Eyüp İki Okula Daha Kavuştu - Son Dakika
Güncel

Eyüp İki Okula Daha Kavuştu

"Esentepe ve Çırçır Şehit Başçavuş Murat Taş İlköğretim Okulu"

27.11.2013 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eyüp'te iki ilköğretim okulunun açılışı gerçekleştirildi.

İstanbul İl Özel İdaresi tarafından Eyüp'te yaptırılan Esentepe ve Çırçır İlköğretim Okulları'nın açılış törenine, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İl Genel Meclisi 1. Başkan Vekili Hayrettin Çelik, Eyüp Kaymakamı Ali Taşkın Balaban, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sabri Kaya, İPKB Genel Koordinatörü Kazım Gökhan Elgin, İl Genel Meclisi üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Esentepe Mahallesi'ndeki ilköğretim okulunun açılışında bir konuşma yapan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu şunları söyledi:"40 derslikli Esentepe İlköğretim Okulumuzun açılışının hayırlara vesile olmasını diliyorum. Esentepe İlköğretim okulumuz 1964 yılında kurulmuştu. Riskli binalardan birisiydi, İl Özel İdaremiz tarafından yıkılarak yeniden yapılan okullarımızdan biri oldu. Modern derslikleri, çağdaş laboratuvarı ve spor salonuyla örnek bir okul oldu. Şu anda okulumuzda 840 öğrencimiz eğitim görüyor. Velilerimizin çocuklarını güvenle gönderdiği, öğrencilerimizin güvenle eğitim göreceği okullar yaptık. İl Özel İdaremiz müthiş bir performans göstererek bu yıl 105 okulu ve 2 bin 983 dersliği eğitim hizmetine sunmuştur. Bu gayretleri için teşekkür ediyorum. Eğitimde nefes aldık. Dersliklerde daha az öğrenci, daha fazla donanım, laboratuvar, spor tesisi olan yeni okullar açıyoruz."

Açılış töreninde Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu da, Eyüp'ün örnek okullara kavuştuğunu belirterek destekleri için Valiliğe teşekkür etti. Özellikle eğitim ve sağlık alanlarında yaptıkları yatırımlarda valilik ile tam koordinasyon sağlandığını ifade eden Başkan Kavuncu son beş yılda İl Özel İdaresi'nin yatırımlarından dolayı da müteşekkir olduklarını belirtti.

Açılışta Esentepe İlköğretim Okulu öğrencilerinden oluşan minikler mehter takımı özel bir konser verdi. Vali ve protokol, okuldaki sınıfları gezerken çocuklarla bol bol hatıra pozu çektirdi.

ÇIRÇIR'A YEPYENİ BİR OKUL: Şehit Başçavuş Murat Taş İlköğretim Okulu...

Eyüp'te açılışı gerçekleştirilen ikinci okul ise Çırçır Şehit Başçavuş Murat Taş İlköğretim oldu. Vali Mutlu ve Belediye Başkanı Kavuncu'nun açılış kurdelesini çocuklarla beraber kestiği okul 44 derslik olarak yapıldı. 5 katlı okulda 2 laboratuvar ve bir bilgisayar odası da yeralıyor. Okulun modern spor salonunda öğrenciler her türlü spor aktivitesini gerçekleştirme imkanı buluyor. Beş yıl önce henüz Belediye Başkanı değilken, Çırçır Mahallesi'ni ziyaretinde en önemli sorunun çocukların gidebileceği bir ilköğretim okulu eksikliği olduğunu öğrendiğini belirten Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, "Göreve başladığım ilk ay bu okulun yapımı için çalışmalara başladık. İl Özel İdaremiz, Milli Eğitim Bakanlığımız ve Belediyemizin işbirliğiyle Çırçır Mahallemiz böyle güzel bir okula kavuştu. Hayırlı uğurlu olsun."dedi. İstanbul Valisi ve Eyüp Belediye Başkanı sınıfları birlikte gezdi ve çocuklarla sohbet ederek onlarla hatıra pozu verdi. Açılışa, okulun ismi de verilen Şehit Başçavuş Murat Taş'ın ailesi de katılarak Vali ve Belediye Başkanı'nı teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Eyüp İki Okula Daha Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement