Fabrikasının Elektriğini Güneşten Karşılıyor - Son Dakika
Yerel

Fabrikasının Elektriğini Güneşten Karşılıyor

Sivas'ın Şarkışla ilçesinde plastik poşet imalatıyla uğraşan Osman Aydın, fabrikasının yanına kurduğu güneş panelleriyle iş yerinin elektrik ihtiyacını karşılıyor.

08.02.2015 09:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ın Şarkışla ilçesinde plastik poşet imalatıyla uğraşan Osman Aydın, iş yerinin yanına kurduğu güneş panelleriyle elektrik üretiyor.

Sivas- Kayseri karayolu Kızılcakışla Köyü Kavşağı yakınlarındaki fabrikasında plastik poşet imalatıyla uğraşan ve çeşitli illere toptan satış yapan Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 26 yıldır faaliyet gösteren fabrikasında yüksek elektrik faturalarından kurtulmak için hazırladıkları projenin geçen yıl Orta Anadolu Kalkınma Ajansınca kabul edildiğini söyledi.

Kalkınma ajansının desteğiyle proje kapsamında 9 bin metrekare alana güneş panelleri kurduklarını belirten Aydın, kurulum çalışmalarının geçen ay  tamamlandığını ve Çamlıbel Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi ile bağlantı anlaşması yaptıklarını kaydetti.

Aydın, projenin maliyetinin 1 milyon 400 bin lira olduğunu ifade ederek, bu güneş panelleri sayesinde ürettikleri elektriğin yüzde 80'ini ile ihtiyaçlarını karşılayacaklarını, geri kalan kısmı da dağıtım şirketine satacaklarını söyledi.

Bu tür projelerin ülke ve bölge ekonomisi açısından önemli olduğunu vurgulayan Aydın, Şarkışla'nın güneş enerjisi üretimi için elverişli olduğuna dikkati çekerek, iş adamlarına bu tür yatırımlar yapmaları çağrısında bulundu. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Fabrikasının Elektriğini Güneşten Karşılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement