Festivalde Bay Corci ile Makyaj Uygulamaları - Son Dakika
Güncel

Festivalde Bay Corci ile Makyaj Uygulamaları

Festivalde Bay Corci ile Makyaj Uygulamaları

Ünlülerin makyörü Bay Corci, 50.Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında workshop çalışmalarına imza atacak.

02.10.2013 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünlülerin makyörü Bay Corci, 50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında workshop çalışmalarına imza atacak.

Makyör Corci, "Bay Corci ile Makyaj Uygulamaları" adı altında yapacağı çalışmalarda festival programında yer alan etkinliklerin içeriğine uygun makyaj uygulamalarına imza atacak. Plastik makyaj dalında farklı temalarda performanslar sergileyecek olan Corci, mankenler üzerinde gerçekleştireceği canlı performanslarda sinemada kullanılan farklı makyaj tekniklerini işleyecek. Bay Corci, 4 - 11 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek Workshoplarda, izleyicilerle makyaj konulu sohbetlere de imza atacak.

Bay Corci ile Makyaj Uygulamaları "Kadına Şiddete Hayır: Her Kadın Güzeldir" başlığı altında 4 - 5 Ekim Cuma ve Cumartesi günleri saat 16.00'da MarkAntalya Alışveriş Merkezi'nde, 7 Ekim Pazartesi günü saat 14.00'te Akdeniz Üniversitesi Olbia Sanat Galerisi'nde, 9 Ekim Çarşamba günü saat 14.00'te ASMEK Çaybaşı Kurs Merkezi'nde; 10 -11 Ekim Perşembe - Cuma günleri saat 13.00'te "Sinemanın Mutfağı" başlığı altında AKM Fuayesi'nde gerçekleşecek.

1971 yılında tiyatro eğitimi için gittiği İngiltere'de 9 yıl boyunca anatomi, kozmetik kimyası, plastik makyaj, sahne makyajı, televizyon makyajı, ışık ve kamera tekniği, dekor, kostüm gibi dallarda eğitim gören Corci, "make-up artistlik"in kuaförlük mesleğiyle sınırlı olmadığını; sinema ve tiyatro sanatlarının da olmazsa olmazı olduğunu gördüğünü belirtti. "Make-up artistlik" sanatını 1974 yılından bu yana yurtdışı ve yurtiçinde sürdürmekte olan Corci, 2000 yılından bu yana ise eğitim veriyor.

Bülent Ersoy, Tarık Akan, Muazzez Abacı, Emel Sayın gibi ünlü isimlerin uzun yıllar makyörlüğünü yapan Corci, Kemal Tahir'in "Esir Şehrin İnsanları" adlı eserinin sinemaya uyarlanmasında bin 500 oyuncuyu 1920'li yıllara götürmesiyle de tanınırken, makyaj üzerine yayınlanmış dört adet kitabı bulunuyor. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Festivalde Bay Corci ile Makyaj Uygulamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement