Fenerbahçe Maçının Ardından - Son Dakika
Güncel

Fenerbahçe Maçının Ardından

Fenerbahçe Maçının Ardından

Kasımpaşa ANTRENÖRÜ KILIÇ.

30.09.2012 00:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kasımpaşa ANTRENÖRÜ KILIÇ: "İSTEDİĞİMİZ HER ŞEYİ SAHAYA YANSITIP, ÇOK İYİ MAÇ ÇIKARDIK"

FENERBAHÇE TEKNİK DİREKTÖRÜ AYKUT KOCAMAN BASIN TOPLANTISINA KATILMADI

FENERBAHÇE ANTRENÖR KARTAL: "FENERBAHÇE TAKIMI KAYBEDEBİLİR AMA BU KADAR KÖTÜ OYNAYARAK KAYBETMEMELİ"

"GALATASARAY'IN MAĞLUBİYETİ BİZİ ATEŞLEMELİYDİ"

Kasımpaşa Antrenörü Fuat Kılıç, Fenerbahçe'yi 2-0 mağlup ettikleri maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, karşılaşmaya çok iyi ve baskılı başladıklarını ifade ederek, "İlk yarının ortasına doğru taktiksel disiplinden koptuk. Ancak devrenin sonuna doğru toparlandık. İlk devre Fenerbahçe sadece iki tane gol pozisyonu buldu. İkinci yarı gol pozisyonlarına girdik. Sonunda

golü de bulduk. Takımı tebrik ediyorum. Hem taktiksel hem kafa olarak istediğimiz her şeyi sahaya yansıtıp, çok iyi maç çıkardık" dedi.

Kılıç, " Metin Diyadin'in ayrılmasıyla hocasız kaldınız, nasıl motive oldunuz?" şeklindeki soruya, "Bu takım sahaya hocasız çıkmadı. Yönetim bizi görevlendirdi, elimizden geleni yaptık. Takım bu olayı unutup, oyuna kilitlendi. Ben kendime güveniyorum. Öbürlerinin benden ne fazlası var" yanıtını verdi.

Kasımpaşalı futbolcu Elyasa Süme, Sivasspor maçının ardından teknik direktörleri Metin Diyadin'in ayrılmasına üzüldüklerini belirterek, "Aniden gelişen bir olaydı. Ancak Fenerbahçe gibi büyük bir takıma karşı oynadığımız için motive olmakta sıkıntı çekmedik" dedi.

Geçen hafta Sivasspor maçında da çok gol kaçırdıklarını ve mağlup olduklarını anlatan Elyasa Süme, şöyle konuştu:

"İlk yarı ortada geçen maç vardı. İkinci yarının başında oyuncu değişikliklerinden sonra Fenerbahçe'ye bir hareket geldi. Biraz baskı yedik. Sonra tekrardan kendimizi bulduk. Hiçbir zaman maçı kaybedeceğimizi düşünmedim. Adem ve Uche çok etkili oldu. İkinci yarı yüzde yüz gol pozisyonlarına girdik, kaçırdık. 'Atamayana atarlar' diye bir söz vardır. Ancak golü bulunca çok rahatladık. Çok güzel bir maç oldu."

Elyasa Süme, bir soru üzerine, büyük takımlar kaybettiği zaman kendileri gibi ekiplerin iyi oynadığının konuşulmadığını söyledi.

Kasımpaşalı futbolculardan Sancak Kaplan ise yeni bir takım olmalarına karşın kısa zamanda birbirlerine uyum sağladıklarını vurgulayarak, "Her şey

mükemmel gidiyor. Lige iyi başladık. Fenerbahçe maçında da genelde oyunun hakimi Kasımpaşa'ydı. İkinci yarı üstünlüğü sahaya yansıtıp, pozisyona giren takım bizdik. Sonuçta 2 gol atarak galip geldik" diye konuştu.

AYKUT KOCAMAN BASIN TOPLANTISINA KATILMADI

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, basın toplantısına katılmazken yardımcısı antrenör İsmail Kartal basın mensuplarının karşısına geçti. Kartal, Aykut Kocaman'ın alınan mağlubiyetten sonra moralinin bozuk olduğunu ve bu nedenle basın toplantısına katılmayı uygun gördüğünü ifade ederek, "Yenilgiden çıkarmamız gereken dersler var. Hafta içinde taraftarımızın, başkanımızın ve yöneticilerimizin antrenmana gelerek verdiği desteğe teşekkür ederiz. Bazen bu desteğin karşılığında futbol da yerini bulmayabiliyor. Oyunun başından itibaren Kasımpaşa takımı kazanmayı hak etmiştir. Teknik heyetini ve futbolcularını tebrik ediyoruz. Bizim teknik heyet ve futbolcular olarak bu mağlubiyetten sonra hepimizin ders çıkarmamız gerekiyor" dedi.

Kartal, taraftarların takımın koşmadığı yönündeki tepkileriyle ilgili soruya verdiği cevapta ise, "Taraftarımız haklıdır. Tabii ki 2-0 geriye düşmüşsünüz, bunun verdiği sinirle 'takım koşmuyor' diyebilirler. Futbolculara, zaman zaman teknik heyete tepkilerini dile getirebilirler. Taraftarımız her zaman bizim baş tacımızdır. Onlar için bir şey söyleyemeyiz" diye konuştu.

Fenerbahçe'nin ikinci yarılarda oyundan düştüğünün hatırlatılması üzerine Fenerbahçe Antrenörü Kartal, "Bundan dersler çıkarmalıyız. Kendimizi de işin içine kattım, oyuncularımızı da kattım. Bu düzelmeyecek bir şey değil. Hep beraber neden böyle oluyor diye teknik heyet ve futbolcularla yapacağımız toplantılar ve çalışmalarla birlikte bunu giderebileceğimizi düşünüyorum. Sahanın kötü oluşu bir bahane değil. Onlar da bu sahada oynadılar ve maçı kazanmasını bildiler. Biz kötü oynadık" şeklinde konuştu.

Kartal, bir soru üzerine de şunları kaydetti:

" Galatasaray'ın dünkü mağlubiyetinden sonra bu bizi ateşlemeliydi. Bugün alacağımız 3 puan zirve yarışında önemli bir avantaj sağlayacaktı bize. Bir de kötü oynayarak kaybettik. Normal bir şey değil. Fenerbahçe takımı kaybedebilir ama bu kadar kötü oynayarak kaybetmemeli. Bu önemli bizim için. Kaybedebiliriz, futbol. Ama yeterli derecede savaşır, mücadele edersiniz, rakip kazanır, buna bir şey diyemezsiniz. Ama biz maçı kazanabilecek kadar mücadele edemedik. Kötü olan buydu."

Geçen sezon daha kötü bir dönemde daha iyi mücadele ettikleri ifade edilerek yöneltilen soru üzerine de Kartal, "Gerçekten çok önemli ve değerli futbolcular transfer ettik. Bu oyuncuların birbirleriyle olan uyumu kolay olmuyor. Ayrı kültürden, sistemlerden gelmişler, biz de bunları bir araya getirerek bir şeyi oluşturmaya çalışıyoruz. Bu biraz zaman alacak. Zaman alırken de alınan bu tip mağlubiyetler bize acı veriyor. Taraftar kadar bize de çok büyük acı veriyor" diye konuştu.

Fenerbahçe'nin file bekçisi Volkan Demirel de Kasımpaşa karşısında hiçbir varlık gösteremeyerek yenildiklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Soyunma odasında gelecek adına konuşmamız oldu ama bazı şeylerin artık konuşmayla olmayacağının, sahada göstermemiz gereken bazı şeyler olduğunun farkındayız. Önümüzde iki önemli maç var. Umarım içeride konuşulanlar, konuştuklarımızla kalmaz, iki maçta da sahaya yansıtırız. Bugünkü durumumuz, ben de dahil hiçbirimiz bir varlık, varlık bile denemez hiçbir şey gösteremedik. Bulunduğumuz durumun farkındayız. Zaten başkanımız olsun, hocamız olsun, biz futbolcular olsun gerekli konuşmaları yaptık. Umarım bu konuşmalar UEFA Avrupa Ligi maçıyla başlar, lig maçlarıyla devam eder. Çünkü içeride olan herkes farkındaydı. İnşallah fark ettiğimiz olayı sahaya yansıtırız."

Bugün iyi oynayamadıklarını ifade eden Volkan, "Üzerimizde bir ölü toprağı vardı. Fazla söylenecek bir şey yok. Hem söylenenler, hem taraftarımızın

yaptığı tezahüratlar... Bugün hak ettiğimizi düşünüyorum her şeyi. Ama soyunma odasında konuştuklarımızdan sonra bu tarz şeylerin tekrarlanmayacağını ümit ediyorum. İnşallah tekrarlanmaz" dedi.

Başkan Aziz Yıldırım'ın da katılımıyla soyunma odasında yapılan konuşmaların ne tarz olduğu sorusuna Fenerbahçe kalecisi, "Önümüzde iki çok büyük maçın olduğunu konuştuk. Bugünkü durumumuzdan konuştuk. Herkesin biraz daha birbirine yardım etmesi gerektiğini konuştuk. Çünkü saha içinde bakıldığında gerçekten kimse kimseye yardım etmedi, herkes tek başına kaldı. Bu görüntüyü bir daha vermemek adına konuşmamız oldu. Başkanımız olsun, hocamız olsun, biz futbolcular olalım, durumun farkındayız. Bu durumu en kolay nasıl atlatırız, onu konuştuk" diye cevap verdi.

Takımda arkadaşlığın bozulduğu yönündeki yorumlarla ilgili soru üzerine de Fenerbahçeli futbolcu, "Birbirimiz arasında sıkıntı olup olmadığını konuştuk, kimse 'sıkıntım var' demedi. Ama sıkıntıları bulduğumuzu sanıyorum. Herkes söylemesi gerekeni söyledi. Aynı şeyleri, bugünkü pozisyonumuzu, görüntümüzü bir daha vermeyeceğimizi ümit ediyorum. Zaten bir daha verirsek fazla da söylenecek bir şey kalmayacak" şeklinde konuştu.

Fenerbahçe Futbol Takımı, karşılaşmanın ardından 1,5 saate yakın bir süre soyunma odasında kaldı. Başkan Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu soyunma odasında takımın ortaya koyduğu performansın masaya yatırılıp konuşmalar yapıldığı öğrenildi. Teknik direktör Aykut Kocaman, soyunma odasından çıkışta takım otobüsüne doğru giderken bir basın mensubunun, "İstifa ettiğiniz söyleniyor, doğru mu?" sorusunu cevaplamadı. Kocaman ile birlikte otobüse doğru giden Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Ali Yıldırım ise "Ayıp" diyerek, soruya tepki gösterdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fenerbahçe Maçının Ardından - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement