Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a İlk Darbe: Pereira 1,9 Milyon Euroluk Tazminatı Kazandı - Son Dakika
Spor

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a İlk Darbe: Pereira 1,9 Milyon Euroluk Tazminatı Kazandı

Fenerbahçe'ye başkan seçilen Ali Koç'a ilk kötü sürpriz, eski hoca Vitor Pereira'dan geldi. FIFA, sarı-lacivertli kulübü 1,9 milyon euro tazminat ödemeye mahkum etti.

06.06.2018 12:45  Güncelleme: 13:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç'u ilk sürpriz Vitor Pereira'dan geldi. Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım döneminde görev yapan Pereira, kendisinin görevine son verildiğini iddia ederek tazminat talebiyle FIFA'ya başvurmuştu.

Yaşanan gelişmeler ve sürecin ardından FIFA, sarı-lacivertli kulübü Portekizli teknik adama 1.9 milyon euro ödemesine karar verdiği ortaya çıktı.

4,6 MİLYON EUROLUK DAVA AÇMIŞTI

2016 yılında görevine son verilen ve yardımcılarıyla birlikte soluğu FIFA alarak Fenerbahçe Kulübü aleyhine yaklaşık 4.6 milyon euroluk dava açan Portekizli teknik adamın FIFA İhtilaf Çözüm Kurulundaki dosyası sonunda tarafların sulh yoluna gitmesiyle karara bağlandı.

Portekizli teknik adamın alacaklarının önemli bir kısmından feragat etmesiyle bir süredir taraflarla yazışan FIFA sarı-lacivertli kulübün Pereira ve yardımcılarına toplam 1.9 milyon euro ödeyeceğini sarı-Fenerbahçe kulübüne bildirdi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a İlk Darbe: Pereira 1,9 Milyon Euroluk Tazminatı Kazandı

İLK FATURA PEREIRA OLDU

Mazbatasını alarak kollarını sıvayan ve koltuğuna oturan başkan Ali Koç'un önüne gelen ilk fatura 2016 yılında yönetimin sözleşmesini tek taraflı fesh etiği Pereira faturası olmuş oldu. Koç'un FIFA'dan gelen bu kararı hukuk departmanına ilettiği ve gerekle araştırmanın yapılmasını istediği belirtildi.

NELER YAŞANMIŞTI?

Fenerbahçe Spor Kulübü, Vitor Pereira'nın sözleşme şartlarına uymadığını gerekçe göstererek Portekizli teknik adamdan tazminat talep etmişti. Pereira ise Fenerbahçe'de çalıştığı dönemde tehdit edildiğini iddia ederek, "Sözleşmemiz olmasına rağmen benimle çalışmak istemediklerini söylediler. Biz de tercihimizin devam etmek yönünde olduğunu söyledik. Ancak o kadar büyük bir baskı kurdular ki, çekip gitmek zorunda kaldık. Görev alanlarımız kısıtlandı. Teknik direktörlük yetkilerim alındı ve psikolojik baskı uygulandı. Tedirgindik ve korktuk" ifadelerini kullanmıştı.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç\'a İlk Darbe: Pereira 1,9 Milyon Euroluk Tazminatı Kazandı
Kaynak: Skorer

Son Dakika Spor Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a İlk Darbe: Pereira 1,9 Milyon Euroluk Tazminatı Kazandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • hakan: aslan başkan aziz... helal olsun... 11 7 Yanıtla
  • zirto: azize odeteceksin bu cezayi.fenerin basina gelmis en kotu adam.aragonesle yarisir.feneri 10 yil geriye goturdu futboluyla ve sacmalamalariyla.gazeteci soru sorar o baska cevap verir.unutulmadin 12 5 Yanıtla
  • Aydınfb: Aziz Yıldırım ve çevresi Fb'yi arpalık pozisyonuna düşürdüklerinin ortaya çıktığının belgesidir bu haber,son 10 yılın tüm hesapları incelensin. 5 3 Yanıtla
  • Turk: Ödesin cebinden. Bunda para cok. Parasi var diye secildi zaten 3 2 Yanıtla
  • Kemal Türk: Sayın başkan sen taltiflerle alçak gönüllülükle Aziz başkanı şımartıyor ödüllendiriyorsun ama o halen kulübe kazık atmaya devam ediyor, eserleri tek tek gün yüzüne çıkıyor, bakalım daha ne kazıklar çıkacak kulüp için 2 2 Yanıtla
  • sedat: camianın evladı denilen aykut efendi de istifa etmiyor yani anlicağınız tazminatı almadan gitmem diyor. ondan sonra kulüp niye batıyor diyorlar. aykut gibi futbolla alakası olmayan birine 2yıllık sözleşme neden yaparsın 1 yıl yapalım desen zaten kabul edecek. ya ben forma falan alıp kulübe destek olmaktan artık vazgeçtim biz destek oldukça bunlar daha çok kasayı boşaltıyorlar yani anlicağınız kulüp batmadan bunlar durmaz 3 0 Yanıtla

Advertisement