F-35'lerin Geliş Tarihi Belli Oldu - Son Dakika
Politika

F-35'lerin Geliş Tarihi Belli Oldu

F-35\'lerin Geliş Tarihi Belli Oldu

Savaş uçaklarına ilişkin sorun aşıldı. Türkiye, ABD'den 2 adet F-35 savaş uçağı için düğmeye bastı.

05.01.2012 16:53  Güncelleme: 17:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Savunma Sanayii İcra Komitesi toplantısı sona erdi. Savunma Sanayii İcra Komitesi'nin Türkiye'nin 1999 yılından itibaren konsorsiyum üyesi olarak katıldığı müşterek taarruz uçağı projesi kapsamında tedarik planında yer alan ve 2015 yılında teslim alınması planlanan ilk 2 adet F-35A uçağının siparişinin verilmesi hususunda yetkili kılındığı belirtildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Milli Savunma Bakanlığı Savunma Sanayi Müsteşarı (SSM) Murad Bayar'ın katılımıyla Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nda gerçekleştirilen Savunma Sanayii İcra Komitesi toplantısı sona erdi. Savunma Sanayi Müsteşarlığı tarafından toplantı sonrası yazılı bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yeni nesil savaş uçağı ihtiyacını karşılamak üzere Türkiye'nin 1999 yılından itibaren konsorsiyum üyesi olarak katıldığı müşterek taarruz uçağı projesi kapsamında tedarik planında yer alan ve 2015 yılında teslim alınması planlanan ilk 2 adet F-35A uçağının siparişinin verilmesi hususunda Savunma Sanayii Müsteşarlığı yetkili kılınmış olup, müteakip yıllara ilişkin siparişler Savunma Sanayii İcra Komitesi tarafından projedeki gelişmelere göre ayrıca değerlendirilecektir. Değerlendirme çalışmaları tamamlanan projelerde yüklenici firmalar ile sözleşme imzalamak üzere Savunma Sanayii Müsteşarlığı yetkili kılınmıştır.

Bu çerçevede Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın orta irtifa uzun süre havada kalan insansız hava aracı ihtiyacını karşılamak üzere yürütülen Anka Projesi kapsamında seri üretim fazı na ilişkin olarak 10 uçaklık ilk paket için Tusaş-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş ile sözleşme görüşmelerine başlanmasına, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün hafif sınır helikopter ihtiyacını karşılamak üzere başlatılan proje kapsamında 15 helikopter için alınan tekliflerin değerlendirilmesi sonucunda Bell Helicopter Texteron Inc. firması ile sözleşme görüşmelerine başlanmasına, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Hava Savunma Harbi Firkateyni projesi kapsamındaki gemilerin sensörü olacak çok amaçlı faz dizinli radar geliştirme projesinin 1. aşaması için Aselsan Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile sözleşme görüşmelerine başlanmasına, Hava Kuvvetleri Komutanlığı için Turbojet motor ihtiyacını karşılamak üzere başlatılan Ar-Ge projesi kapsamında alınan tekliflerin değerlendirilmesi sonucunda Kale Havacılık Sanayii A.Ş firması ile sözleşme görüşmelerinin başlanmasına karar verilmiştir" denildi.

Toplantının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Resmi Konut'a geçmek üzere binadan ayrıldı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika F-35'lerin Geliş Tarihi Belli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement