Eskişehir'in 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Olması - Son Dakika
Yerel

Eskişehir'in 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Olması

Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, Eskişehir'in 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti olmasını anlatmak üzere beraberindeki heyetle Sırbistan'a gitti.

15.10.2012 18:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, Eskişehir'in 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti olmasını anlatmak üzere beraberindeki heyetle Sırbistan'a gitti.

Valilik'ten yapılan açıklamaya göre, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği'nin yanı sıra ikili ilişkileri güçlendirmek için Sırbistan'a giden Vali Koçdemir, Sırbistan Kültür Bakanı Bratislav Petkovic ile Eskişehir ve Kruzevac şehirleri arasında işbirliği anlaşmasına ilişkin görüştü.

Koçdemir, Petkovic'le görüşmesinde 2013 yılının Eskişehir ve Belgrad'ın yakınlaşması ve iyi işbirlikleri yapması bakımından bir başlangıç yılı olacağını belirterek, "Bu coğrafya, üzerindeki kültürün ne kadar zengin ve çeşitli, aynı zamanda bu zenginlikle birlikte ne kadar ortak noktamız olduğunun göstergesidir. Tarihten gelen bağlarımızı geliştirdikçe çocuklarımız birbirini daha iyi anlayacaktır. Biz kültür başkentliğine hazırlanırken önceki kültür başkentliği unvanını taşıyan uygulamalardan yararlandık" ifadelerini kullandı.

Bakan Petkovic ise Eskişehir ile işbirliği yapmaya hazır olduklarını bildirerek, "Biz inanıyoruz ki, aramızda iyi bir dostluk olacak. Bu konuda ne gerekiyorsa yapacağım" açıklamasında bulundu.

-Kruşevac ile "kardeş şehir" yolunda ilk adım atıldı-

Koçdemir, öte yandan Kruşevac Belediye Başkanı Bratislav Gaşic ile "kardeş şehir" görüşmelerinin başlatılması üzerine bir protokol imzaladı.

İmzalanan anlaşmayı, ekonomik, akademik ve diğer kültür sanat alanındaki buluşmaların takip edeceğini vurgulayan Vali Koçdemir, şunları kaydetti:

"2013 yılında Eskişehir'in taşıyacağı başkentlik unvanlarının, bu dostluğun hızlı ilerlemesinde bir vesile olacağına inanıyoruz. Biz yıllarca beraber yaşadık. Eğer Sırbistan ve Balkanlar olmasaydı, Türk kültürü çok fakir kalırdı, mutfağımız, müziğimiz, mimarimiz bu kadar zengin olamazdı. Bugünün, çocuklarımız ve torunlarımız için iyi bir geleceğin ilk günü olmasını diliyorum."

-Simovic ve Pesic'ten Türkiye'ye selam-

Koçdemir'i, Kruşevac'ta Galatasaray'ın eski kalecilerinden Zoran Simovic ile Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Dusan Pesic karşıladı.

Simovic ve Pesic, Türkiye'de geçirdiği güzel günleri yad ederek, Türkiye'ye ve Eskişehir'e selam gönderdi.

Türk Ligi'ni sürekli takip ettiklerini belirten ve Eskişehirspor'dan övgüyle söz ederek başarılar dileyen Simovic ve Pesic, Türk heyete tercümanlık yaptı.

Muhabir: Oktay Özden

Yayıncı: Mürsel Çetin - ESKİŞEHİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eskişehir'in 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Olması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement