim için şiir söz konusu olduğunda patika söz konusudur. Bir fotoğrafın banyo edilmesi gibidir şiir, görüntü yavaş yavaş gelir" dedi.

Dağlarca ile 1984 yılında aldığı bir şiir ödülü vesilesiyle tanıştığını anlatan Mısırlı, hayatın tesadüflerle dolu olduğunu, ancak tesadüflere de yardım etmek gerektiğini, bu tanıklıkta da bunu yaptığını ifade etti. Mısırlı, "Dağlarca, bir okuldur der, doğan hızlan. Ben o okula bir öğrenci olarak kabul edilmeyeceğimi biliyordum, müstahdem olarak girdim" ifadelerine yer verdi.

Etkinliğin sonunda, Yazar- müzisyen İkbal Kaynar da, gitarist Egemen Çelik eşliğinde şiirlerini ve şarkılarını seslendirdi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eskişehir'de Kültür Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement